Kremowe risotto z pieczarkami i cukinią

Kremowe risotto z pieczarkami i cukinią

Kremowe risotto z pieczarkami i cukinią

Przepis na : obiad

Risotto smakuje najlepiej wtedy kiedy jest bardzo kremowe. Do uzyskania takiego efektu potrzebujemy masła, śmietanki i sera:). Moje risotto jest w wersji pieczarkowej. 300g ryżu do risotto ok. 1-1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 500g pieczarek 2 cebule  1 cukinia 1 pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku 100 ml śmietanki 30% 100g sera cheddar  sól, pieprz 2 łyżki masła 1. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, cukinię ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.