pieczarki - 22435 przepisów (strona:805/1496)

Kasza jaglana z grillowanymi pieczarkami 168

jego zjedzeniu schudniemy, zawiera sporo krzemu który do chudnięcia jest niezbędny a niewiele produktów go posiada zatem? jedzmy kaszę jaglaną i chudnijmy. Dziś pomysł na danie z grillowanymi pieczarkami, aromatycznymi i pożywnymi. Polecam gorąco. Kasza jaglana z grillowanymi pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PAPRYKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM I MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 138

jajkiem. Sposób jest bardzo fajny i nie sprawi nikomu problemu z przygotowaniem tak papryki.  SKŁADNIKI :  300 g mięsa mielonego  4 papryki 1/2 cześć małej cukinii 3 pieczarki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku  sol, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki ostrego ketchupu  3 łyżki oleju 1/2 szklanka bulionu 6 jajek(...)PRZYGOTOWANIE :  Paprykę myjemy, przecinamy wzdłuż i wyjmujemy gniazda nasienne. Cukinię, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podpiekamy na oleju do momentu odparowania płynów.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podpieczone i ostudzone warzywa, dodajemy przyprawy, ketchup i mieszamy.  Połówki papryk nadziewamy mięsem, zostawiając od góry trochę miejsca na jajko. Przekładamy je na formę do tarty, wlewamy bulion

Kulinarne Fantazje Marioli
Szaszłyki drobiowo-warzywne z ryżem curry 128

porcje): Szaszłyki (ok. 8 szaszłyków): 1 podwójna (ok. 400 g) pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 0,5 (ok. 300 g) cukni 1 czerwona cebula 16 niedużych pieczarek (same kapelusze) 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonej kolendry chili sól pieprz patyczki do szaszłyków Ryż: 3/4 szklanki (150 g) suchego ryżu(...)cukini 1 łyżka masła 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki chili sól pieprz Przygotowanie: 1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić do większej miski, dodać olej, doprawić solą, pieprzem, chili, dodać słodką paprykę oraz mieloną kolendrę

Fitsweet.me
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią 253

łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli ziołowej 2-3 łyżki oleju 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki pesto pomidorowego z papryką i bazylią od Greckie Przysmaki 2 większe pieczarki około 2 garści makaronu (ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą(...)kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą ziołową. Mieszamy aby przyprawy ładnie pokryły mięso. Smażymy. Po chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś czas mieszając. W między czasie w miseczce mieszamy dokładnie śmietanę z pesto. Gdy mięso będzie już dobre zmniejszamy gaz na minimalny, dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, a następnie

Słodkie okruszki
Zupa paprykowa z pieczarkami 106

kolorowych papryk, prawdę mówiąc nie wiedzieć do czego. Jednak po chwili znalazło się dla nich zastosowanie.  Składniki 2 opakowania kolorowych papryk 3 średniej wielkości ziemniaki 150 g małych pieczarek 2 łyżki masła świeży majeranek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze(...)uzupełniamy wodą do 1,2 l całości). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu do ich miękkości. Pieczarki smażymy na rumiano, na maśle. Dodajemy do zupy. Podajemy ze świeżymi listkami majeranku. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Wegetariański zestaw II na wiosnę, Blin 168

pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu). Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler.   W Blinie na Grunwaldzkiej: smaczne(...)wyboru są m. in.: naleśniki amerykańskie ( pancakes ) i zwykłe. Ceny do kilkunastu złotych. Na zdjęciach: naleśniki amerykańskie z mascarpone i oreo oraz naleśnik z rukolą, serem żółtym, pomidorami i pieczarkami. Vegetarian dinner set 2 for spring  Dinner in a bit more than 30 minutes. In the photo: mash potatoes with a few tablespoons of your favourite milk

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 188

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 150 g sera sól, pieprz pesto bazyliowe 2 ciasta francuskie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, kiedy prawie będzie gotowy dorzucamy pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do całkowitego odparowania wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce, dodajemy do wystudzonego

Moje-pitraszenie
placek ziemniaczano-pieczarkowy z sosem grzybowym... 171

Składniki: ziemniaki 1 kg, pieczarki 40 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 4 łyżki, jajka 2 sztuki, ser żółty 15 dag, sos grzybowy 2 opakowania, śmietana gęsta 2 łyżki w pojemniku rozdrabniacza dokładnie zmiksować obrane, pokrojone, surowe ziemniaki razem z jajkami i cebulą, masę przelać do miski, teraz zmiksować pokrojone, obrane pieczarki

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowina po burgundzku 94

bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek 1 cebula 1 por 2 łyżki przecieru pomidorowego 250 ml wina burgundzkiego (np. hermitrage) 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz cayenne 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Składniki marynaty wymieszać(...)umieścić w marynacie. Schłodzić przez noc. Ugotować bulion, przestudzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć chwilkę na dużym ogniu.Dorzucić posiekaną cebulę, pora, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pieczarki. Podlać połową przygotowanego bulionu i po kwadransie połową porcji wina. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Dodać przecier. Po odparowaniu płynu ponownie podlać bulionem i winem. Dusić do miękkości. Doprawić

Raj dla Podniebienia
Wiosenny ryż z patelni 151

dodatek do mięs lub samodzielne danie Składniki : 1 szklanka ryżu ( surowego ) 1 opakowanie mrożonych warzyw ( mix kalafiora , brokuła i marchewki ) 1/2 szklanki mrożonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 4-5 pieczarek 1 łyżka masła 1/2 pęczka natki pietruszki 6 szt kostki bulionowe warzywne 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 3 kostek bulionowych(...)kostki zużywamy do ugotowania warzyw i groszku , lekko al dente , tak żeby nie rozgotować . Gorące warzywa zlewamy do sitka z ryżem , na cedzak . Na patelni rozgrzewamy masło i rumienimy pieczarki ( wrzućcie pokrojone i nie mieszajcie , dopóki się nie przypieką , inaczej puszczą wodę i się uduszą zamiast smażyć ) . Następnie dorzucamy ryż z warzywami ,kukurydzę, sól , pieprz do smaku , czosnek , mieszamy

Ogrodnik w podróży
Sałatka z tuńczykiem i mieszankami warzywnymi 123

wyczarujecie smaczne danie. Ja swoją tak właśnie wyczarowałam a teraz kolej na Was. Składniki: Mieszanka warzywna : marchewka, groszek, kukurydza 2 słoiki Tuńczyk w oleju rozdrobniony 2 puszki 4 jajka Pieczarki marynowane – mały słoik Pęczek cienkiego szczypiorku 1 mała cebula Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Odsączamy na sicie mieszanki warzywne i tuńczyka. Wystudzone jajka kroimy w kostkę, podobnie(...)kroimy cebulę i pieczarki. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore

Smaki Ewy
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 156

pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła FARSZ: Farsz 1.5 kg fileta z kurczaka 2 kg pieczarek 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule olej do smażenia   DODATKOWO:   SAŁATKA z PATISONA firmy Orzech PRZYGOTOWANIE:     Mięso gotuję z dodatkiem warzywka. Studzę. Nie wylewam(...)wody z mięsa. Cebulę drobno siekam następnie smażę na oleju aż będzie szklista.  Pieczarki myję, kroję drobno a następnie na tym samym oleju smażę na rumiano z dodatkiem soli i pieprzu.  Wszystkie składniki muszą być zimne. Wszystko mielę na sicie o grubych oczkach, jeden raz. Mieszam całość ze Sobą doprawiam solą i pieprzem według smaku i gustu

Gotowanie Patki
Ćwiartki z kurczaka w czerwonym sosie z rodzynkami 125

Kruche i delikatne mięso z kurczaka w obłędnym słodko - ostrym sosie na bazie keczupu, cebuli i rodzynek. 3 duże ćwiartki z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 marchewka 5 pieczarek Suszona natka pietruszki Sos: 0,5 szklanki keczupu 1 szklanka wody 1 łyżka  rodzynek sułtańskich Helio 2 ząbki czosnku 1 cebula Sól Pieprz Liść lubczyku Słodka czerwona papryka 2 łyżki(...)oleju Ćwiartki z kurczaka doprawiamy delikatnie przyprawą do kurczaka i suszoną natką pietruszki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozkładamy plasterki pieczarek oraz obranej marchewki. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Przesmażamy ją do momentu aż zmięknie. Wlewamy keczup wymieszamy z wodą oraz wsypujemy rodzynki. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i słodką czerwoną papryką. Gotujemy

VioletoweKucharzenie
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 291

pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego - sól , pieprz - olej - 2  łyżki masła - wykałaczki Sposób przygotowania Schab kroimy w plastry(...)schabie , rozkładamy farsz i zwijajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki

Różne smaki w kuchni
Cukinia faszerowana warzywami 168

sałatek . Faszerowana  cukinia z powodzeniem może stanowić samodzielne danie podane na obiad bądź na kolację. Cukinia faszerowana warzywami jest przepyszna i mało kaloryczna. Polecam. Składniki: 3 cukinie 10 pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula ( u mnie czerwona) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 10 dag mozzarelli sól, pieprz natka pietruszki Sposób przygotowania: Cukinie przekrawamy na pół. Wydrążamy(...)środki (miąższ zachowujemy). Solimy i pieprzymy. Układamy skórką do góry aby sok z cukinii swobodnie wyciekał. Miąższ z cukinii drobno siekamy. Paprykę, pieczarki i cebule kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy do smaku. mieszamy.  Na oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy warzywa. Dusimy przez ok. 5 minut. Farszem napełniamy cukinię. Cukinie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania