pieczarki - 22978 przepisów (strona:810/1532)

DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY Z TUŃCZYKIEM 334

łyżki tuńczyka z wody (puszka) - 1 ugotowane na twardo jajo ekologiczne - 1/4 ogórka zielonego - 5 czarnych oliwek - 7 plastrów imbiru w zalewie - 5-6 ugotowanych w osolonej wodzie pieczarek - oliwa z orzechów włoskich, sól himalajska, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1/3 łyżeczki musztardy miodowej, mieszanka ziół Rukolę myjemy, wykładamy na talerz, dodajemy pokrojony w plasterki ogórek, jajko pokrojone na ćwiartki(...)tuńczyka, oliwki pokrojone w plasterki.  Pieczarki przesmażam na oliwie przez 1 minutę i dodaję do sałatki. Do oliwy dodaję, sok z cytryny, musztardę i zioła. Dressingiem polewam sałatkę. Na wierzch układam plastry marynowanego imbiru. Gotowe! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Mięsne krokiety cannelloni z sosem pieczarkowym 215

czerwona cebula 3 łyżki bułki tartej + do panierowania ½ szklanki mąki pszennej 2 małe jajka Sól, pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia     Składniki na sos pieczarkowy: 300g pieczarek 1 cebula 3 płaskie łyżki mąki pszennej 200ml wody 100g śmietany 18% ½ płaskiej łyżeczki pieprzu ½ płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka masła Sposób przygotowania: Makaron cannelloni wrzucamy do gotującej się(...)Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na dużej ilości rozgrzanego tłuszczu, ale na małym ogniu, tak by makaron jeszcze troszkę zmiękł, a „krokiety” nie były przypalone. Sos- Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i zalewamy 150ml wody z łyżką masła. Gotujemy na wolnym ogniu dodając w międzyczasie posiekaną drobno cebulę. Śmietanę mieszamy z odrobiną pieczarkowego wywaru i dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanki z pieczarkami 268

Składniki: 4 bułki 1/2 kg pieczarek 10 dkg sera żółtego 2 cebule sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie masło ketchup nr VII pikantny Fanex Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać … Czytaj dalej Zapiekanki z pieczarkami

czarrna od kuchni
ziemniak faszerowane z piekarnika 297

składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki czerwonej 150 g pieczarek kawałek ulubionej kiełbaski kawałek sera, startego sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie szczypiorek dodatkowo: np. sos czosnkowy sałata wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odlewamy wodę i odstawiamy je do wystudzenia. Pieczarki, paprykę, cebulę oraz oraz kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni

Domowy Smak Jedzenia
Warzywa z kaszą quinoa 177

bardzo dużą zawartość białka przez co jest bardzo zdrowa, może być spożywana przez osoby z nietolerancją glutenu oraz diabetyków.  Składniki: 150 gram kaszy quinoa Zdrowymarket24 200 gram pieczarek 1 brokuł 2 małe cukinie 200 gram fasoli szparagowej  1 papryka czerwona Mała puszka kukurydzy Puszka mini marchewek 1 cebula Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Zioła prowansalskie Sposób przygotowania(...)przez 2-3 minuty. Fasolkę szparagową , kroimy na mniejsze kawałki , gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego, dodajemy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą miękkie. Kukurydzę i marchewki odsączamy z zalewy, dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Kasza gryczana z pieczarkami i suszonymi pomidorami 196

obiad często jem kaszę gryczaną z warzywami. Zwłaszcza kasza gryczana z pieczarkami bardzo mi smakuje. Dziś moje obiadowe danie urozmaiciłam suszonymi pomidorami.... The post Kasza gryczana z pieczarkami i suszonymi pomidorami appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Mini pizze z salami i żółtą papryką 121

łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody (letniej) Dodatkowo: Keczup łagodny lub passata pomidorowa 12 plastrów salami z posypką paprykową 10 pieczarek 150 g sera feta 1 żółta papryka 150 g żółtego sera Do miski przesiewamy mąkę. Wsypujemy cukier oraz sól, wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, przelewamy do miski. Ciasto zagniatamy(...)niego mniejsze prostokąty (10x15 cm). Mi wyszło 12 sztuk. Wszystko zależy jak cienko rozwałkujemy ciasto. Każdy mały prostokąt smarujemy keczupem. Na nim układamy salami oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie rozkładamy pokrojoną w kosteczkę żółta paprykę oraz kostki sera feta. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 15 minut. Przed końcem pieczenia każdy obsypujemy startym żółtym serem, czekamy

VioletoweKucharzenie
Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami 174

mięsa mielonego ( u mnie pomieszana łopatka i szynka wieprzowa )  2 cebule 3 ząbki czosnku  5 łyżek kukurydzy konserwowej  1 papryka czerwona nie za duża 10 małych pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu  1/2 łyżeczka ostrej papryki chili  2 łyżki oleju 2-3 łyżki wody do farszu  1 jajko + 1 łyżeczka mleka    Cebulę i czosnek(...)obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy z puszki. Paprykę myjemy a potem kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki opłukujemy pod wodą i kroimy w drobną kostkę.  Na patelni rozgrzewamy olej i na rozgrzany olej dajemy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy mieszając. Dodajemy mięso i smażymy razem przez około 5 minut ciągle mieszając. Następnie dokładamy pozostałe składniki

Kuchnia na wzgórzu
Pizza chlebek 327

letniej około 2 dkg drożdży 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1 łyżeczka przyprawy do pizzy 2 łyżki oliwy szczypta cukru olej do smażenia farsz 40 dkg sera żółtego 30 dkg pieczarek 1 cebula czerwona 1 garść oliwek czarnych przyprawa do pizzy 100 g salami cienkie plastry 2/3 szklanki sosu pomidorowego sól, pieprz przyprawa do pizzy tymianek świeży Do miski przesiewam trzy(...)przyklejać do papieru. Rozciągam na papierze ciasto rękoma tworząc prostokąt o wymiarach 29* 50 cm. Ciasto smaruję sosem pomidorowym można też posmarować ketchupem, posypuję startym serem, układam plastry salami. Pieczarki pokroiłam drobno, i przesmażyłam na oliwie, posoliłam doprawiłam pieprzem, tymiankiem, odstawiłam do przestudzenia. Wyłożyłam na salami, dodałam pokrojoną drobno cebule czerwoną, oliwki pokrojone, posypałam przyprawą do pizzy. Roladę zwijam

wesoła kuchnia
Gulasz warzywny z czerwoną soczewicą 162

też zupa krem, ale o tym niebawem. Składniki na gulasz warzywny z czerwoną soczewicą (4 porcje): 2 cebule ząbek czosnku duża marchewka 2 łodygi selera naciowego cukinia 400 g pieczarki 250 g  1/2 czerwonej papryki papryczka chili 2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy sól cząber łyżka słodkiej papryki Cebulę, seler naciowy i marchewkę pokroić w kostkę(...)podsmażyć na oliwie. Oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki paprykę i dorzucić do reszty warzyw. Dodać pokrojone w paski pieczarki i wsypać soczewicę. Zalać pomidorami i dusić chwilę pod przykryciem. W tym czasie pokroić cukinię na większą kostkę. Dorzucić do reszty składników. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cząbrem, solą, słodką papryką oraz drobno pokrojoną papryczką chili. Dusić do miękkości soczewicy

Karola gotuje
DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI 211

Rozpływający się w ustach DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI będzie idealnym dodatkiem do każdej kanapki, a podczas bardziej uroczystej okazji spokojnie może stanowić centralny punkt wieczoru! Artykuł DOMOWY PASZTET Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zapiekanka ziemniaczana w sosie tzatziki 194

zapiekanka gotowa. Geneza tej zapiekanki jest podobna. Danie sycące i smaczne. Może skusicie się na jej przygotowanie. Składniki: Ziemniaki Mięso mielone wołowe ( ja miałam 800 gram ) Boczek parzony Pieczarki 300 gram 1 cebula Pomidory z puszki krojone ½ młodej cukinii Czosnek Sól Pieprz Czosnek granulowany Przyprawa w proszku tzatziki Jogurt typu greckiego duże opakowanie 100 ml mleka 1 jajko olej Wykonanie(...)około 2-3 mm. Układamy na boczku. Lekko solimy. Mięso mielone przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowany. Połowę mięsa mielonego wykładamy na ziemniakach. Pieczarki kroimy w plasterki i również przesmażamy, wykładamy na mięso mielone. W dalszej kolejności, ponownie ziemniaki ( również lekko solimy ), mięso mielone, odsączone pomidory i pokrojoną cebulę. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, lekko

Smaki Ewy
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI 163

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, około 500-600 ml wody + 2 łyżki sosu sojowego, średnia cebula, 1/2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz, 1/2 łyżki oleju, łyżka masła, ząbek czosnku, łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Każdy plaster(...)sojowym, doprawiam solą według własnego smaku. Kiedy zacznie się gotować, wkładam mięso, ponownie zagotowuję. Zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 60 minut. W trakcie kilka razy mieszam mięso. Pieczarki podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu (najlepiej użyć świeżo mielonego) do momentu, aż będą złote. Dodaję do sosu. Gotuję kolejne 15-20 minut. Na koniec zagęszczam sos mąką

JejKuchnia
Sałatka tatarska z jajkami 383

środka, a żółtka na wierzch. Smak się nie zmienił, ale wizualizacja sałatki zupełnie inna. Składniki: – 6 jajek kurzych – 6 jajek przepiórczych – 1 słoiczek pieczarek konserwowych – 1 puszka groszku zielonego – 6 ogórków konserwowych – 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 12% – 3/4 szklanki majonezu – sól, pieprz do smaku – zielona pietruszka(...)dekoracji   Wykonanie: – Jajka kurze gotować 10 minut a przepiórcze 5 minut. Zalać zimną wodą i obrać. – Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać odcedzony groszek zielony. – Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. – Pokroić białka jajek kurzych w kostkę, żółtka zetrzeć na tarce. – Wymieszać

To co kocham
Stroganow z kurczakiem i pokrzywą. 207

Składniki : 60 dkg piersi z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka musztardy 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz czarny mielony papryka słodka mielona 3-4 listki świeżej pokrzywy olej do smażenia Sposób wykonania :   M ięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę . Na rozgrzaną patelnię wlej(...)się potrawa. Na patelnię wlej ponownie trochę oleju, zeszklij na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula jest już zeszklona dodaj do niej opłukane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Smaż jeszcze kilka minut, co pewien czas mieszając. Podsmażoną cebulę z grzybkami dodaj do mięsa. Kostkę rosołową rozpuść w szklance wrzącej wody, wlej do mięsa. Duś całość pod przykryciem jeszcze

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania