pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:105/203)

Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 129

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Diana  Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem     Małgorzata  Słonecznikowa przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka

Magiczne Życie Marty
Arancini z pieczarkami 225

dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser – dokładnie mieszamy. Do zimnej masy ryżowej dodajemy rozkłócone jajko – łączymy składniki. Bierzemy małą porcję masy ryżowej, formujemy placuszek, na środek kładziemy masę pieczarkową. Całość zamykamy w formie kulki. Aby sobie ułatwić pracę można wykorzystać kawałek folii spożywczej, na którym rozkładamy masę ryżową, nakładamy farsz. Zbieramy rogi folii, zwijamy je i ściskając formujemy

mojewypiekiinietylko
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 154

Krem z zielonego grochu czyli zielona grochówka ; blog: Smakołyki Angeli Zupa grochowa z bekonem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Sałatka z jajkami, porem i groszkiem ; blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem ; blog: Di gotuje Verriny z pastą groszkowo-serową z awokado i kukurydzą ; blog: teczasmakow FASOLA Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów ; blog: Weekendy

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki schabowe z pieczarkami 147

ciasto na kawałki nieco większe od kawałków podsmażonego mięsa i nakłuwamy je gdzieniegdzie widelcem. Na ciasto wykładamy solidną łyżkę pieczarek, nieco cebulki, plaster mięsa, a na nie jeszcze trochę pieczarkowej masy. Zwijamy w zgrabne roladki i smarujemy ich wierzch rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w 180 stopniach, około 20-25 minut

Pichceniomania
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20659

kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania.  Przepis jest prosty i może być fajną alternatywą  dla klasycznych mielonych 🍴 U mnie z sosem pieczarkowym ,ziemniakami i warzywami 😋 Składniki : kilka sztuk białych, cienkich kiełbasek kilka liści sałaty (ew. kapusty pekińskiej) tyle samo ile kiełbasek - plastrów topionego, żółtego sera mięso mielone (u mnie łopatka - ilość

Walijskie Pichcenie
Kluseczki Gnocchi 153

delikatnie docisnąć do prążkowanej powierzchni formy i szybkim ruchem przesunąć w dół tworząc kluseczkę. Gotować w posolonej wodzie do wypłynięcia. Porcja na ok. 4 osoby Kluseczki podałam z sosem pieczarkowym

W garach u Gosi
Schabowe z sosem pieczarkowym 183

Można powiedzieć polska klasyka. Kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli, dzięki temu Są niesamowicie soczyste, panierowane i smażone, z dodatkiem kremowego sosu pieczarkowego z nutką białego wina, jak wieprzowinę jem bardzo rzadko tak te kotlety kocham!  Podaję zazwyczaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z pora. Pyszne. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula Mleko Sól i pieprz(...)smaku Jajka do panierowania Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sos pieczarkowy: 30 dag pieczarek 1 łyżka klarowanego masła 1 szklanka słodkiej śmietanki 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 100 ml białego wytrawnego wina Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Schab myję , kroję na 5 grubszych plastrów, rozbijam tłuczkiem do mięsa na kotlety, układam w  misce, posypuję

Wanilia i Kardamon
Sos pieczarkowy 110

pieczarkowy może być dodatkiem do wielu potraw. W moim domu najczęściej sos pieczarkowy podaje z kasz ą  gryczan ą , mięsem, krokietami i gołąbkami. Pieczarki maj ą  niesamowite walory smakowe i dodają potrawie rewelacyjnego smaku. Sos z borowików, uważam  ż e jest jeszcze bardziej smaczniejszy, wi ę c w sezonie szczerze polecam pieczarki wymienić

kulinarne odsłony pati
Sałatka cebulowo - pieczarkowa 274

Fajna sałatka na przyjęcia, na śniadanie, na kolację i na przekąskę. Pieczarki są tu fajnie jędrne i nadają sałatce fajnego, niepowtarzalnego smaku, polecam gorąco. Sałatka cebulowo - pieczarkowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wege-burgery 184

mięsa brzmi nieco smutno... gotowe danie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania.  Ponadto te kotlety doskonale smakują także w wydaniu obiadowym, z sałatką i np. kuskusem. A także polane pieczarkowym sosem. KOTLETY: puszka ciecierzycy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) - nie mylić z kminkiem! 1/2 łyżeczki kolendry szczypta soli kilka listków świeżo posiekanej bazylii 1 łyżeczka

Kuchnia od dwojga
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym 122

Najprostszy na świecie przepis na kurczaka w sosie pieczarkowym. Delikatny sos który smakuje nawet dzieciom. Makaron penne pasuje do niego idealnie, lecz można również podać świderki ;) U nas w domu króluje jednak penne. Sos jest prosty i szybki, także jeśli jesteś początkującym w kuchni, śmiało wypróbuj ten o to przepis. Składniki: * 2 piersi z kurczaka * sól i pieprz

Klasyka Gotowania
„Mózg zombie” wg Jamiego Olivera, czyli pieczony seler z pęczakiem i sosem grzybowym 226

smakowało, ale jednak dobrze dobrane dodatki zrobiły swoje. Bez kaszy i sosu grzybowego danie byłoby nudne, a tak wszystko fajnie ze sobą współgrało. Jamie podał selera z sosem pieczarkowym, ja postanowiłam użyć borowików. Jeśli skusicie się na to danie, koniecznie dajcie znać co myślicie :) Przepis pochodzi z książki „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera, tu z moimi

Mienta blog
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 131

Marzena  Zielony koktajl pełen zdrowia   Magdalena  Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku   Marta Łosoś na serowym szpinaku   Dorota  Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym   Małgorzata  Kotleciki z kaszy jęczmiennej   Magdalena  Waniliowo - kakaowe ciasto z cynamonowym jabłuszkiem   A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Kopytka z majerankiem 158

razu wyciągamy. Układamy na talerzu jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie polane masełkiem lub skwarkami ze słoninki. Bardzo dobrze komponują się również z sosem pieczarkowym lub grzybowym

Kulinarne przemyslenia
Gołąbki z nadzieniem ziemniaczanym z Beskidu Niskiego - kuchnia podkarpacka 252

zalewamy gorącym, dobrze posolonym wywarem. Szczelnie przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C (grzałka góra-dół) i dusimy około 1,5 godziny. Podajemy z sosami: cebulowym, pomidorowym, pieczarkowym lub ze zrumienioną cebulką. Ta piękna ręcznie rzeźbiona łopatka ze zdjęcia to praca podkarpackiego artysty, Jacka Golca . Warto rozglądnąć się za jego pracami, bo tworzy nie tylko małe formy

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania