pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:89/265)

PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! 128

ziemniaki? Czemu nie! Ziemniaki to coś co Polacy kochają chyba najbardziej, a jeszcze jeśli są pieczone z masłem, oliwą z oliwek i rozmarynem, to już jest petarda, to daje pieczone kabanosy lub białą kiełbaskę i mam hit każdej imprezy! W dodatku robiony dosłownie w 10 minut, potem do piekarnika i z głowy! Polecam! Żółte podłużne ziemniaki obieramy ze skórki, środek(...)gałązkę cząbru i kabanosa. Możesz użyć dowolnych swoich ulubionych ziół, jeśli chcesz możesz też ziemniaki dodatkowo owinąć plastrem boczku, bądź szynki parmeńskiej, całość polewamy oliwą z oliwek, dodajemy 2 łyżki masła, 4 łyżki wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temp. 200 stopniach C.  Pyszny i prosty sposób na obiad czy kolację, bądź na spotkanie

SMYKWKUCHNI
Nadziane bułeczki (z szynką i pieczarkami) 110

pszennej + do podsypania pół szklanki ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1,5 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka klasy M 1 łyżeczka cukru szczypta soli około 150 g szynki wędzonej Maestro Henryk Kania 2 większe pieczarki pół mniejszej cebulki sezam do posypania bułeczek *do farszu można dodać około 2 łyżki startego żółtego sera (ja dziś pominęłam) Przygotowanie(...)jajko. Całość wyrabiamy tak długo (podsypując rękę mąką), aż uzyskamy miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 h. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Szynkę, obrane pieczarki (bez ogonków) kroimy w kosteczkę. Dodajemy pokrojoną cebulkę i całość podsmażamy na niewielkiej ilości oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gdy ciasto podrośnie wyrabiamy jeszcze z 2 razy

Słodkie okruszki
Szynka drobiowa z szynkowaru 170

Szynka drobiowa z szynkowaru 2016-06-09 17:05:32 Domowe wyroby w postaci pasztetów, pieczonych mięs i wędlin robiłam zawsze tradycyjną metodą w piekarniku. Sceptycznie podchodziłam do zakupu szynkowaru, traktując go jako kolejny, zagracający kuchnię sprzęt. Jednakże nie byłabym sobą, gdybym nie podjęła się kolejnego wyzwania. Już po pierwszym użyciu zmieniłam opinię na temat tego gadżetu. Wyroby z szynkowaru(...)wody i przez dziurką w pokrywie wylewamy zebraną wodę. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie szynkowar wstawiamy do lodówki na 24 -48 godzin. Po tym czasie szynkowar otwieramy i wyjmujemy szynkę. Jeżeli szynka nie chce wyjść należy zanurzyć dno szynkowaru w ciepłej wodzie. Notatki - woda w garnku powinna sięgać około 2 cm ponad poziom mięsa w szynkowarze - szynkę przechowujemy w lodówce

Wędrówki po kuchni
Zapiekane roladki schabowe FIT 787

się prezentują, a wyglądają i smakują jakby ich przygotowanie zabierało dużo czasu. Podczas ich pieczenia, bez pośpiechu możemy ugotować ryż, kaszę, czy ziemniaki oraz przygotować smaczną surówkę. Poza tym przygotowanie roladek nie wymaga ogromnej ilości tłuszczu, nadmiar tłuszczu z mięsa wytapia się podczas pieczenia, pozostawiając mięsko soczyste i kruchutkie, ani nie podajemy ich w gęstych, zawiesistych sosach, stąd(...)śmiało możemy nazwać je FIT! Spróbujecie? Składniki: – 400-500g schabu bez kości – 5 plastrów szynki z indyka/szwarcwaldzkiej – 5 kawałków sera (piórko 3%) – 2-3 ogórki konserwowe – kilka łyżeczek musztardy – papryka słodka, papryka ostra – sól, pieprz Schab kroimy w plasterki (do ok. 100g) i rozbijamy dość cienko i równomiernie tłuczkiem (plastry wkładamy

Be Fit Be Strong
Quiche z szynką, pieczarkami i żółtym serem 389

Nakłuwamy widelcem, aby zbyt mocno nie urosło i przykrywamy papierem/folią aluminiową. Obciążamy specjalnymi kulkami lub np. fasolą/grochem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Składniki na farsz: 8 pieczarek, 150g startego żółtego sera, 150g szynki gotowanej, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 200ml śmietany 30%, przyprawy (sól, pieprz, zioła), olej. Pieczarki myjemy i kroimy(...)plastry. Szynkę kroimy w niewielką kostkę i razem z pieczarkami oraz przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na odrobinie oleju. Doprawiamy ulubionymi ziołami ( np. bazylia, oregano). Jajka rozbełtujemy ze śmietanką i dodajemy połowę żółtego sera. Doprawiamy solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wykładamy składniki z patelni dodajemy pozostały ser. Zalewamy mieszaniną z jajek, śmietany i sera. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut

Pudełko rozmaitości
IMPREZOWE ZAWIJASKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MOZZARELLĄ 571

Ciasto francuskie rozwijam, mozzarellę kroję w plastry, paprykę w paski. Ciasto smaruję ketchupem, przy jednym brzegu układam plastry szynki i sera oraz mozzarellę i paprykę. Zwijam w roladę. Ciasto tnę na kawałki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem. Piekę około 15 minut w 200 stopniach (do zarumienienia

JejKuchnia
Muffinki z porem i boczkiem 159

Zuzi zobaczyć jakie babeczki one przygotowały ;) Składniki :  1 średni por 100g chudego boczku (bekonu lub pancetty) 140g maki 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,25 łyżeczki sody oczyszczonej 150ml jogurtu greckiego 1 jajko 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta słodkiej i ostrej papryki Przygotowanie :  Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnie(...)będzie już sporo tłuszczu dodać pokrojonego w cienkie plasterki pora i smażyć aż zmięknie. (Jeżeli używacie chudego mięsa lub szynki można dodać nieco masła, aby por się nie przypalił). Przestudzić. W jednaj misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce połączyć jogurt, jajko i oliwę, dodać przestudzone pory z boczkiem oraz słodką i ostra

Codzienne Gotowanie
3 przekąski na imprezę – szybkie i smaczne 2232

jajka, 20 dag sera żółtego w kostce, 10 plastrów szynki konserwowej, pół cebuli, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu, szczypiorek, sól i pieprz. Przygotowanie: Zacznij od ugotowania makaronu al dente. Mieszaj go delikatnie w trakcie, aby się nie sklejały. Ugotuj jajka na twardo. Pokrój jajka, cebulę, ser i szynkę w drobną kostkę. Posiekaj drobno szczypiorek. Wrzuć składniki do miski(...)momentu, aż zacznie się gotować. Przypraw go ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano, solą oraz pieprzem i odstaw. Pokrój szynkę, pieczarki i cebulę w kostkę. Wyłóż sos pomidorowy na gotowy spód do pizzy, a następnie ułóż składniki. Wierzch posyp serem i ziołami prowansalskimi. Piecz około 30 minut do momentu, aż zarumienią się boki pizzy i ser. W tym czasie przygotuj sos czosnkowy

Rozdomowiona
Przepisy na Wielkanoc 2087

faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. Jajka faszerowane łososiem  Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej) MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa

Lena Gotuje
Wytrawna bruschetta ze swieżymi figami i serem 167

podpiekamy w piekarniku (u mnie mikrofalówka z funkcją Crisp), na podpieczoną bułkę kładziemy plasterki serka i znów do pieca na chwilę. Gdy serek się lekko stopi, kładziemy ćwiartki fig i podpiekamy jeszcze moment. Wyjmujemy bruschette z piekarnika, dodajemy chrupiące plasterki szynki, skrapiamy miodem i oliwą extra vergine Monini i posypujemy listkami tymianku i lawendą. Do tego koniecznie zimne prosecco

Mia Cucina Sofieta
Jajko zapiekane w papryce z mozzarellą 153

pół, wydrążamy środek i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Środek papryki oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku przez ok. 15 min. Po 15 min ostrożnie wyciągamy paprykę z piekarnika i kolejno układamy w środku 3/4 szynki, sera żółtego, mozzarelli i szczypiorku. Następnie wybijamy do każdej połówki papryki po jednym jajku

Kolejny blog o gotowaniu
Rolada z patisona,szpinaku jaj,szynki i makreli 135

starciu na tarce 200 g) szpinak świeży 2 garście(posiekać drobno) jaja 4 szt sól morska do smaku pieprz ziołowy do smaku czosnek 4 ząbki do smaku Dodatkowo: szynka konserwowa ( plastry tyle by zakryć) makrela dzwonka w oleju 190 g SEKO na fali smaku serek topiony ze szczypiorkiem 1 opakowanie   Wykonanie: Patisona myjemy i ścieramy na tarce razem(...)wbijamy jaja i łączymy.Dodajemy sól,pieprz do smaku i starty czosnek. mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasz farsz. Pieczemy w 180 stopniach koło 20 minut. Po upieczeniu, wystudzeniu smarujemy serkiem topionym ze szczypiorkiem na to makrela i szynka konserwowa. Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie spożywczą i na jakąś godzinkę do lodówki by przeszła

Różowa kuchnia
WYTRAWNE MUFFINKI O SMAKU PIZZY 135

około 15 dag żółtego sera  około 20 dag wędliny (np. szynka, wędzonka, kiełbasa)  kilka łyżek ketchupu  1-2 duże cebule szczypta Vegety 1 łyżka masła   WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 210C. W tym czasie w misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do pizzy, papryką, oregano. Żółty ser (kawałeczek odłożyć do posypania

Mała w garnku miesza
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 154

plastry bakłażana. Blach ę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia .Ułożyć plastry bakłażana ,skropić oliwą z oliwek i posypać  szczyptą soli. Piec około 20 minut. Wyjąć bakłażany z piekarnika i posmarować warstwę sosu pomidorowego, następnie wierzch dekorować dowolnymi dodatkami -do wyboru: mozzarella / pomidory / chorizo ​​lub ser / szynka / ... możliwe są wszystkie kombinacje ! Na koniec posypać ziołami i wstawić ponownie

w mojej kuchni
Szybka pizza na dużą blachę 178

gorącej) 40 g świeżych drożdży 4-5 pieczarek sos pomidorowy lub passata pomidorowa 1 cebula kilka plasterków ulubionej kiełbasy lub szynki mozzarella (najlepiej) lub opcjonalnie inny ser Będziemy potrzebować jeszcze: dużą blachę z piekarnika, papier do pieczenia i odrobinę oleju Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy świeże drożdże, dodajemy około łyżeczki cukru i mieszamy. Odstawiam na chwilę. Do miski

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania