pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:82/265)

Mini pizzerinki 218

inne kształty takie jakie chcemy. Kroimy cebulkę w cienkie paseczki, paprykę też, a szynkę (boczek) w kwadraty. Nakładamy na kwadraciki każdy ze składników (szynka, papryka - najlepiej i zieloną, i czerwoną, cebulka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20- 25 minut. W zależności od tego w jakim stopniu chcemy mieć zarumienione;) Wyjmujemy pizzerinki z piekarnika i jemy!;) Z keczupem są idealne

Kuchnia moimi oczami
Świeża, lekka pizza. 221

cały czas mieszając. Sos wykładamy na ciasto (jest bardzo aromatyczny więc nie musi być go dużo) posypujemy startą mozzarellą, układamy pomidora i szynkę parmeńską. Wstawiamy do piekarnika na 200st i obserwujemy jak pizza się piecze (ciasto jest cienkie, więc nie musi spędzać dużo czasu w piekarniku). Gdy jest już gotowa wyjmujemy z piekarnika i posypujemy rucolą i pokrojonym w cienkie

Brzuszki Łakomczuszki
Pizza z szynką i pieczarkami 138

wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na blasze do pizzy (ok. 40 cm). 5. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i serem. Ułożyć na tym szynkę, pieczarki, pomidora i kukurydzę. 6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec ok 10 min. w temp

Pasja Smaku
Żary Jarmark Bożonarodzeniowy 18-22 grudnia 132

można było kupić karpia oraz warzywa czy owoce. Był nawet sprzedawca z wędzarnią na kółkach więc można było zaopatrzyć się w domowe wędzone szynki, boczki i kiełbasy. Można było kupić miody, ale i ubrania czy pieczone pierogi. Zapraszam na zdjęcia

Magiczne Życie Marty
Pizza z Szynką i Pieczarkami 251

które zawsze znajdują się w linkach :)  Składniki: ciasto na pizzę z tego przepisu sos pomidorowy do pizzy sos czosnkowy do pizzy pieczarki szynka ser żółty Wykonanie: Blat pizzy smarujemy sosem pomidorowym, układamy składniki i pieczemy w taki sam sposób jak jest podane w przepisie ( Pizza a`la Caprese ). W tym poście całą uwagę skupię na  Formie Perforowanej

Blondynka Gotuje
Wtorek: Tarta ze szparagami alla fontina 109

jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w nadzieniu z dwóch rodzajów sera. Czas 40 minut w tym 30 minut pieczenie Poziom trudności : łatwe Liczba porcj i: 3-4 Zrobienie zdjęć tej tarcie było wyjątkowo trudne… Nie dlatego, że jest nieładna – wręcz przeciwnie, danie takie(...)mleko, dodaj tarty parmezan i wymieszaj całość. Pokrusz do masy ser camambert. Krok 4 Ułóż na dnie tarty szparagi. Posiekaj drobno szynkę i rozłóż w wolnych miejscach. Zalej całość masą jajeczno-serową, posyp siekaną natką. Wstaw do piekarnika, piecz 20-25 minut. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na pyszną tartę? Sprawdź również przepis na tartę ziemniaczaną z chipsami z jarmużu oraz

Niedzielny kucharz
Ryż zapiekany z szynką lub łososiem 115

łyżeczka musztardy Przygotowanie: Łosoś: Łososia posypujemy solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym polanym odrobiną oliwy, pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut. Upieczonego łososia rozdrabniamy na mniejsze cząstki. zapiekanki: Ugotowany ryż mieszamy z pokrojonymi w kostkę jajkami na twardo, szynką pokrojoną w cienkie paski lub cząstkami upieczonego łososia, połową startego sera oraz natką pietruszki (jeśli ktoś nie lubi(...)trzepaczką) aby nie powstały grudki. Gotujemy, aż sos zacznie gęstnieć i zrobi się kremowy. Na koniec dodajemy musztardę, sól i pieprz do smaku. Wierzch zapiekanek posypujemy resztą startego ser. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
tarta z suszonymi pomidorami i szynką dojrzewającą 145

lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wykleić nim dno i boki formy na tartę. Ponakłuwać widelcem, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 12 minut. Sery pokroić na mniejsze kawałki, pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paseczki. Szynkę porwać na niewielkie kawałki. Wszystko rozłożyć na podpieczonym spodzie. Jajka roztrzepać z jogurtem i przyprawami. Sosem zalać przygotowaną tartę. Wstawić do piekarnika

6niebo
PIZZA Z KALAFIORA 132

jajko, mozzarellę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Otrzymaną masę układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku 15 minut, 180 stopni.  Wyciągamy i działamy dalej. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy oregano lub bazylią ii wykładamy nasze dodatki. Szynkę, pieczarki, kukurydzę. Na wierz posypujemy mozzarella ii oregano. Zapiekamy ponownie do momentu stopienia się mozzarelli. Czekamy aż ostygnie

BezglutenowaIzabela
Caprese z wędzoną szynką na cieście francuskim (zapiekanka) 179

caprese można jeść wyłącznie na zimno? :) z do datkiem wę dzonej szynki oraz ciasta francuskiego i dealnie wkomponowała się w zapiekankę na ciepło. Spróbujcie :)               Skła dniki:   płat ciasta francuskiego 2 duże kulki mozzarelli 3 pomi dory pieprz, sól szynka wę dzona (kilka plastrów) passata pomi dorowa (2 łyżki) łyżeczka suszonej bazylii(...)Przygotowanie:   Ciasto francuskie rozkła damy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zawijamy boki, aby sos nie wyciekł. Passatę łączymy z solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki bazylii. Smarujemy ciasto francuskie. Na całej powierzchni wykła damy szynkę i przykrywamy ją na przemian ukła danymi pomi dorami i mozzarellą. Posypujemy pieprzem i resztą bazylii. Wstawiamy całość do rozgrzanego do 180 stopni

ChilliJemy
Wytrawne ślimaczki z szynką szwarcwaldzką 165

umieszczę. Będzie smaczniej ;) Składniki: 1 ciasto francuskie 100 gramów szynki szwarcwaldzkiej ketchup do posmarowania ciasta (2-3 łyżki) 100 gramów sera żółtego pieprz czosnek granulowany 1 jajko do posmarowania ślimaczków Soli już nie dodaję (mimo, że jest na zdjęciu wśród składników, ale zrezygnowałam z niej), ponieważ szynka szwarcwaldzka jest słona sama w sobie. Za dużo by było. Pieprz(...)znalazł :) Wszystko będzie się odbywać na papierze, w który owinięte jest ciasto. Możemy potem wykorzystać ten papier do pieczenia ślimaczków Ciasto rozwijamy i smarujemy ketchupem Przyprawiamy pieprzem i czosnkiem Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach Połową porcji sera posypujemy ciasto Szynkę kroimy w kawałki (tłuszczyk, który ma szynka, wytopi się)... ... układamy na serze... ... i posypujemy drugą połową sera Roladę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
O włoskim gotowaniu i stylowej kuchni - Relacja ze spotkania dla blogerów z Gorenje 149

kuchni północnych Włoch: Piemontu, Lombardii i Friuli. Przygotowałyśmy cztery potrawy: insalata di barbabietile czyli sałatkę z pieczonych buraków z gorgonzolą i orzechami włoskimi, sandacza po friulijsku (z borowikami i szynką parmeńską), oraz risotto po mediolańsku podane z  osso bucco (giczą cielęcą) i gremolatą. Ja oczywiście cieszyłam się bezmięsnymi wersjami dań. Wspólnie gotowaliśmy, a potem spożywaliśmy nasze dania przy długim(...)matowej czerni i ecru. Mi bardziej do gustu przypadł ten drugi wariant. Szczególnie spodobał mi się piekarnik zaprojektowany na wzór tradycyjnych pieców chlebowych. Dzięki zaokrąglonemu wnętrzu nazywanemu HomeMade oraz przemyślanemu rozmieszczeniu elementów grzejnych, gorące powietrze w trakcie pieczenia rozchodzi się szybko i równomiernie. Potrawy z takiego piekarnika podobno są jednocześnie soczyste i kruche, zaś chleb ma miękki środek

Chilli Czosnek i Oliwa
Calzone 253

pizzy, różne. Ja wybrałam jedną z najprostszych wersji. Dodałam do środka mozzarellę, szynkę, pomidorki suszone i starty ser. Efekt? Powiem tylko tyle, że to był bardzo smaczny obiad.. Ale takie obiadki to tylko w wolne soboty. ;) Calzone {4 porcje} Temperatura piekarnika: 210 o C | Czas pieczenia: ok. 20 min. Ciasto {wg przepisu na calzone w książce "Wypieki" Anneka(...)porcje. Każdą porcję ciasta rozwałkować na okrągły placek o średnicy 22 cm. Rozdzielić mozzarellę, szynkę, pomidorki i goudę na każdy placek (zostawić odstępy 1 cm od brzegu). Posypać przyprawami. Złożyć placki na pół a brzegi pozawijać. Wierzch każdego pieroga można posypać kminkiem i słodką papryką. Piec w temperaturze 210 o C ok. 20 min. Podawać od razu z sałatką lub/i

coolinarnastrefa.blogspot.com
Orkiszowa pizza z dynią, jarzębiną i pieczarkami 172

płaska łyżeczka cynamonu 3-4 goździki 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki mielonego chilli sól, pieprz dodatki kawałki pieczonej dyni (ok 100g) konfitura z jarzębiny 2-3 pieczarki 1 pomidor 1 szalotka szynka parmeńska lub boczek ok 50g tarta mozarella rukola pestki dyni SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto, poza wodą, umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy(...)odstawiamy na 1h do wyrośnięcia. Wszystkie składniki na sos umieszczamy w rondelku i zagotowujemy (czosnek przeciskamy przez praskę). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do przestudzenia. Kawałki pieczonej dyni łączymy z 1-2 łyżeczkami konfitury jarzębinowej. Pieczarki i pomidory kroimy w cienkie plasterki, a szalotkę w piórka. Wyrośnięte ciasto uderzamy ręką (żeby się odgazowało). Dzielimy na 2-3 części

DefinicjaSmaku
Grzanki z rukolą, szynką, figą, gruszką i Lazurem 124

świeżo mielony pieprz oliwa lub masło Bagietkę pokroić w kromki grubości ok. 1,5 cm, posmarować masłem lub oliwą i piec do lekkiego zrumienienia w 200 o C. Następnie na grzanki wyłożyć umytą i osuszoną rukolę, plastry szynki, pokrojone w plastry figi i kawałki gruszek. Na końcu wyłożyć kostkę lub plastry sera. Doprawić solą i pieprzem i od razu

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania