pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:104/203)

Bezglutenowe kotlety gryczane 114

podsmażałam mocniej. Część kotletów tylko lekko podsmażyłam, żeby zachowały formę i zostawiłam na następny dzień do odsmażenia. A część zamroziłam na awaryjne, szybkie obiady:-)   Kotlety podałam z sosem pieczarkowym. Mąż wchłonął trzy za jednym posiedzeniem:-) Polecam, naprawdę fajna alternatywa dla zwykłego mielonego i ziemniaków:-) No i w dodatku wegetariańska.... Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Imprezowa sałatka z pieczarkami i groszkiem 176

ostatnie imieniny u teściowej postanowiłam urozmaicić powtarzalne menu i wykonałam sałatkę pieczarkową. No bo ile można jeść, doskonałą skąd inąd, sałatkę jarzynową:-) Składniki: 500 g pieczarek 3 jajka puszka groszku zielonego 1 średnia cebula sałatkowa 4 ogórki konserwowe - jeśli są malutkie można użyć więcej majonez sól, pieprz Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze kawałki i obgotować. Ja miałam spore pieczarki

Ze smakiem bez glutenu
Najprostszy sos pieczarkowy 335

świecie. Cykl hodowlany trwa około sześciu tygodni. Pieczarki możemy także uprawiać w domu, stwarzając im odpowiednie warunki: odpowiednią temperaturę i ilość światła. Dziś przygotowałam z tych grzybów najprostszy sos pieczarkowy, możemy go podać z pure z ziemniaków, z kaszą,  z ryżem, z makaronem... czyli jak to lubi 😊. Parę słów o pysznej pieczarce Nie wiedzieć czemu cały czas pokutuje(...)pieczarkami Kremowe risotto z szynką i pieczarkami Krokiety z pieczarkami Placki ziemniaczane z pastrami Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami Kapusta z grzybami Gryczotto z grzybami ----------------------------------------------------------- Najprostszy sos pieczarkowy Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g pieczarek 300 ml śmietany 18% 1 duża cebula natka pietruszki masło klarowane do smażenia sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki Wykonanie: Cebule obieramy, kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 517

tego przepisu są mięciutkie, delikatnie kruche, pulchne i rumiane. Naprawdę pyszne. Farsz możecie zrobić po swojemu, w zasadzie każdy się nadaje w/g smaku i gustu. Moje dzisiejsze to mięsno pieczarkowe. Farsz powstał ze zbieraniny mięs gotowanych i pieczonych. Zawsze kiedy zostanie mi mięso z gotowania wywaru do zupy, czy kawałki pieczeni obiadowej itp. od razu mrożę, póki świeże, kiedy

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka faszerowane na 3 sposoby 212

kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki, musztardę, sól i pieprz. Dodajemy majonez, mieszamy. Białka jajek napełniamy pieczarkowym farszem. --> Jajka faszerowane wędzonym łososiem: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Wędzonego

Marta Gotuje
Pieczarki faszerowane chorizo 187

Tuż po Świętach rozpoczęła się coroczna akcja pieczarkowa prowadzona przez Anię z bloga Mops w Kuchni .  Ponieważ bardzo lubię pieczarki i zazwyczaj biorę czynny udział w  tej akcji, również tym razem nie mogłam pozostać bezczynna. Postanowiłam przygotować kolejny przepis z pieczarkami w roli głównej. Tym razem zdecydowałam się na pieczarki faszerowane chorizo . Pieczarki faszerowane są idealnym pomysłem

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane na 3 sposoby 203

kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki, musztardę, sól i pieprz. Dodajemy majonez, mieszamy. Białka jajek napełniamy pieczarkowym farszem. --> Jajka faszerowane wędzonym łososiem: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Wędzonego

Marta Gotuje
Pasztet z pieczarek 145

ubić pianę z białek i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Foremkę keksówkę nasmarować masłem, u mnie duża keksówka 30x12 ale można też użyć małych foremek aluminiowych. Do foremki przełożyć pieczarkową masę. Wierzch ładnie wyrównać i ułożyć wiórki masła. Foremkę z masą wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 60 minut, funkcja góra-dół. Po upieczeniu dobrze

Monia miesza i gotuje
Krem z pietruszki 141

patelni z rozgrzanym olejem, następnie dodać pokrojone pieczarki. 4. Ugotowaną pietruszkę z marchewką odstawiamy do ostygnięcia, następnie dokładnie blendujemy. Doprawiamy do smaku. 5. Podajemy z przygotowanym farszem cebulowo-pieczarkowym. Smacznego

FITBUuK
Pulpety w śmietanowym sosie pieczarkowym 941

Pulpety w śmietanowym sosie pieczarkowym to aromatyczny i aksamitny sos, w którym zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka

Smak mojego domu
Jajka faszerowane w skorupkach 177

smaczne, że warto podać je na każde uroczyste śniadanie. Tym bardziej, że można przygotować je dzień wcześniej, a usmażyć przed podaniem. Ja najbardziej lubię je z farszem pieczarkowym, żółtkami i koperkiem – są przepyszne. Można użyć do nich także białek lub dodać do farszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek

Poezja smaku
Pieczarki ze szpinakiem owinięte boczkiem 149

małym ogniu pod przykryciem aż szpinak się udusił, czyli około 8-10 minut.    Gdy szpinak się udusił, wyłączyłam gaz i przestudziłam go przez kilka minut. Do pieczarkowych kapeluszy nałożyłam łyżeczką szpinak. Każdy kapelusz zawinęłam w jeden plasterek boczku.  Ja moje pieczarki ułożyłam na blasze i upiekłam na grillu. Ty możesz je upiec w piekarniku

Kuchnia na wzgórzu
KROKIETY DZIADOWSKIE 198

krokietów, panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Krok 6. Krokiety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu lub pikantnym sosem grzybowym, pieczarkowym lub myśliwskim. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze 114

inaczej Z czym zjadamy placki? Oczywiście, możemy je usmażyć mniejsze lub większe. Te większe doskonałe są z wszelkiego rodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania