sobą i dodajemy połowę startego sera, majonez i ketchup. Całość przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą startego sera. Pieczemy w piekarniku, aż ser roztopi się i nabierze chrupkości, czyli około 15 min w 180'C. Smacznego Serdecznie Was pozdrawiamy i zachęcamy do polubienia naszej strony na facebooku Link
cookplprzekładamy do formy o wymiarach 37 x 25 cm. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Po tym czasie posypujemy ciasto kruszonką i owocami (mrożone owoce należy wcześniej odmrozić). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 30-40 minut
Delicious Titbitswater and add sliced lemons. Bring to a rolling boil and then let simmer for about 15 minutes. Leave overnight. Then strain the stock through a strainer or a piece of gauze, add sugar and simmer on low heat for 2-3 hours. Pour the syrup into clean jars and set aside until cooled to room temperature. Store
Delicious Titbitsbananowy i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na dużą blaszkę - ja używam tej z piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 160 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i wkładamy do niego naszą granolę. Pieczemy przez ok. 45 minut bardzo często mieszając, aby jej nie przypalić. Gdy będzie rumiana, wyłączamy piekarnik i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Gdy wystygnie dodajemy rodzynki lub ulubione bakalie i zajadamy
Delicious Titbitsjajko, 1 łyżkę masła, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie nadziewamy kurczaka i zaszywamy. Roztapiamy pozostałe masło, dodajemy do niego przyprawę do kurczaka i smarujemy całego kurczaka z zewnątrz. Pieczemy przez półtorej godziny pod przykryciem i pół godziny bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkaskropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli aluminiowej, formując gniazdko. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20-30 minut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową
Monia miesza i gotujemnie kolejność była następująca: cukinia, żółta papryka, seler, pomidor cherry, cebula, cukinia, papryka czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem z cytryny. Idealne z sosem czosnkowym. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościmusztardzie, czosnku, rozmarynie, soli i kilku łyżkach oleju. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie smażymy kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Wkładamy do blaszki i pieczemy pół godziny w 180 stopniach. Szparagi należy umyć i odkroić końcówki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Wkładamy szparagi w pozycji pionowej, tak żeby
Czerwona Porzeczkaziołami prowansalskimi. W każdej z piersi robimy kieszonkę, napychamy farszem i spinamy wykałaczką. Smażymy na odrobinie oleju aż się zarumieni. Następnie układamy na blasze, podlewamy tłuszczem z patelni i pieczemy pół godziny w 180 stopniach
Czerwona Porzeczkabułeczek w zależności od wielkości. Odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie posmarować na wierzchu wodą i wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C i piec ok 10-15 minut aż ładnie się zarumienią
Monia miesza i gotujeNa piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNie masz pomysłu na obiad? Biegnij do sklepu po bakłażana, czyli prosty sposób na efektowne i smaczne danie, którym z pewnością wszystkich zaskoczysz. Od zawsze byłam
peanutbuttermonsterDwuwarstwowy sernik czekoladowy „mokka” nie tylko fantastycznie się prezentuje ale też nieziemsko smakuje. Absolutna doskonałość:)! Mój sernik miał większą część masy czekoladowej i bardzo
UgotujmyTo.plApetyt na śledzie mam raz na kilka lat :) tą sałatkę pochłonęłam sama prawie całą, znaczy to, że MUSI ona być dobra :). Dobrze jest zwrócić uwagę
Z butelką mleczka w tleKiełbasa smażona z papryką i cebulą... Przypieczona kiełbasa z chrupiącą, brązową skórką. Towarzystwo słonecznych, żółtych i czerwonych warzyw. Obfite śniadanie, smakowity obiad, czy szalona kolacja. Który
Gospodyni Miejska