pieczenia - 22046 przepisów (strona:1165/1470)

Piernik z marchwi 509

bardzo gęste i trudne dla miksera) - z białek ubić pianę ze szczyptą soli, dodać do masy i delikatnie wymieszać - ciasto przełożyć do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i piec w 180 stopniach przez około 60-70 minut, można delikatnie sprawdzić wykałaczką, czy ciasto jest upieczone, będzie ono w środku lekko wilgotne - po 30 minutach wyjąć z blachy i studzić

Smakołyki Bereniki
Wesołych Świąt! 130

Święta do okres szczególny w każdym domu. Dla mnie to niesamowity klimat, tworzony przez różne zapachy - choinki, suszonych grzybów, przypraw korzennych czy pieczonego ciasta; małe i większe rytuały i tradycje, takie jak przystrajanie drzewka, wspólne chwile spędzone na przygotowaniach, słuchanie kolęd, oczekiwanie na ten jedyny w roku wyjątkowy wieczór. To czas, który bez względu na to, czy przeżywamy

Smakołyki Bereniki
Placuszki z łososiem i kwaśną śmietaną 148

Post Placuszki z łososiem i kwaśną śmietaną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem 193

Post Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Pizza z tuńczykiem, oliwkami i porem 237

Post Pizza z tuńczykiem, oliwkami i porem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 1395

Post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
ZAPIEKANE KLUSKI Z SEREM I SZYNKĄ. Na miarę wspomnień. 211

maśle. Dodałam serki, rozpuściłam. Dorzuciłam szczypior, wymieszałam. Dodałam odrobinę wody, by nie był sos zbyt gęsty. Zagotowałam, często mieszając. Kluski dokładnie wymieszałam z sosem. Wyłożyłam do naczynia żaroodpornego. Piekłam 30 minut w 190 stopniach. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Cukinio, jakaż ty nadziana! 206

normalne mielone). Cukinie umyłam, przekroiłam wzdłuż, wydrążyłam środek. Wypełniłam je mięsem. Na każdej położyłam plaster żółtego sera.  Tak przygotowane, ułożyłam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do rozgrzanego pieca.  Zapiekałam przez około godziny w 180 stopniach. Podałam z sosem tzatziki.   SOS TZATZIKI. (kuchnia grecka;) 2 zielone ogórki 1 grecki jogurt naturalny łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól

W kuchni Karmel-itki
Jesienna samotnia. 258

Uwielbiam klimat jesieni. Jest... pełen tajemnicy. Zapachy wilgoci i usychających liści, Dymu z pieców mieszkańców, Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złota i brązu. Szeleści on pod mymi nogami. Krzyk odlatujących gęsi, szept drzew, echo niesione przez wiatr. Gdzieś tam w środku ona, zagubiona. W jesiennej samotni, kluczy po parku.   AROMATYCZNE SKRZYDEŁKA W POMIDORACH. (źródło: prasa.) 8 skrzydełek

W kuchni Karmel-itki
Fast food? Nie, dziękuję. No, z drobnym wyjątkiem... 231

zagniatamy kilka razy i wałkujemy. Wycinamy z ciasta kwadraty o grubości 4-5 mm i zawijamy w nie kawałki parówek. 3. Po zawinięciu układamy je na blaszkę posypaną mąką. Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Powinny się lekko zrumienić. Podawać z ketchupem lub z sosem czosnkowym. * Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera

W kuchni Karmel-itki
Czas na wielkanocną...CYNAMONOWĄ BABĘ DROŻDŻOWĄ. 207

końcu wlałam wystudzony, stopiony tłuszcz i zarobiłam jeszcze raz. Ciasto jest dość luźne. Foremkę z kominkiem natłuściłam, oprószyłam mąką i wyłożyłam ciasto. Odstawiłam do odgarowania na ok. 20 minut. Piekłam 35-40 minut w 170 stopniach. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Pochmurne Święta. Rogaliki na poprawę nastroju. 180

opakowanie francuskiego ciasta nutella / tabliczka czekolady jajko Z ciasta francuskiego wykroiłam małe trójkąciki. Na każdym ułożyłam porcję nutelli / kawałek czekolady. Zawinęłam rogaliki. Jajko rozmąciłam i posmarowałam nim każdego rogalika. Piekłam w 180 stopniach do momentu, aż rogaliki się nie wypiekły i zezłociły (czas zależy od wielkości rogalików). Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Majówka w Zoo. I nadziewane pieczarki. 214

wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody, którego podsmażyłam na maśle z bułką tartą. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Kochanej Mamie... Bukiet DROŻDŻOWYCH RÓŻ. 197

samym końcu wlałam wystudzony, stopiony tłuszcz i zarobiłam jeszcze raz. Ciasto jest dość luźne. W silikonowe foremki w kształcie różyczek wyłożyłam ciasto. Odstawiłam do odgarowania na ok. 20 minut. Piekłam 20-25 minut w 170 stopniach. WSZYSTKIM Mamom, Mamusiom, Matulom... KOCHAMY

W kuchni Karmel-itki
OFDS - ciąg dalszy / 10.08.12. Jedzenie i Grzegorz Łapanowski. 173

oliwa z przyprawami i papryką.  muffinki z ulicy sezamkowej ;]  to jest jedna laleczka. wystarczy wywinąć sukienkę, aby ze smutnego Kopciuszka  stała się piękna królewną   chleb pieczony na liściu chrzanu.  kołacz cynamonowy. Kiedy przybyłam na Stary Rynek w przedpołudniowych godzinach, tętniło już tam życie. Tłumy ludzi przewijały się, budki już oblegali turyści jak i miejscowi

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania