doprawiamy solą. Następnie dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy bazylią, ostrą papryką w proszku oraz cayenne. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na to układamy kurczaka i wlewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach przez 45-60 minuty. 15 minut przed końcem odkrywamy, aby skórka była chrupiąca. Podajemy z ryżem albo młodymi ziemniakami. Mi zostało tego kurczaka jeszcze
Fabryka pomysłówpomocą trzepaczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne, słodką papryką, majerankiem i tymiankiem. Na koniec dodać połowę startego sera żółtego. Wylać sos do naczynia. Posypać resztą sera wierzch. Piec ok 30 – 40 minut w 180-200 stopniach. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówrondelka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje. Następnie w kokilkach rozłożyć na ciasto krem. Na nie wyłożyć wydrylowane wiśnie skórką skierowaną w stronę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 20 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub cynamonem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówrozpadnie doprawić bazylią, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłożyć do połówek cukinii lub bakłażana. Posypać je startym serem żółtym. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Położyć na niej warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówWróciłam!:) Odpoczęłam, a to było najważniejsze, gdyż w tym roku za dużo wolnego nie miałam. Za to te 4 dni wykorzystałam w 100% i jestem w
Fabryka pomysłówmnie śliwki Przygotowanie: Kruszonka: Suche składniki wymieszać. Wrzucić do miksera lub blendera. Dodać masło. Zmiksować. Owoce umyj, pozbądź się pestek. Pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w kokilkach. Posyp kruszonką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe (nie gorące!) z gałką lodów waniliowych. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów180st piekarnika i podpiec przez około 15minut. Wystudzić. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej połączyć ze sobą. Wyłożyć ją na spód tarty, a na to położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor ok. 30 minut (masa się zetnie). Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówodrobinie oleju do miękkości warzyw. Doprawić słodką i ostrą papryką oraz koncentrat. Ostudzić. Urwać kawałek ciasta. Rozciągnąć na dłoni. Na środek ciasta nałożyć farsz. Skleić i formować okrągłe bułeczki. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówziemniaków, na to połowę mięsa, ¼ puszki kukurydzy (jeżeli mamy całą). Przykryć warstwą ziemniaków – połową tego co zostało. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Z drugą kokilką postępować w analogiczny sposób. Piec w 180 stopniach do rozpuszczenia sera ok. 15 -20 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpaprykę. Przełożyć na dno bułki. Wbić jajko. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut. Pod koniec posypać startym serem żółtym. Piec do rozpuszczenia. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówOto moja walentynkowo-karnawałowa propozycja, która wygrała w Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od
Fabryka pomysłówtopiony, czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy starty żółty ser i mieszamy do powstania gładkiej masy. Doprawiamy ziołami i papryką. Tak przygotowany sos wylewamy na rybę, posypujemy żółtym serem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni. Pierwsze 20 minut pod przykryciem, później bez. Rybkę podawałam z ryżem z dodatkiem koperku i masła. Smacznego
Czerwona Porzeczkaposypania Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty o bokach 5cm x 5cm. Na narożnikach wycinamy kształt litery L i każdy róg ciągniemy do środka. Na środku kładziemy konfiturę. Pieczemy 7 minut w 220 stopniach. Mała ściągawka jak wykonać ciasteczka: Oryginalny przepis mamy u Peggi w kuchni
Czerwona Porzeczkawydostawał na zewnątrz. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki
Czerwona Porzeczka