Śniadaniowe jajka z cukinią i grzybami

Śniadaniowe jajka z cukinią i grzybami

Śniadaniowe jajka z cukinią i grzybami

Przepis na : śniadanie

Lubię grzyby i jajka. Dlatego też połączyłam je w daniu śniadaniowym, które nie tylko jest pyszne i pożywne, ale także da nam energię na cały poranek. Składniki : 6 pieczarek Sok z ½ cytryny Mała biała cebula 1/3 cukinii Łyżka masła Łyżka oliwy Jajko Sól, czarny pieprz, tymianek, papryka w płatkach Sposób przygotowania : Pieczarki oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny, zalewamy woda tak, aby pokryła grzyby i zagotowujemy. Pozostawiamy w roztworze przez 10 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oleju. Ce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.