pieczenia - 22046 przepisów (strona:1177/1470)

Wiosenna tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 220

czasie ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim foremkę - jako że ja miałam dosyć małą, postanowiłam wykleić również boki - w standardowej wersji ilość składników jest wystarczająca tylko na podstawę. Pieczemy do zarumienienia w 180 stopniach przez około 25 minut, a następnie studzimy.      Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, odstawiamy do napęcznienia. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek, miksujemy

sama złodycz
Sernik mango z polewą miodowo-jogurtową 183

dodajemy do sera. Mango obieramy i miksujemy na puree, jeśli jest bardzo włókniste to można przetrzeć dodatkowo przez sitko. Łączymy wszystko razem i wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 175 stopni przez godzinę.       Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody - najlepiej odstawić do napęcznienia przez 15 minut, a dopiero potem pozbyć się

sama złodycz
Prosta tarta ze Snickersami 197

masło. Szybko zagniatamy ze sobą, formując kulę, którą chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, wykładamy nim dno i brzegi blachy. Nakłuwamy sowicie widelcem i pieczemy 35 minut w 190 stopniach, studzimy.      Mascarpone i śmietankę miksujemy ze sobą 3-4 minuty. Snickersy kroimy na mniejsze kawałeczki, połowę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy

sama złodycz
Szaszłyki ziemniaczane 829

samo z cebulą. Pokrojone ziemniaki solimy, paprykujemy I dodajemy suchy czosnek. Na patyk nabijamy ziemniaki, mięso I cebulę. Zwijamy w folii jak cukierka. Kładziemy na rozgrzanego - gorącego grilla- pieczemy z dwóch stron po ok 15 min. Szaszłyk gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Wrapy zapiekane 443

smażymy na patelni. Kroimy warzywa, ścieramy ser. Na wrapa układamy ser -bez sera dietetycznie :), pokrojonego kurczaka, pomidory, pieczarki I cebulkę. Składamy na kopertę. Zapiekamy na grillu lub tostownicy. Pieczemy około 5 min. Zależne od urządzenia. :) Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
C - Rybka w porach 122

skropione cytryną filety dowolnej rybki (polecam dorsza).    Całość przykryć plastrami żółtego sera a następnie warstwą majonezu. Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 30-40 minut. Mniam! Mam nadzieję, że macie apetyt na więcej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 153

papryką. Dodajemy świeże listki tymianku.   Ostatnią warstwę stanowi ser salami, najlepiej w wersji smakowej (paprykowo-pomidorowy, ziołowy). Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około 15 -20 minut.               Jeszcze tylko walentynkowe dekoracje (serca wycięte z czerwonej papryki) i pizza

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Francuskie warkocze Cioci Eli 251

Gotowe warkocze można posmarować roztrzepanym jajkiem (nie jest to konieczne). Wkładam do nagrzanego do 200-210 stopni piekarnika i piekę około 30 -35 minut. Są gotowe do podania bezpośrednio po upieczeniu, idealne dopełnienie stanowi czerwony barszczyk

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Rybka w brzoskwini 139

pieprz do smaku mąka, jajko,bułka (do panierki) oliwa z oliwek W wersji dieteczynej, rybkę należy delikatnie doprawić solą i pieprzem, w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oliwy z oliwek, piec 20 minut w temp. 180 stopni. Można przygotować ją w wersji tradycyjnej, tj. smażonej w panierce na patelni. W tym celu należy: Filety doprawić solą, pieprzem, oprószyć mąką. Usmażyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Oscypek na cukini z pomidorem i peperoni 149

obficie suszonym oregano, włożyć  cukinię i wysmarować ją z dwóch stron przygotowaną, ziołową oliwą.  Na plastry cukini wyłożyć plastry pomidora,oscypka, posypać oregano, przykryć i piec w piekarniku, w temp. 180-200 stopni ok. 25 minut. Przed podaniem wyłożyć pokrojone w krążki papryczki peperoni. Podwać na ciepło

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Sznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym 164

wrzenia, dodać topione sery, mieszać do rozpuszczenia, dodać pieprz do smaku i ewentualnie łyżeczkę musztardy (jeżeli lubimy wyraźniejsze, kulinarne doznania). Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem, 40 minut w temp. 220 stopni

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Schab w wiosennym sosie 139

pieprzem, solą, wyciśniętym czosnkiem i suszoną bazylią, zawinąć w folię spożywczą i zostawić na noc w lodówce.   Następnego dnia włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około godziny. Przygotować sos: cebulę obrać, posiekać. Zmiksować razem z zieleniną i śmietaną. Na patelni rozgrzać masło, oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor. Zalać bulionem i ziołową śmietaną, ciągle mieszając zagotować

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Pizza z fetą i oliwkami 162

ciasto, podobnie jak oliwki pokrojone w grube krążki i fetę w drobną kostkę.  Całość posypać parmezanem. Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około 15 -20 minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Francuskie paluchy z serem i oliwkami 173

Przykryć drugą połową, docisnąć brzegi, podzielić nożem na sześć paluchów.   Posmarować je roztrzepanym jajkiem i skręcać je tworząc kształt świderków: Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez kwadrans. Można podawać   zarówno na ciepło jak i schłodzone.   Serwować z białym winem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Fishcakes - kotlety rybne z sosem majonezowo – kaparowym 169

smaku Wszystkie składniki sosu wymieszać w miseczce. Przygotowanie: Rybę skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem (można dodać gałązkę ulubionych ziół), wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym – piec   20 minut w temp. 200 stopni. Odstawić do ostudzenia. Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie, wystudzić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie połączyć rozdrobnione mięso ryby, starte ziemniaki, natkę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania