pieczarki - 22435 przepisów (strona:809/1496)

tortille na kolację... 144

pomidorowy 200 ml, mięso mielone 50 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, groszek konserwowy 1/2 puszki, pieczarki marynowane 250 ml mielone mięso wieprzowe wyrobić z przyprawą do mielonego mięsa i drobno posiekaną cebulą z czosnkiem na gorący olej włożyć mielone mięso, i smażyć mieszając, na koniec wsypać groszek(...)konserwowy, wymieszać i wystudzić placek tortilli posmarować pikantnym sosem pomidorowym, nałożyć porcję mięsa, dodać pieczarki marynowane i zawinąć w roladki pokroić na porcje, można podgrzać w piekarniku lub mikrofali - smaczna na szybko kolacja...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 150

często gości na ogrodowych przyjęciach, ale będzie wykonane w prosty sposób w domowej kuchni: Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami . Składniki: szaszłyki: - filet z kurczaka - papryka czerwona - kilka średnich pieczarek - cebula - przyprawa do szaszłyków - olej rzepakowy ziemniaczki: - ziemniaki - włoskie zioła (rozmaryn, tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą(...)m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka kroję w kostkę, oczyszczone pieczarki przekrawam na pół, paprykę tnę w dużą kostkę, a cebulę w duże piórka. Wszystkie składniki przekładam do miski. Dodaję łyżeczkę oleju oraz przyprawę do szaszłyków. Wszystko dokładnie mieszam i nadziewam

Kuchnia co dnia
Bitki z szynki pieczone wg Teściowej 191

tygodniu i na weekend. Oto przepis:   Składniki: kawałek szynki wieprzowej (wielkość w zależności od ilości głodnych;) 1 mała marchew 1 cebula 1 duża bądź 3-4 małe pieczarki łyżeczka musztardy dijon sól pieprz   Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotleciki i rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Ja musiałam zrobić coś po swojemu i posmarowałam kotlety niewielką ilością musztardy dijon. Mięso obtaczamy(...)mące i obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. Na tym samym tłuszczu podsmażamy delikatnie cebulę pokrojoną w pióra i marchew - w grubsze talarki. Następnie na odrobinie masła podsmażamy pieczarki lekko oprószone solą i skropione cytryną, żeby nie ściemniały. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podajemy z ulubioną surówką i kluskami łyżką kładzionymi

Kuchnia po mojemu
Muffinki a'la pizza 252

Ciasto: ½ kg mąki pszennej 300 ml ciepłej wody 7 g drożdży suchych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko 3 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 7 sztuk dużych pieczarek 1 duża cebula ½ puszki kukurydzy 15 dag szynki gotowanej ½ papryki czerwonej 15 dag startego żółtego sera 1 łyżeczka masła Zioła prowansalskie do smaku Sól do smaku  Świeżo mielony pieprz(...)troszkę mąki, wyrobione oprószyć lekko mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż objętość cia sta się podwoi. W tym czasie gdy ciasto rośnie przygotować farsz: Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię, na małym ogniu smażyć aż puszczą sok i nadmiar wody odparuje, wtedy dodać posiekaną cebulę, masło, smażyć aż cebula zmięknie, zestawić z ognia

Wanilia i Kardamon
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini) 134

mąki pszennej (szklanka 250ml) PANIERKA 2 jajka sól, pieprz bułka tarta i olej do smażenia FARSZ 1  100g sera żółtego zioła prowansalskie 100g dowolnej szynki FARSZ 2 200g pieczarek 1 mała cebula mały ząbek czosnku łyżeczka masła sól, pieprz do smaku CIASTO Wodę oraz mleko wlewamy do garnka, dodajemy masło lub margarynę oraz sól-zagotowujemy. Do gotującej się wody(...)trzemy na tarce o grubych oczkach, szynkę kroimy na małe paseczki, całość posypujemy ziołami prowansalskimi. FARSZ 2  Cebulkę kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, dodajemy pokrojone drobno pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi.  Panierujemy w jajku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pizza na kalafiorowym spodzie 209

książki „Dieta fit”.   Składniki na ciasto:  1 średnia główka kalafiora 2 jajka po ½ łyżeczki soli himalajskiej, pieprzu, bazylii, oregano, ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku   Dodatki: 200g pieczarek 2 łyżki kaparów ½ czerwonej cebuli Ok 6 czarnych oliwek 1 kulka mozzarelli 2 łyżki przecieru pomidorowego po ½ łyżeczki oregano, bazylii, ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Kalafiora dzielimy na malutkie różyczki(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na 15 minut. Po podpieczeniu smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z ziołami prowansalskimi, oregano i bazylią, układamy pokrojone w plastry pieczarki, piórka czerwonej cebuli, kapary, oliwki i plastry mozzarelli. Piekarnik ustawiamy na 200st C i ponownie pieczemy pizzę przez ok 12 minut

Kuchnia w czekoladzie
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 163

200g), 1/2 szklanki pikantnego ketchupu, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku Dodatkowo: 1/2  słodkiej papryki czerwonej, 1/2 słodkiej papryki żółtej, 1 mała papryczka chili, 250 g pieczarek, 2 ogórki konserwowe, 2 duże cebule, 3 duże ząbki czosnku, Sposób przygotowania: Skrzydełka opłukać, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem, paprykami, majerankiem, skropić maggi, dodać liść laurowy, ziele angielskie - odstawić(...)chłodne miejsce na kilka godzin. Tak przygotowane skrzydełka obsmażyć z obu stron na patelni i przełożyć je do dużego żaroodpornego naczynia. Pieczarki oraz warzywa oczyścić i pokroić w słupki. Wyłożyć na skrzydełka. Z wody, koncentratu, ketchupu oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około

Nie tylko w kuchni
Makaron z mięsem mielonym i warzywami 144

organizm ma cały czas paliwo, żeby funkcjonować. Składniki na 1 porcję: 70g dowolnego makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) 100-150g mięsa mielonego (u mnie z szynki) ½ cukinii Kilka pieczarek Garść świeżego szpinaku (możecie użyć poza sezonem mrożony) 1 większy ząbek czosnku lub 2 mniejsze 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek Ulubione zioła – u mnie prowansalskie (ilość(...)instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim mięso wraz solą i pieprzem.  Czosnek obrać z łupinki i posiekać. Cukinie pokroić w grubą kostkę, a pieczarki w plasterki lub inne kawałki. Jeżeli macie duże liście szpinaku to również pokrójcie je na mniejsze części. Na patelnię (do mięsa) wrzucić czosnek wraz z pozostałymi warzywami i smażyć kilka

Fabryka pomysłów
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 104

porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso myjemy, osuszamy - kroimy w kostkę. Krok 2. Paprykę(...)oraz pieczarki oczyszczamy i myjemy. Cebulę obieramy. Cebulę oraz paprykę kroimy na kawałki. Krok 3. Przygotowujemy dwa rodzaje szaszłyków: pierwsze - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy

Moja Książka Kucharska
ZUPA TAJSKA Z KREWETKAMI 102

krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 mały słoiczek minikukurydzy w kolbach 250g ugotowanej zielonej fasolki 4 pieczarki pokrojone w plastry makaron ryżowy świeża kolendra lub natka pietruszki do posypania zupy 1 limonka pokrojona w ćwiartki (wcześniej sparzona we wrzątku) PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Rozgrzewamy wok, wlewamy oliwę(...)curry, energicznie mieszając, chwilę zasmażamy do wydobycia aromatu pasty. Krok 2. Do woka wlewamy mleczko kokosowe, mieszamy, następnie wlewamy gorący bulion, doprawiamy sosem rybnym, ostrygowym i cukrem. Zagotowujemy, wrzucamy pieczarki, krewetki, kawałki limonki i minikukurydzę w kolbach, za chwilę wrzucamy ćwiartki limonki, z jednej wyciskamy do zupy sok, gotujemy około 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.  Na koniec zupę

Moja Książka Kucharska
SILA TKWI W KAPUSCIE - BIGOS ALZACKI 155

Marka Łebkowskiego, zmodyfikowałam go troszkę...Wy też możecie ;) Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2kg kiszonej kapusty 3 cebule 60g świeżej słoniny 300g karkówki 300g boczku 300g kiełbasek kilka pokrojonych i podsmażonych pieczarek 1 golonka 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, kawałek selera, lubczyk, biała część pora 3 liście laurowe 8 jagód jałowca 5 ziarenek ziela angielskiego pieprz, pieprz ziołowy, sól, cukier(...)kawałki. Krok 5. Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy z pozostałą cebulą i dodajemy do kapusty wraz z karkówką, boczkiem, kiełbaskami i obranym mięsem z golonki, pokrojoną marchewką, podsmażonymi pieczarkami - dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę. Bigos doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem, dusimy 10 minut i podajemy. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Sałatka z tuńczykiem 118

stole Wielkanocnym. Polecam, bo jest genialnie prosta i przepyszna! Składniki : * makaron z 2 zupek chińskich  * puszka tuńczyka  * groszek, kukurydza i marchewka konserwowa * 1 cebula czerwona  * kilka pieczarek  * 1 zielony ogórek  * 2 jajka ugotowane na twardo  * sól, pieprz do smaku * 3 łyżki majonezu  Przygotowanie : Makaron rozkruszyć i zalać wrzątkiem tyle by przykrył makaron. Odstawić(...)przestudzenia. Pieczarki pokroić i razem z pokrojoną w kostkę cebulą zeszklić na odrobinie oliwy. Ogórka i jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić. Dodać majonez. Podawać od razu po przygotowaniu, bo sałatka podchodzi wodą z ogórka

Magiczne Życie Marty
Sałatka śledziowa z pieczarkami 149

koneserów śledzika polecam pyszną sałatkę śledziową z pieczarkami marynowanymi i kwaszonymi ogórkami. Dla uzyskania słodszego smaku sałatkę można wzbogacić o jabłko. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, szybka i prosta :)       Sałatka śledziowa   Składniki:   4 płaty śledziowe z zalewy 4 ugotowane na twardo jajka 3 duże ogórki kwaszone mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 cebula kilka łyżek

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania