pieczenia - 22046 przepisów (strona:1181/1470)

Makaron zapiekany w sosie pomidorowym z tuńczykiem 373

papryką. Na koniec dodać tuńczyka w kawałkach. Całość wymieszać. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Wymieszać   z sosem pomidorowym i połową startego sera żółtego. Wierzch posypać startym serem żółtym Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Fabryka pomysłów
Duet kiwi-ananas 129

Dzisiejsza propozycja może mieć dwa zastosowania. Sprawdzi się   jako szybki deser oraz jako pożywne śniadanie, które poprzez kolory poprawi nam humor, szczególnie gdy za oknem

Fabryka pomysłów
Kokosowe pralinki/ kuleczki rafaello 200

Czy jest coś cudowniejszego niż wielka słodycz utkwiona w malutkiej kuleczce? Oj, chyba nie! Pralinki są słodkie, więc   już jedna spokojnie uzupełni nasz niedobór cukru

Fabryka pomysłów
Rustykalna tarta z jabłkami 173

środek ciasta tak, aby zostały wolne brzegi, które następnie zgiąć do środka. Rada: spód ciasta przed wyłożeniem można posypać łyżką bułki tartej, wtedy pochłania ona soki, które puszczają owoce. Piec w temperaturze 180-200 stopni około 35 minut.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zapiekanka z cukinii 181

smażyć do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Całość doprawić bazylią i oregano. Mięso wyłożyć do kokilek. Przykryć drugą połową cukinii. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plastry. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Czekoladki kokosowe a'la bounty 172

Wreszcie ziściłam swoje marzenie i przygotowałam domowe czekoladki. W ostatnim numerze „Ale pychoty”   dołączone były do niej foremki, które świetnie się nadały do ich domowej

Fabryka pomysłów
Owocowy deser z bitą śmietaną 163

Wiosna, Wiosna ach to Ty! Te słowa od razu przychodzą na myśl po przebudzeniu. Wyglądam za okno – i co? Słońce i ciepło powoduje od razu uśmiech

Fabryka pomysłów
Tarta francuska po chińsku z kurczakiem i sposób na miłość 350

ciepłe. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdy bok zwinąć do środka ok. 0,5cm (tak, aby powstała nam ramka). Na to wyłożyć chińskie nadzienie. Wierzch posypać startym serem żółtym. Piec na złoty kolor ok. 15-20 minut w 200 stopniach. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Ciasto Smerf z musem jagodowym 388

To kolejne ciasto, na które pomysł dali mi moi mężczyźni. Pytając się, na co mają ochotę, rzucili mi hasło smerf. Od razu na myśl przyszedł mi

Fabryka pomysłów
Kurczak w porach z suszonymi pomidorami wg Pascala 303

doprawiamy solą. Następnie dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy bazylią, ostrą papryką w proszku oraz cayenne. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na to układamy kurczaka i wlewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach przez 45-60 minuty. 15 minut przed końcem odkrywamy, aby skórka była chrupiąca. Podajemy z ryżem albo młodymi ziemniakami. Mi zostało tego kurczaka jeszcze

Fabryka pomysłów
Zapiekanka chłopska 270

pomocą trzepaczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne, słodką papryką, majerankiem i tymiankiem. Na koniec dodać połowę startego sera żółtego. Wylać sos do naczynia. Posypać resztą sera wierzch. Piec ok 30 – 40 minut w 180-200 stopniach. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Portugalskie ciastko z wiśniami 190

rondelka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje.  Następnie w kokilkach rozłożyć na ciasto krem. Na nie wyłożyć wydrylowane wiśnie skórką skierowaną w stronę kremu.  Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 20 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub cynamonem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym 331

rozpadnie doprawić bazylią, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłożyć do połówek cukinii lub bakłażana. Posypać je startym serem żółtym. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Położyć na niej warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Jogurt mrożony z owocami 211

Wróciłam!:) Odpoczęłam, a to było najważniejsze, gdyż w tym roku za dużo wolnego nie miałam. Za to te 4 dni wykorzystałam w 100% i jestem w

Fabryka pomysłów
Śliwkowe crumble 156

mnie śliwki Przygotowanie: Kruszonka: Suche składniki wymieszać. Wrzucić do miksera lub blendera. Dodać masło. Zmiksować. Owoce umyj, pozbądź się pestek. Pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w kokilkach. Posyp kruszonką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe (nie gorące!) z gałką lodów waniliowych. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania