pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:91/203)

Rosół z domowym makaronem 155

Domowy rosół to danie często kojarzone z rodzinnym domem. Podawany jest z kluskami ziemniaczanymi, makaronem wstążki lub nitki zależnie od regionu. Rosół każdy potrafi zrobić, główna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLETY Z ZIEMNIACZANE 126

zbite puree zagwarantuje odpowiednią strukturę kotletów. Sprawi, że nie będą rozpadały się podczas smażenia i przewracania na patelni. Udadzą się nawet bez dodawania jajka. Najlepiej smakują podane z sosem pieczarkowym lub grzybowym . Pasują też jako dodatek do mięsnego obiadu lub po prostu z mizerią lub surówką coleslaw . SKŁADNIKI / 4 PORCJE 400 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków

cool and minty
Kotlet pożarski 312

mojej wersji przepisu na “Kotlet pożarski” polecam używać całego kurczaka, pozbawionego kości. Z pozostałości gotuję wywar drobiowy, na którym przygotowuję dania na kolejne dni: “Zupę pieczarkową” oraz “Kaszę z grzybami”. The post Kotlet pożarski appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto śledziowe 145

cebulę przesmażyć na oleju, dodać pieczarki, razem przesmażyć, doprawić solą i pieprzem, ostudzić, zmiksować. Składanie ciasta : Na pierwszy wafel wyłożyć masę śledziową Drugi wafel i masa marchewkowa trzeci masa pieczarkowa, przykryć ostatnim waflem, posmarować go majonezem i zetrzeć na tarce ostatnie 3 jajka, posypać solą i pieprzem, oraz pokrojonym szczypiorkiem, odstawić do schłodzenia do lodówki. (function

Kuchnia Danusi
Schab duszony z warzywami i boczkiem 174

chciałam dokładać dodatkowych kalorii.   [caption id="attachment_7853" align="aligncenter" width="685"] Schab duszony z warzywami i boczkiem[/caption] Zobacz inne przepisy na schab duszony: Schab W Sosie Pieczarkowym Schab W Sosie Cebulowym Schab Po Bałkańsku Schab Zapiekany Z Warzywami W Sosie Śmietanowo-Musztardowym Schab W Marchewkowym Sosie Schab Duszony Z Pieczarkami Gulasz Wieprzowy Z Kurkumą Artykuł Schab

e-PrzepisyKulinarne
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami 88

razie potrzeby jeszcze solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy. Wykrawamy większe kółka. Wykładamy nimi wgłębienia foremki na muffiny. Na każde kółko ciasta francuskiego dajemy po 1 łyżce masy pieczarkowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut (lub do zezłocenia

Smaki Na Talerzu
Gołąbki z kuskusem i cukinią 150

był gorący i przeszedł wszystkimi smakami. Między czasie gołąbki odwracamy, bulion powinien się zredukować. Takie gołąbki można podawać tylko z posypanym  koperkiem, lub z ulubionym sosem, np. pieczarkowym. Moja propozycja to gołąbki z kremowymi pieczarkami, które roimy w plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Doprawiamy solą, pieprzem i tuż przed samym podaniem łączymy ze słodką śmietanką

Moniki Smakołyki
Kopytka z sosem pieczarkowym 92

się sosu. Łączymy śmietanę z sosem i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy kopytka. Danie oprószamy jeszcze świeżo zmielonym pieprzem i gotowe. Artykuł Kopytka z sosem pieczarkowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
FIT KROKIETY 545

smaku naprawdę przypominają tradycyjne krokiety z pieczarkami, dlatego myślę, że to idealna nazwa dla nich. Fit krokiety to połączenie naleśników przyrządzonych na bazie mąki orkiszowej i pszennej z farszem pieczarkowym. Początkowo ten przepis w ogóle nie miał tu trafić, pomysł na fit krokiety powstały tak naprawdę przypadkiem. W planach obiadowych miałam naleśniki z serem ale przypadkiem zauważyłam, że pieczarki

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zupa pieczarkowa ze szpinakiem 143

Dzisiaj prosta, aromatyczna i pyszna zupa pieczarkowa ze świeżym szpinakiem, ziemniakami i marchewką. Idealna! Sekretem głębi smaku są podsmażone na masełku pieczarki. Czosnek i odrobina oregano podkręcają smak zupy, dzięki czemu nie można jej się oprzeć. Zupa jest delikatna i pożywna. Polecam Składniki: 400 g pieczarek 4 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 duża garść świeżego szpinaku 2 l bulionu

Oryginalny smak
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 119

Propozycja na dzisiejszy obiad to przepyszne, tanie, syte kotlety ziemniaczane z kremowym sosem pieczarkowym :). Porcja dla 4-5 osób :). Składniki na kotlety: 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki masła 1 szklanka mąki pszennej ( jeśli ciasto nam się przykleja do rąk możemy podsypać jej więcej ) 5 łyżek mąki ziemniaczanej vegeta i pieprz do smaku 1/3 pęczka posiekanej

Studencka Micha
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 335

grzybami. Najlepsze krokiety z kiszoną kapustą i grzybami. Przepisów na krokiety znajdziecie co niemiara, a na różnego rodzaju farsze to w szczególności : krokiety z mięsem, krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym, krokiety z mięsem i grzybami, krokiety z kapustą kiszoną, krokiety z kapustą słodką i tak dalej, i tak dalej...😀  Krokiety na obiad, to dobry sposób, aby wyczyścić trochę

Moja Książka Kucharska
Polędwica z dynią w sosie serowym 137

Delikatna rolada z polędwicy wieprzowej z dynią w sosie serowo dyniowym. Sos jest przepyszny, kremowy, aksamitny, pachnie parmezanem. Do zrobienia sosu wykorzystałam sos serowo pieczarkowy Winiary . Skraca nam on czas przygotowania a potrawa zyskuje na smaku. Polecam na jesienny obiad i nie tylko. Wykorzystałam dynię hokkaido którą można piec ze skórą. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca(...)Winiary.pl' Sos serowo dyniowy: 40 dkg dyni hokkaido 1 sos serowo pieczarkowy Winiary olej rzepakowy 1 cebula 100 ml śmietany 18 % Rolada: 1 polędwica wieprzowa duża 150 g dyni hokkaido po obraniu sól, pieprz papryka wędzona 60 g sera camembert natka pietruszki Sos: Dynię kroję na kawałki razem ze skórą. Cebulę drobno kroję, przesmażam na oleju, dodaję dynię

wesoła kuchnia
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami 1046

Naleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami Zapraszam na bardzo smaczny i niecodzienny obiad – rolowane naleśniczki wypełnione mięsno-pieczarkowym farszem i zapiekane pod kołderką z żółtego sera. Niebo w gębie. Polecam!     Składniki: 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka 10dkg pieczarek 1 niewielka papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 15dkg żółtego sera 3 łyżki

Blog z Apetytem
KROKIETY Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 266

warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2 minuty z każdej z czterech stron. Uważamy, aby nie przypalić. W razie potrzeby redukujemy płomień. Podajemy z czerwonym barszczem lub sosem, np. pieczarkowym

cool and minty