polecam tagliatelle (u mnie w wersji razowej) lub pappardelle. Danie jest bezmięsne, ale dość syte. Sos grzybowy przygotowałam ze świeżych podgrzybków. Polecam również pyszne “ Pappardelle w sosie pieczarkowym z pomidorkami ” lub “ Makaron z pieczarkami “. The post Makaron z sosem grzybowym ze świeżych grzybów appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaZnudziły mi się ostanio już tradycyjne pomidorowe, pieczarkowa czy rosół. Postanowiłam wymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi się ja szybko , mimo , że główny składnik - wołowina - trochę się gotuje. Polecam zniknęła bardzo szybko u Nas w domu :) Zapraszam do polubienia mojej strony
Gotowanie Patkiprzepisów (dokładnie 497). A oto TOP 5, czyli najpopularniejsze przepisy ostatnich 2 lat: 1) CYTRYNÓWKA (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4) KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5) STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby
Kuchnia MagdaLenyszpinak. Smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty. Ser pokroić w małą kostkę. W chlebie układać na przemian, najpierw warstwę szpinaku, następnie ser, odrobinę pesto a na pesto warstwę pieczarkową. Powtórzyć tę czynność kilka razy. Na sam wierzch wyłożyć ser żółty, przykryć odciętą piętką chleba. Chleb włożyć do piekranka nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 30 minut. Zapiekany chleb
mecooksszklanki ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki jęczmienia 4-5 cebul 3/4 kg pieczarek 1 szklanka mleka 2 płaskie łyżki maki … Czytaj dalej Gołąbki z sosem pieczarkowym
czarrna od kuchnikapusta będzie bardzo miękka, ok. 30 min. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Rada: jeśli przygotujecie podwójną porcję gołąbków, można je po podsmażeniu przełożyć do brytfanki i piec w piekarniku
Moniki Smakołykiprzepisy na placki z ziemniakami: Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Placki Ziemniaczane Z Mięsem Dietetyczne Placki Ziemniaczane Z Piekarnika (76 Kcal) Placki Ziemniaczano-Dyniowe Marchewkowe Placki Ziemniaczane Z Sosem Pieczarkowym Artykuł Moskole – placki z gotowanych ziemniaków pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnePolecam Wam szybkie i smaczne kotlety drobiowe z dodatkiem cukinii. Podałam je z sosem czosnkowym , ale możecie je polać dowolnym swoim ulubionym sosem. Świetnie smakują z sosem pieczarkowym. Może się skusicie na taki obiad. Jako dodatek polecam surówkę z pomidorów, którą znajdziecie również na blogu. Dziękuję za komentarze i Wasze opinie na temat dań przygotowanych z moich przepisów
O kuchni z uczuciemFaszerowane jajka na święta Wielkanocne przygotowuje się praktycznie w każdym domu. A przynajmniej u mnie. Babcia tradycyjnie robi je z farszem pieczarkowym i dodaje do świątecznego śniadania. Jednak chciałam się z Wami podzielić całkiem innym przepisem na farsz – z kaszy jaglanej oraz chrzanu. Przyozdobione kiełkami z buraków (bądź innymi) skuszą każdego, kto lubi chrzanowe […] Artykuł Jajka faszerowane
Pink EnvelopeObiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę! Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego. Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po
Kuchnia moimi oczamiziemniaczane z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki, świetna alternatywa na pozbycie się pozostałych z obiadu ziemniaków, są smaczne i mało pracochłonne, świetnie smakują z sosem pomidorowo-bazyliowym, pieczarkowym a nawet dipem jogurtowym. Składniki: ½ kg gotowanych ziemniaków ½ szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 3 suszone pomidory z zalewy
Wanilia i Kardamonlekko osolonej wodzie, 2 – 3 min od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Rada: jeśli pulpety zrobimy większe, czas gotowania się wydłuży. Podajemy je z masłem lub ulubionym sosem np. pieczarkowym
Moniki SmakołykiZapraszam na smaczny pasztet warzywny z cukinii. Dodatek marchewki świetnie wygląda i komponuje się ze smakiem cukinii. Pasztet możemy jeść na ciepło na obiad z sosem np. pieczarkowym lub na zimno na kanapce. Polecam Składniki: 500 g cukinii (bez pestek) 2 średnie marchewki 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 3 jajka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl kaszy
słodkie i nie tylko historie kulinarnebooka, do którego link znajdziesz poniżej, a jeśli chcesz koniecznie wykorzystać filety z kurczaka, zobacz mój przepis na pieczonego kurczaka z porami i filety z kurczaka w sosie pieczarkowym . Smacznego! :) Artykuł Co dziś na obiad? Filety z kurczaka w jogurcie pochodzi z serwisu Rozdomowiona
RozdomowionaJeżeli zostanie Wam z obiadu kuskus to proponuję zrobić z niego super placki. Podawać je możecie z ulubionym sosem, sosem czosnkowym, ketchupem,sosem pieczarkowym itp. Do tego proponuję surówkę i mamy wspaniały syty obiad. Więcej przepisów na placki znajdziecie na moim blogu w zakładce PLACKI I PLACUSZKI. Polecam również placki z ziemniaków gotowanych. Jeżeli skorzystaliście z moich przepisów
O kuchni z uczuciem