pieczarki - 22978 przepisów (strona:808/1532)

szaszłyki mięsno warzywne 181

składniki: ok. 500 g schabu lub karkówki 10 pieczarek,małych 10 pomidorków koktajlowych 1 mała cukinia 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1/2 papryki czerwonej 2 cebule czerwone wykonanie: Mięso myjemy, kroimy w grubszą kostkę, przekładamy do dużej szklanej miski. Pieczarki oczyszczamy. Wszystkie warzywa myjemy. Z papryki usuwamy pestki i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Cukinię kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Meksykańska zupa z wołowymi pulpetami 148

możecie posypać startym serem żółtym 😊 Wegetarian i wegan, zapraszam na wersje bezmięsną, wystarczy tylko nie dodawać pulpecików, ponieważ wywar jest bez dodatku mięsa. Polecam :-)  Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka czerwona 1,5 szt, kukurydza konserwowa pół puszki, fasolka czerwona 1 puszka, papryczka chili 1-2 szt, czosnek 2 ząbki, koncentrat pomidorowy 5 łyżek, liść laurowy(...)czosnek 2 ząbki, jajko 1 szt, chili w proszku do smaku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki i dodajemy do cebulki. Podsmażamy przez chwilkę, a następnie podlewamy wodą. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy. Gdy papryka będzie miękka

kulinarne odsłony pati
Balsamiczny kurczak ze szparagami 200

zabieganym i zapracowanym! Balsamiczny kurczak ze szparagami Składniki :  kubek ryżu 2 piersi z kurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyka oleju sezamowego 150-200g pieczarek 300g zielonych szparagów nasiona sezamu oliwa do smażenia sól i pieprz Jak przygotować kurczaka ze szparagami Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W misce wymieszać miód, ocet balsamiczny(...)paski i dodać go do marynaty, odstawic na kilkanaście minut.  W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę przesmażyć szparagi, po chwili dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez kilka minut ciągle mieszając.  Na patelnię wlać kurczaka wraz z marynatą i smażyć prze kolejne 10-15 minut, lub do czasu aż warzywa będą miękkie, a mięso

Codzienne Gotowanie
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 148

ilość proporcji ulega zmianie w zależności od wielkości naczynia żaroodpornego jakie użyjecie) * około 7-8 większych ziemniaków * około 600 g mielonego wieprzowego * 1 cebula * 5-6 większych pieczarek * ser do posypania (użyłam sera korycińskiego z czarnuszką) * 1 czerwona papryka * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki ketchupu łagodnego * oliwa z oliwek do podsmażenia mięsa Wykonanie(...)oliwą z oliwek, doprawiając solą, pieprzem, ja dodałam jeszcze do smaku przyprawę do mielonego, odrobinę pieprzu cayenne i bazylię suszoną. Do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę i pieczarki. Wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. Lekko podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, dusić na małym ogniu do odparowania wody. Przestudzone ziemniaki podzielić na pół. Jedną część ułożyć na dnie naczynia

Zrób to smacznie
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 213

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 (WYSZŁO 12 KOTLETÓW) Składniki: 40 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 5 dużych pieczarek, mała cebula, łyżka masła, mała bułka wcześniej namoczona w mleku (można zastąpić kromką chleba), łyżka bułki tartej + do panierowania kotletów, jajko, sól, pieprz cayenne, papryka słodka, majeranek, pietruszka suszona. Przygotowanie(...)Cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle do momentu lekkiego zarumienienia. Pieczarki obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach. Mięso dokładnie łączę z warzywami, jajkiem, odciśniętą bułką, łyżką bułki tartej i przyprawami. Z przygotowanej masy formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

JejKuchnia
Kasza jaglana z grillowanymi pieczarkami 217

jego zjedzeniu schudniemy, zawiera sporo krzemu który do chudnięcia jest niezbędny a niewiele produktów go posiada zatem? jedzmy kaszę jaglaną i chudnijmy. Dziś pomysł na danie z grillowanymi pieczarkami, aromatycznymi i pożywnymi. Polecam gorąco. Kasza jaglana z grillowanymi pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PAPRYKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM I MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 181

jajkiem. Sposób jest bardzo fajny i nie sprawi nikomu problemu z przygotowaniem tak papryki.  SKŁADNIKI :  300 g mięsa mielonego  4 papryki 1/2 cześć małej cukinii 3 pieczarki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku  sol, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrego ketchupu  3 łyżki oleju 1/2 szklanka bulionu 6 jajek(...)PRZYGOTOWANIE :  Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż i wyjmujemy gniazda nasienne. Cukinię, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podpiekamy na oleju do momentu odparowania płynów.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podpieczone i ostudzone warzywa, dodajemy przyprawy, ketchup i mieszamy.  Połówki papryk nadziewamy mięsem, zostawiając od góry trochę miejsca na jajko. Przekładamy je na formę do tarty, wlewamy bulion

Kulinarne Fantazje Marioli
Szaszłyki drobiowo-warzywne z ryżem curry 179

porcje): Szaszłyki (ok. 8 szaszłyków): 1 podwójna (ok. 400 g) pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 0,5 (ok. 300 g) cukni 1 czerwona cebula 16 niedużych pieczarek (same kapelusze) 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonej kolendry chili sól pieprz patyczki do szaszłyków Ryż: 3/4 szklanki (150 g) suchego ryżu(...)cukini 1 łyżka masła 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki chili sól pieprz Przygotowanie: 1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić do większej miski, dodać olej, doprawić solą, pieprzem, chili, dodać słodką paprykę oraz mieloną kolendrę

Fitsweet.me
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 321

łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli ziołowej 2-3 łyżki oleju 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki pesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą(...)kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą ziołową. Mieszamy aby przyprawy ładnie pokryły mięso. Smażymy. Po chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś czas mieszając. W między czasie w miseczce mieszamy dokładnie śmietanę z pesto. Gdy mięso będzie już dobre zmniejszamy gaz na minimalny, dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, a następnie

Słodkie okruszki
Zupa paprykowa z pieczarkami 142

kolorowych papryk, prawdę mówiąc nie wiedzieć do czego. Jednak po chwili znalazło się dla nich zastosowanie.  Składniki 2 opakowania kolorowych papryk 3 średniej wielkości ziemniaki 150 g małych pieczarek 2 łyżki masła świeży majeranek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze(...)uzupełniamy wodą do 1,2 l całości). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu do ich miękkości. Pieczarki smażymy na rumiano, na maśle. Dodajemy do zupy. Podajemy ze świeżymi listkami majeranku. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Wegetariański zestaw II na wiosnę, Blin 209

pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu). Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler.   W Blinie na Grunwaldzkiej: smaczne(...)wyboru są m. in.: naleśniki amerykańskie ( pancakes ) i zwykłe. Ceny do kilkunastu złotych. Na zdjęciach: naleśniki amerykańskie z mascarpone i oreo oraz naleśnik z rukolą, serem żółtym, pomidorami i pieczarkami. Vegetarian dinner set 2 for spring  Dinner in a bit more than 30 minutes. In the photo: mash potatoes with a few tablespoons of your favourite milk

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 220

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 150 g sera sól, pieprz pesto bazyliowe 2 ciasta francuskie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego

Moje-pitraszenie
placek ziemniaczano-pieczarkowy z sosem grzybowym... 217

Składniki: ziemniaki 1 kg, pieczarki 40 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 2 sztuki, ser żółty 15 dag, sos grzybowy 2 opakowania, śmietana gęsta 2 łyżki w pojemniku rozdrabniacza dokładnie zmiksować obrane, pokrojone, surowe ziemniaki razem z jajkami i cebulą, masę przelać do miski, teraz zmiksować pokrojone, obrane pieczarki

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowina po burgundzku 133

bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek 1 cebula 1 por 2 łyżki przecieru pomidorowego 250 ml wina burgundzkiego (np. hermitrage) 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz cayenne 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Składniki marynaty wymieszać(...)umieścić w marynacie. Schłodzić przez noc. Ugotować bulion, przestudzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć chwilkę na dużym ogniu.Dorzucić posiekaną cebulę, pora, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pieczarki. Podlać połową przygotowanego bulionu i po kwadransie połową porcji wina. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Dodać przecier. Po odparowaniu płynu ponownie podlać bulionem i winem. Dusić do miękkości. Doprawić

Raj dla Podniebienia
Wiosenny ryż z patelni 193

dodatek do mięs lub samodzielne danie Składniki : 1 szklanka ryżu ( surowego ) 1 opakowanie mrożonych warzyw ( mix kalafiora , brokuła i marchewki ) 1/2 szklanki mrożonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 4-5 pieczarek 1 łyżka masła 1/2 pęczka natki pietruszki 6 szt kostki bulionowe warzywne 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 3 kostek bulionowych(...)kostki zużywamy do ugotowania warzyw i groszku , lekko al dente , tak żeby nie rozgotować . Gorące warzywa zlewamy do sitka z ryżem , na cedzak . Na patelni rozgrzewamy masło i rumienimy pieczarki ( wrzućcie pokrojone i nie mieszajcie , dopóki się nie przypieką , inaczej puszczą wodę i się uduszą zamiast smażyć ) . Następnie dorzucamy ryż z warzywami ,kukurydzę, sól , pieprz do smaku , czosnek , mieszamy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania