Doprawic solą , pieprzem, papryką, przecisniętym przez praskę czosnkiem , curry i rozgniecioną kolendrą. Smażyc jeszcze przez chwilkę, po czym wymieszac z odsączoną soczewicą i jajkami. Masę przełożyc do podłużnej foremki. Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C. Smacznego
Słodkości i nie tylkoformy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem. Smacznego
Słodkości i nie tylkosztywną pianę , następnie połączyć ją z masą makową. Ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować na 2 prostokąty . Wyłożyć masę makową na każdy prostokąt i zrolować. Włożyć do foremek i piec ok. 50 minut w temp. 180 C Polać lukrem i ozdobić np. skórką pomarańczową albo mieszanką owoców kandyzowanych. Smacznego
Słodkości i nie tylkomakaronowe rurki nadziewać przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu i przykryć resztą pomidorów. Ricottę wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać makaron i posypać tartym parmezanem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 C ( pilnujemy jak danie się pięknie rumieni, może to być krócej albo dłużej w zależności jaki posiadamy piekarnik ) SMACZNEGO
Słodkości i nie tylkoostygnięcia. Mięso potłuczone wysmaruj musztardą, posyp startym serem. Ułóż na serze farsz paprykowy i ciasno zwiń. Rulony zepnij wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym , posyp zmielonym kolorowym pieprzem i kminkiem. Piecz ok. 30 minut w temp. 175 C. Smacznego
Słodkości i nie tylkobrzegu w równomiernych odstępach i do każdej porcji dołożyć kawałki brokułu. Na końcu zrolować płaty ciasta w ruloniki i posmarować na wierzchu roztrzepanym jajkiem. Nożem podzielić na bułeczki. Piec w rozgrzanym piekarniku 190 C ok. 30 minut do czasu gdy roladki pięknie się zarumienią. Najlepsze są ciepłe. Smacznego
Słodkości i nie tylkobedzie odpowiadala slodkosc Calosc razem mieszamy ubijaczka Gotowa mase ukladamy do brytwanek na herbatniki po rowno do kazdej Do rozgrzanego piekarnika (150 ° ) wstawiamy brytwanki i pieczemy 10min Wyciagamy, kiedy ostygna ukladamy truskawki pokrojone w plasterki i posypujemy cukrem pudrem I mozna jesc Smacznego
Klaudynkowa kuchniapapierowymi recznikami Przyprawiamy steki papryka i sola Nagrzewamy piekarnik tak jak pisze na opakowaniu frytek Frytki wysypujemy na brytwanke a steki kladziemy na grillu Wkladamy razem i pieczemy tyle co frytki Po upieczeniu gotowe do podania Mozna do tego zrobic saltke i steki dobrze smakuja z sosem BBQ Ps. Jest to obiad ktory robi
Klaudynkowa kuchniaformie wylozonej papierem mamy juz ciasto, na to nakladamy mase serowa Na wierzch rowniez kladziemy cienka warstwe ciasta Do nagrzanego piekarnika do 180C wkladamy ciasto i pieczemy 45 min Po upieczenu ciasto zostawiamy na 30 min w uchylonym piekarnkiku Na koniec ciasto wyciagamy i pozostawiamy do ostygniecia Smacznego
Klaudynkowa kuchniabrytwanki Na to wylewamy mase budyniowa Z drugiej polowki ciasta robimy kruszynke lub ukladamy kratke na gorze masy Wszystko razem wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C Smacznego! Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem
Klaudynkowa kuchniabrytwanki Na to wylewamy mase budyniowa Z drugiej polowki ciasta robimy kruszynke lub ukladamy kratke na gorze masy Wszystko razem wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C Smacznego! Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem
Klaudynkowa kuchniajego ulubione ciasto. Przyznam, że i mnie bardzo smakowała - tak bardzo, że szybko zanotowałam przepis. A koleżanka, gospodyni wieczoru, była bardzo zadowolona bo twierdzi, że nie bardzo umie piec co według mnie wcale nie jest prawdą. Ma dziewczyna dobry smak i gdyby tylko chciała i miała więcej czasu to tworzyłaby takie cuda, że oko by wszystkim zbielało, jestem pewna :) Stąd
Smaczna Pyzarobi się szybciutko, prawie nie trzeba go wyrabiać. Rosło sobie przez noc w lodówce, ale nie zaatakowało nikogo rano po otwarciu drzwiczek :D Szybko uformowane niedługo później wylądowało w piecu i mieliśmy naprawdę pyszne śniadanie :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka wystąpi w roli głównej na niedzielnym obiedzie i wszyscy będą się nią zachwycać - przynajmniej taką mam nadzieję. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaskrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną zupę pomidorowa albo ogórkową . Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo dobrze doprawione mogą być prawdziwym rarytasem. Może z nich wyczarować naprawdę odlotowe danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza