pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:162/315)

Pasta z rzodkiewki i majonezem 158

Składniki: 2 pęczki dorodnej rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka cukru sól, świeżo zmielony pieprz do smaku Wykonanie: Rzodkiewkę myjemy, oczyszczamy z korzonków oraz

kgwjanczewo
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 328

Składniki: 600 g twarogu 300 g białej czekolady 330 g śmietany kremówki 30% (350 ml) 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 150 g herbatników 70 g

Świat Ciasta
Sernik z gruszkami 385

gruszkami   PRZEPIS Ciasto kruche 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła lub margaryny (użyłam KASI) 3 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego łyżeczka aromatu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa 1 kg sera w wiaderku (użyłam waniliowego sera Vitello z Biedronki, może być też z Piątnicy) 4 jajka (żółtka, białka osobno) 0,5 szkl. cukru pudru(...)formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta zapiec ok. 20 minut w temperaturze 190ºC. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Można posypać wierzch ciasta bułką tartą lub mielonymi migdałami. Zmniejszyć temperaturę do 170-180ºC.. Masa serowa. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać budyń w proszku, łyżkę mąki i aromat. Dodawać stopniowo

coolinarnastrefa.blogspot.com
Brownie z dynią. I sernikiem 153

puree z dyni 60 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 30 g mąki pszennej polewa: 200 g ciemnej czekolady (70%) 65 ml śmietany kremówki (38%) Czekoladę posiekać, umieścić z masłem w garnuszku. Podgrzewać(...)cukier, ekstrakt z wanilii i oba rodzaje kawy dokładnie wymieszać. Wlać masę czekoladową, połączyć. Na końcu dodać przesianą mąkę, wymieszać. Połowę masy czekoladowej przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut, aż wierzch będzie ścięty. W tym czasie przygotować masę serową. Serek, jajko, puree z dyni, cukier, ekstrakt, przyprawy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Włochy: Biscotti vel Cantuccini 163

Niestety mielenie kawy jest procesem zbyt głośnym, a przecież musi być świeża, żeby poranek był idealny! Może jeśli kiedyś kuchnia będzie dalej od sypialni, uda mi się w ten rozkosznie leniwy sposób obudzić mojego ukochanego. A teraz, skoro zaczęłam rozbudzać Wasze zmysły, podam przepis na ulubioną przeze mnie wersję włoskich ciasteczek Biscotti, czyli w wolnym tłumaczeniu podwójnie pieczonych. Niektórzy może(...)znają je także pod nazwą Cantuccini. Biscotti vel Cantuccini 1/2 szkl. cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. migdałów 100g gorzkiej czekolady 50g rodzynek zapach pomarańczowy Migdały sparzyć, obrać ze skórek i pokroić na dość duże kawałki. Czekoladę pokroić w niedużą kosteczkę. Białka ubić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Empanadas- meksykańskie pierożki z ostrym sosem pomidorowym 372

koniecznie :) Składniki: Na 6 pierogów: Ciasto: 2 szklanki mąki + do podsypywania przy wałkowaniu 1 małe jajko 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Farsz: 30dkg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex 1 łyżeczka chili w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki margaryny(...)nożem krążki o śr. ok 13cm. Ja użyłam do tego miseczki.  2. Mięso mielone smażymy wraz z 1/2 mrożonej mieszanki meksykańskiej na margarynie. Drugą połowę podsmażamy samą, bez dodatku przypraw i tłuszczu.  3. Usmażone mięso wraz z warzywami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.  Do zmielonych składników dodajemy resztę mrożonek podpieczonych (do miękkości). Doprawiamy do smaku

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z kapustą i mięsem mielonym 225

mąki ćwierć szklanki mleka 5 dag drożdży 1 jajko i 1 żółtko łyżeczka cukru 5 dag tłuszczu szczypta soli Nadzienie: 60 dag kwaszonej kapusty 10 - 15 dag mięsa mielonego średniej wielkości cebula olej do smażenia pieprz, sól Wykonanie: Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku, wsypujemy 2 łyżki mąki, cukier mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy(...)mięso mielone, potem dodajemy kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie podsmażamy, aby trochę odparowało, studzimy. Ciasto i masę dzielimy na 5 części. Z ciasta formujemy prostokątne placki, wzdłuż dłuższych boków rozkładamy odpowiednią część nadzienia, zwijamy rulony, każdy nacinamy skośnie na 5 pasztecików. Układamy (spojeniem do spodu) na blasze posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy w ciepłe miejsce, by paszteciki wyrosły. Pieczemy

psgotujemy
Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym 108

mielony pieprz Przygotowanie   Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem

R'n'G Kitchen
flaugnarde z truskawkami 165

łyżeczka mielonej wanilii ~szczypta soli ~120g mąki pszennej ~truskawki - użyłam ok. 200g Piekarnik rozgrzać do 180*C. Mleko, cukier, jajka i sól dokładnie zmiksować blenderem. Dodać wanilię, przesiać mąkę i wymieszać. Połowę masy wylać do formy i zapiec przez ok. 5 minut. Truskawki pokroić i wysypać na podpieczony spód, zalać pozostałym ciastem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec

chili & sugar
Sernik z mango 120

mielonego twarogu (ja dałam 500g sera Emilka 0% oraz 200g sera w kostce półtłustego, który raz zmieliłam) esencja waniliowa Sposób przygotowania: Migdały delikatnie podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miski na patelni rozpuszczamy cukier, dodajemy migdały, obtaczamy w karmelu a następnie miksujemy, ale nie na całkowitą miazgę gotowa masę wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe ciasteczka owsiane 142

mielimy, ale nie na całkowitą mąkę, tylko tak, żeby migdały się rozdrobniły  dodajemy daktyle, około 0,5 szklanki wody z daktyli (najlepiej żeby była jeszcze ciepła/możemy ją ponownie zagotować), oraz posiekaną czekoladę, blendujemy dodajemy rodzynki, odżywkę, mieszamy odstawiamy ciasto na około 5-10 minut rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Laseczki migdałowe 204

mielonych migdałów 100g cukru pudru cukier waniliowy 2 białka 2 łyżki mąki pszennej 100g płatków migdałowych polewa: 1 tabliczka czekolady Przygotowanie: Zmielone migdały mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, mąką oraz białkami, tak aby powstała jednolita masa Z masy formujemy wałeczki o długości ok 12-15 cm i obtaczamy w płatkach migdałowych Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy

Luźna Kuchnia
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 188

mielonymi migdałami. Dodajemy miękkie masło, cukier waniliowy, cukier puder, jajko oraz cynamon. Wszystkie składniki delikatnie łączymy w misce za pomocą palców. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na mniej więcej 1,5 h. Schłodzone ciasto rozwałkujemy na grubość 4-5mm. Używając foremek, wycinamy ciasteczka. Gotowe ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy

Kredowe Menu
Quiche z karmelizowanym fenkułem, grillowaną gruszką i wędzonym łososiem 130

mielonego pieprzu Przygotowanie: Masło posiekać i zagnieść z mąką, jajkiem i solą. Uformować kulę i wstawić na 30 min do lodówki. Formę na tartę posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. Przykryć folią aluminiową i dokonać jej perforacji widelcem. Obciążyć suchym: ryżem, grochem lub fasolą. Wstawić do nagrzanego do 180 ° C piekarnika. Piec przez

Food Square
Cukinia nadziewana mięsem, zapiekana - zucchine ripiene 217

Cukinia nadziewana mięsem i białym serem ( mozzarella ) SKŁADNIKI  2 bardzo duże cukinie lub kabaczki 1 cebula 50 g białego sera ( mozzarela ) lub innego żółtego sera  100 g mielonego mięsa kilka listków świeżej bazylii szczypta gałki muszkatałowej sól 1 ostra papryczka chili SPOSOB PRZYGOTOWANIA Przekroić cukinie na pół  wzdłuż według długości Wydrażyć środek łyżką , zachowując grubość(...)cebulą , mielonym mięsem i papryczka na oleju z oliwy ( z pierwszego tłoczenia) , lekko poddusic. Dodać listki bazyli, szczypte gałki muszkatałowej, sól do smaku, wymieszać. Lekko przestudzoną i obgotowaną wcześniej cukinie układać w żaroodpornym naczyniu i napełnić przygotowanym nadzieniem.Posypać utratą na tarce mozzarellą, lub żółtym serem. Na dno naczynia dodać 4 łyżki posolonej wody aby zapobiec przypaleniu. Piec

zielonacukinka
Klopsiki z piekarnika 264

miejsce. Klopsiki drobiowe w boczku składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka około 10 plasterków boczku wędzonego świeża bazylia 10 kulek mini mozzarelli 1 jajko 1 cebula 1 czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz wykonanie: Cebulkę siekamy w kostkę i lekko podsmażamy by ją zeszklić. Mięso mielone łączmy z cebulą, jajkiem, bułką tartą i posiekaną(...)środka każdej z nich wkładamy kulkę mozzarelli, formujemy kulkę, a następnie każdy klopsik owijamy plastrem boczku wędzonego. W razie potrzeby spinamy wykałaczką. Klopsiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy 25-30 minut

Przysmaki Karolki
Kuskus (i) my 170

mielonego 1 jajko 1 cebula 5 łyżek kuskusa z warzywami przyprawy (sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki) oliwa (do posmarowania foremki) Kuskus zalałam wrzątkiem i pozostawiłam na 10 min. do napęcznienia. Cebulę starłam na tarce i dodałam do mięsa. Następnie wbiłam jajko, dodałam kuskus oraz nie żałowałam przypraw, szczególnie natki. Składniki ugniatałam do całkowitego połączenia. Foremkę do pieczenia

bastalena
Sernik z malinami 546

pieczenia. Lubimy takie schłodzone smakołyki jeść w ogrodowej altance z dodatkiem pachnącej kawy z ekspresu. Jednak w tym roku lato plata nam figle z pogodą, ale mam nadzieję że nadejdą jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ser jest trzykrotnie mielony

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania