pieczarki - 22920 przepisów (strona:816/1528)

Zupa pomidorowa z San Escobar 119

najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny polecenia.  Składniki 2 łyżki oleju rzepakowego 400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy 200 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku 250 g korniszonów 200 g papryki konserwowej 100 ml wody 1 łyżka mąki sól, pieprz     Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej

R'n'G Kitchen
Rosół czosnkowo-imbirowy 121

kurczaka kukurydzianego ( ok 1,5 kg) 2 liście laurowe 2 liście kaffiru 4 ziarna ziela angielskiego pieprz czarny ziarnisty 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 100 g pieczarek 5 ząbków czosnku 5-6 cm imbiru sok z limonki tajskiej makaron soba natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy wywar drobiowy(...)kilka ziaren pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości mięsa. Kurczaka wyjmujemy, wywar przecedzamy, przelewamy do garnka. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki. Czosnek i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do zupy i gotujemy na wolnym ogniu, do momentu, kiedy jarzyny będą miękkie. Do smaku

R'n'G Kitchen
Big Adriano – klimatyczne miejsce, ale… 245

razem z ketchupem w małym jednorazowym opakowaniu. Fajnie podane w papierowej torebce przypominającej gazetę. Jednym słowem frytki POLECAMY . Mieliśmy okazję również spróbować pizzy Chicago Classic – czyli z pepperoni, pieczarkami, papryką i cebulą, oczywiście z ogromną ilością sera mozzarella. Zamówiliśmy pizzę w rozmiarze średnim – słyszałem od znajomych opinie, że mała pizza to głównie ciasto. Niestety tutaj już pierwsze wrażenie(...)moim zdaniem było go za dużo w porównaniu do składników. W pewnym momencie troszkę się zakleiliśmy ciastem :) Ogromnym plusem jest to, że zawierała bardzo dużo dodatków – dużo pepperoni, pieczarek, mozzarelli, pomidorów. Ale niestety były one chłodne w porównaniu do samego ciasta – może za późno wyłożone na ciasto, a po rozkrojeniu na cały talerz wypłynął sos pomidorowy. Kochani szykujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pizza z patelni 350

łyżki przecieru pomidorowego wymieszanego z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, szczyptą soli, pieprzu, 1 łyżeczką oregano oraz 1 łyżką oliwy) kawałek kiełbasy, dobrej jakości kilka pieczarek kawałek cebuli kawałek papryki czerwonej ok. 2-3 garści startego żółtego sera oregano wykonanie: Sos pomidorowy podgrzewamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z pokrojoną

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i marynowanymi pieczarkami. 282

przepisem. Polecam :) Składniki - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka ) - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki ) - 2 jajka ugotowane na twardo - mały słoiczek pieczarek marynowanych - 1 czerwona cebula - sól, pieprz mielony - majonez ( u mnie kielecki ) Wykonanie Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości i pokroiłam w kostkę. Tak samo pokroiłam jajka, cebulkę(...)pieczarki. Makaron ugotowałam w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu, odcedziłam i ostudzony dodałam do reszty składników. Całość do smaku posoliłam, dodałam pieprzu i wymieszałam z 2-3 łyżkami majonezu.  Gotową sałatkę odstawiłam w chłodne miejsce na ok. 0,5 godzinki aby smaki " się przegryzły" :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Potrawka z drobiowych żołądków 191

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 osoby : 1,5 kg drobiowych żołądków ( mocno się kurczą w gotowaniu ) 2 gałązki selera naciowego 4 -5 pieczarek 50 ml słodkiej śmietany 2 kostki rosołowe drobiowe lub 2 szklanki rosołu, jeśli mamy 2 szklanki wody ( jeżeli dodajecie rosół , pomijacie tą pozycję ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku(...)mniejsze kawałki , takie ,żeby wygodnie się jadło . Na maśle , przesmażamy pokrojony w plasterki seler naciowy z wyciśniętym ząbkiem czosnku , dodajemy żołądki i smażymy , aż się zrumienią i przysmażą . Dodajemy pieczarki , smażymy jeszcze chwilę , zalewamy dwiema szklankami wody , dodając kostki rosołowe lub wlewamy dwie szklanki rosołu . Solimy do smaku ( ważne ,żeby nie solić przed smażeniem bo będą twarde ) . Dusimy na wolnym

Ogrodnik w podróży
Pizza wiejska 162

oleju  Dodatki: kilka plasterków kiełbasy, u mnie Krakowska Sucha od Hańderek 150g ta rtej mozzarelli 1/2 czerwone j cebuli 1 /2 pa pryki zielonej 1 ogórek kiszony 2 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej koncentra t pomidorowy pieprz, zioła do pizzy, czosnek granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy(...)kształt koła, zaginamy do środka brzegi.  2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem . Wykładamy mozzarellę , kukurydzę konserwową, kiełbasę oraz pokrojone: cebulę, paprykę, ogórka, pieczarki. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów

Szefowa kuchni
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 763

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 400 g makaronu (u mnie świderki), 20 dag pieczarek, większa cukinia, średnia papryka czerwona, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, 15 dag tartego sera żółtego, mała cebula (drobno pokrojona), łyżka posiekanego szczypiorku, puszka krojonych pomidorów, ząbek czosnku, 1 papryczka chili peperoncini, cukier, zioła prowansalskie(...)sól, łyżka masła. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem

JejKuchnia
Pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką 320

około 1 łyżki oleju około 3/4 łyżki przyprawy do pizzy Skworcu mała szczypta soli ketchup do posmarowania pizzy 1 większa polędwiczka z kurczaka ( z tego przepisu ) około 125 g pieczarek prażona cebulka Skworcu 1/2 żółtej papryki 2 ogórki kiszone żółty ser Przygotowanie: W szklance z ciepłą wodą i łyżeczką cukru rozrabiamy drożdże (mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty(...)pokrywką do ciast drożdżowych) do wyrośnięcia. U mnie jest ciepło, więc średnio trwa to około 30-45 minut. Przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki (bez ogonków) i pokrojoną w kostkę paprykę. Zdejmujemy z ognia, składniki mieszamy z pokrojoną polędwiczką z kurczaka. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną margaryną (delikatnie) blaszkę. Ugniatamy ciasto w taki

Słodkie okruszki
Zupa z białych warzyw 173

bardzo wyrazistym smaku. Łagodzi je delikatny kalafior. 1,5 l wody 2 skrzydełka drobiowe 1 kostka rosołowa warzywna 1 łyżeczka przyprawy do zup 1 por (biała część) 7 pieczarek 2 korzenie pietruszki ¼ korzenia selera 1 główka kalafiora 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej Do garnka wlewamy wodę oraz wkładamy skrzydełka. Gdy woda się zagotuje(...)dodajemy kostkę rosołowa oraz przyprawę do zup. Pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Por kroimy w pół plasterki, pieczarki w plasterki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu odlewamy szklankę wywaru. Dodajemy do niej śmietanę i mąkę, mieszamy. Ponownie wlewamy

VioletoweKucharzenie
Placki ziemniaczane z sosem mięsnym 145

Placki ziemniaczane z mięsnym sosem, nazywane plackami po węgiersku? Bardzo proszę. Składniki: mięso wieprzowe 1 l wody 2 czerwone papryki 10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku olej do smażenia majeranek, sól, pieprz do smaku, ostra papryka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g śmietany(...)gotującej się wody. Na patelni po mięsie smażę cebulę w piórka, paprykę pokrojoną w grubą kostkę, wraz z rozgniecionym czosnkiem. Przekładam do garnka z gotującym się mięsem. Smażę pieczarki, wkładam do garnka. Dodaję pozostałe składniki (oprócz koncentratu i śmietany), duszę godzinę. Pod koniec dodaję i śmietanę. Podaję z plackami pieczonymi w piekarniku. Przepis dostępny tutaj>>   Artykuł Placki

MojaQchnia.pl
TARTALETKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI 151

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 6 pieczarek 1 5 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Pieprz i sól 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE:  Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym. Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem. Brzegi

Gotowanie Patki
TARTALETKI Z CHORIZO 154

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE:  Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję

Gotowanie Patki
Kapuśniak z mięsem mielonym 153

przypadnie do gustu. Składniki 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 2 średniej wielkości ziemniaki 100 g boczniaków 100 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 1/4 główki białej kapusty natka pietruszki mielony kminek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min. Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym

R'n'G Kitchen
Zupa gulaszowa 281

jest idealne dla zabieganych oraz studentów. Pyszny obiad można ugotować w bardzo krótkim czasie, bez wielkich nakładów finansowych. SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej (może też być szynka) 200 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1/2  marchewki 1/2 pietruszki 1/2 białej częśći pora 3 ziemniaki 1 papryka (u nas pół żółtej i pół czerwonej) ostra papryczka - opcjonalnie 2 liście laurowe(...)temperatury i nie spowodować, że wsiąknie w mięso. Ma się jedynie zamknąć, by zachowało jędrność. Prosto z patelni przerzucamy do gotującego się wywaru. Na tej samej patelni smażymy pokrojone pieczarki, aż puszczą sok i razem z nim wlewamy do zupy. Kroimy marchew i pietruszkę i również dorzucamy do garnka.  Teraz zabieramy się za obieranie ziemniaków. Kiedy będą już pozbawione

Kuchnia od dwojga