pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:95/203)

Zupa szczawiowa z pęczakiem 189

Pęczak bardzo zasmakował nam w zupach. Robiłam już pieczarkową , jarzynową i krupnik a teraz polecam jedną z naszych ulubionych zup czyli szczawiową. Zupa szczawiowa z pęczakiem jest gęsta i bardzo pożywna. W takim wydaniu smakuje nam bardziej niż z ziemniakami. składniki: ok 2,5 l bulionu, u mnie drobiowy ok 300 g świeżego szczawi 1 marchewka 250 g pęczaku

Monia miesza i gotuje
Sałatka z pora z sosem chrzanowym 408

doprawić pieprzem i solą do smaku. Składniki połączyć z sosem tuż przed podaniem, gdyż chrzan nieco wietrzeje. Ilość chrzanu i majonezu dostosować do swoich upodobań. Zobacz również: sałatka pieczarkowa z porem

Kuchcik gotuje
Pieczeń jajeczno-pieczarkowa 152

Prosta i delikatna pieczeń świetnie nadaje się do podania z sosem do obiadu na ciepło (np. z sosem pieczarkowym), jak i na zimno na kanapki. Może stać się również świetną propozycją na Wielkanocny stół. Przepis na blachę keksówkę o wymiarach okolo 30x10cm. Składniki (10 porcji) -12 jajek -300 g pieczarek -1 duża cebula -4 łyżki startego żółtego sera

Zielona Kuchnia
ZUPA PIECZARKOWA Z CHORIZO 151

Łatwa i szybka w przygotowaniu zupka pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Jest lekka, pełna smaku i pyszna. Sprawdzi się, gdy nie mamy czasu lub chęci na długie stanie w kuchni. Nie wymaga gotowania wywaru z jarzyn lub mięsa, co znacznie skraca czas jej przygotowania. Najlepiej jeśli macie rosół lub bulion pozostały z weekendu, choć sama często robię

cool and minty
Krokiety z pieczarkami 147

Dodaję serki topione i mieszam aż do ich rozpuszczenia i połączenia z pieczarkami. Na koniec dodaję natkę pietruszki oraz pieprz i mieszam przez chwilę. Farsz pieczarkowy    Na usmażone uprzednio naleśniki nakładam farsz pieczarkowy, rozkładam go równo i składam krokiety. Sposób składania krokietów Wybijam jajka do miseczki i mieszam je do połączenia białka

Gotuj Się Kto Może
PIECZARKOWY TORT MAKARONOWY 110

Jajka, śmietanę, śmietankę, tymianek, natkę pietruszki, 2/3 sera oraz pieczarki. Mieszamy. Dolewamy sok z cytryny i mieszamy. Brzegi tortownicy smarujemy masłem lub olejem. Wykładamy połowę makaronu. zalewamy sosem ziołowo-pieczarkowym. a następnie wykładamy drugą część makaronu. Wierzch posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 20 minut. Po upieczeniu posypujemy nasz makaronowy tort odrobiną natką pietruszki

Kuchnia w oparach
Kotlety ziemniaczane 164

szpinaku, koperku, szczypiorku lub różnych innych przypraw mogą smakować inaczej. Z resztek obiadowych nie zrobisz za wiele kotlecików, ale mogą być smacznym dodatkiem do kolacji. Kotleciki podane z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej - to idealna propozycja obiadowa dla wegetarian. Składniki: około 600 g ziemniaków 1 jajko 1 cebula sól, pieprz gałka muszkatałowa masło ghee do smażenia bułka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kluski śląskie 104

wyjęte z wody podane z przesmażoną bułką tartą i masełkiem, z dodatkiem soli i pieprzu lub przesmażone na rumiano lekko chrupiące zjadane ot tak same, łyżką lub z sosem pieczarkowym;) Składniki: 1 kg obranych ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki gotuję, przepuszczam przez praskę albo dobrze tłukę. Potłuczone ziemniaki wkładam do większej miski, lekko uciskam

Zasmakuj Kuchni
Sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie 275

pieczarkowy ze śmietaną, jeżeli użyjemy mniej śmietany otrzymamy pieczarki w śmietanie :) 1 duża cebula, 3 łyżki masła, 1 płaska łyżka siekanego tymianku, 500 g pieczarek, 1 żółtko, 500 ml śmietany 18%, sól, cukier, sok z cytryny, Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Poddusić na maśle dodając szczyptę soli i cukru. Cebulę przełożyć do miseczki, na patelnię(...)małym ogniu. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, dodać do niej trochę gorących pieczarek. Wlać śmietanę na patelnię, wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Sos pieczarkowy podałam do sznycli z jajek . talerz

królestwo garów
Jajka marynowane w burakach z musem z bazylii i awokado 193

naparze z buraków. Do ich wypełnienia możecie użyć tego, co lubicie i akurat macie w lodówce. Może to być zwykły majonez, żółtka wymieszane z rozgniecionym zielonym groszkiem, masa pieczarkowa, itp. Ja wykorzystałam to, co miałam na stanie czyli awokado i nadmiar bazylii, która wyjątkowo ostatnio obrodziła na moim kuchennym oknie 6 jajek, ugotowanych na twardo, obranych ze skorupki

olalacooking
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 221

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka z farszem pieczarkowym 1403

święta. W końcu jajko to symbol Wielkanocy. Można je faszerować tak naprawdę czym się da i co akurat mamy pod ręką. Ja tym razem podałam je z farszem pieczarkowym. Składniki: 5 jajek 4 duże pieczarki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka keczupu 2 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera sól Jajka ugotować na twardo. Gdy wystygną, obrać ze skorupki

My simple kitchen
Bulion warzywny 464

wrzeć, tylko delikatnie bulgotać, pyrkać) przez około 1-1,5h. Pod koniec doprawić solą i ewentualnie świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! Na bazie tego bulionu polecam wypróbować przepis na zupę pieczarkową Jeśli istnieje taka konieczność, bulion można przecedzić przez sito, by był klarowny. Gotowy bulion można wykorzystać jako bazę do gotowania zup, sosów, czy też do duszenia warzyw. Tak przygotowany

Kulinarne Przeboje
Boeuf bourguignon 181

puree ziemniaczanym, pieczywem i sałatką. SMACZNEGO   Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Artykuł Boeuf bourguignon pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Zupa z grillowanych pieczarek 107

Zupa pieczarkowa wykonana trochę innym sposobem. Można podawać samą , Ja uzupełniłam moją zupę o makaron razowy i tę opcję polecam.Zapraszam do przepisu:) Składniki 300-500 g mięsa z udźca indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 cukinia 3 ząbki czosnku włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por) 2 cm imbiru papryka w proszku słodka sól , pieprz makaron razowy … Czytaj dalej

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania