Składniki 450 g schabu b/k opakowanie mrożonego szpinaku (listki) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek sos sojowy ciemny opakowanie śmietany 500 ml bulionu warzywnego cebula kilka pieczarek Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałki (dowolna wielkość) przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, szczyptą tymianku. Dokładnie wymieszać (odstawić na godzinę) podsmażyć łyżce oleju na mocno brązowy kolor. Pieczarki
Gaździnka warzymielonego czarnego pieprzu i chilli całe danie nabiera idealnego smaku :) Składniki na 5 sztuk: 5 sporych czerwonych papryk 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 woreczki ryżu 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 puszka lub dwa duże świeże, sparzone i obrane ze skórki pomidory 150-200 g tartego żółtego sera przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego, suszony majeranek, suszona bazylia(...)posypania Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Mięso doprawić przyprawą do mięsa mielonego i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić do mięsa, podsmażyć. Pieczarki pokroić na półplasterki i dodać na patelnię, posolić i dusić pod przykryciem aż puszczą sok. Następnie zdjąć pokrywkę i odparować płyn. Pomidory zblendować z majerankiem, bazylią, solą, pieprzem
Simply Foodsoczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :). Polędwiczka w warzywach polędwiczka papryka najlepiej kolorowa 30 dag pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego masło Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną paprykę, a następnie(...)pieczarki do momentu, aż puszczą sok. Na samym końcu podsmażamy koncentrat pomidorowy- jeżeli jest za mało sosu podlewamy odrobiną wody. Na polędwiczki wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy przez 30-40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Artykuł Polędwiczka w warzywach pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniawiele a efekt zadowolił moich wybrednych domowników :). Podałam ją w towarzystwie surówki z marchewki i jabłka oraz ziemniaków. Duszona karkówka 1 kg karkówki 2 średnie cebule 5 średnich pieczarek przyprawa do karkówki lub do mięsa wieprzowego żółty ser 4 łyżki keczupu majonez Karkówkę pokroić w 1 cm plastry, posypać z dwóch stron przyprawą i poukładać pionowo w żaroodpornym naczyniu. Cebulę(...)pokroić w kostkę, posypać na mięso. Pieczarki pokroić w kostkę i ułożyć na cebuli. Wierzch posmarować keczupem a potem majonezem. Dusić pod przykryciem przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia. Artykuł Duszona karkówka pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamożna samemu sobie skomponować, mi jednak najbardziej smakują w tym, klasycznym zestawieniu. Polecam bo to bardzo smaczne danie FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 8 pałek z kurczaka grzyby suszone (mogą być pieczarki) 1 cebula 1 papryka czerwona przyprawy 50 g masła Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża z cienkim ostrzem obkroić mięso przy kości i delikatnie usunąć(...)oraz czosnek granulowany). Jeżeli używany grzybów suszonych to trzeba je wcześniej namoczyć w zimnej wodzie i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić i pokroić w drobną kostkę. W przypadku pieczarek proces namaczania i gotowania pominąć. Cebulkę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę, dodać grzyby a na końcu paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 300g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka masła 1l. bulionu 2-3 łyżki śmietany 24% (może być 18) sól pieprz makaron Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy na maśle. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki wrzucamy do cebuli i razem smażymy aż woda odparuje. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy makaron. Gdy makaron
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju
Dziś Ja gotujepieprzem oraz majerankiem. Na koniec dodaj jeszcze posiekany koperek i gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu greckiego. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast Kitchenryżem lub kaszą. To akurat zjedliśmy z ryżem, fajnie pasowało ale z ziemniakami też byłoby dobre. Składniki: około 700 g schabu bez kości czerwona papryka 200 g pieczarek cebula puszka pomidorów krojonych 3-4 ogórki kiszone ząbek czosnku kawałek papryczki chilli 2-3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Schab pokroić w paseczki, oprószyć solą i pieprzem(...)obtoczyć w mące. W grubym rondlu rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso, obsmażyć na złoto. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, plasterki pieczarek i paprykę pokrojoną w paseczki. Smażyć chwilę (można trochę osolić, żeby warzywa puściły sok), dodać pomidory z puszki, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec dodać drobno posiekaną ostrą papryczkę czosnek, pieprz i ogórki pokrojone w cienkie paseczki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaGenialne kotlety gryczane z mięsem z zupy: 500 g ugotowanej kaszy gryczanej 300 g gotowanego mięsa bez kości 200 g zesmażonych pieczarek 200 g starego żółtego sera Sól Pieprz 2 łyżeczki majeranku 1/2 pęczka natki pietruszki, drobno posiekanej 1 rozgnieciony ząbek czosnku Zmielone siemię lniane do panierowania około 3 łyżki Olej do smażenia Wykonanie: Mięso zrgubnie pokroić, dodać kaszę wszystko(...)razem delikatnie zmielić blenderem ręcznym, tak aby masa się kleiła. Dodać pieczarki, ser, przyprawy, czosnek, natkę, wymieszać, ugnieść tak aby się kleiło. Formować małe kulki, wielkości małego jabłka, spłaszczać, panierować w siemieniu. Patelnię rozgrzać, nalać olej, rozgrzać, smażyć kotlety po 5 min z dwóch stron, na 6 mocy palnika (6/9), na złoty kolor, uwaga, mogą się delikatnie kruszyć, więc delikatnie
moj przepis nakolacji, to smaczne danie dla każdego. Potrzebujemy ugotowany makaron, naczynie, przyprawy i dodatki: szynkę konserwową, ser żółty, cebulę, cukinię, kukurydzę, paprykę, trochę tłuszczu do posmarowania naczynia i pieczarki. Przyprawiamy dowolnie wg swojego smaku, podstawowe przyprawy to sól, pieprz i oregano. Do natłuszczonego naczynia wkładamy warstwami wcześniej przygotowane, pokrojone, ugotowane, odsączone warzywa, ser, szynkę. Przy takim warstwowym ułożeniu wszystkie smaki(...)się ładnie połączą. -- -- -- -- Jak naczynie się zapełni ozdabiamy wierzchnią warstwę pieczarkami, zieleniną... Jeżeli pozostały nam produkty, to możemy z nich zrobić sałatkę... ... a zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika 250 st. C 15-20 min. Potem czekamy 5 min. i dzielimy ostrym nożem na porcje i serwujemy na gorąco. Smacznego
chleba naszegoSosy pomidorowe tworzę na kilka sposobów: ze świeżych przetartych pomidorów z dużą ilością ziół, oliwy i przypraw, z pomidorów z puszki, passaty, koncentratu pomidorowego. Dziś pizza z boczkiem, fetą, pieczarkami i brokułami. Na bogato. Delikatne cienkie ciasto, pomidorowo-chrzanowo sos, kilka ziół, obiad gotowy. Składniki podaję na 1 dużą pizzę - u mnie średnica blaszki do pizzy miała 32 cm. Jeśli(...)soli, płaska łyżeczka cukru 4 g suchych drożdży 1 łyżka oliwy z oliwek na pizzę: 150 g wędzonego boczku w niewielkich kawałkach 1 mała cebula pokrojona w piórka 1 pieczarka pokrojona w talarki 80 g fety w kosteczkach kilka różyczek brokułów 2 papryczki nadziewane serem 90 g tartego żółtego sera sos do pizzy: 200 g pomidorów z puszki krojonych
Zasmakuj Kuchnisposób skrzydełka. Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy obrać warzywa, doprawić mięso i włożyć wszystko na godzinę do piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy(...)mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry, pieczarki w pół plastry, por siekamy, a seler tniemy w paseczki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wrzucamy wymieszane ze sobą wszystkie warzywa, a na górę układamy podudzia z kurczaka. Pieczemy w piekarniku
Programista w kuchniSkładniki 600 g karczku b/k puszka pomidorów dwie łyżki przecieru pomidorowego ok 20 pieczarek 3 cebule 5 ząbków czosnku 3 mniejsze marchewki sól, pieprz, słodka i ostra papryka przyprawa do gulaszu (opcjonalnie) sos sojowy, maggi czerwona papryka ok 1.5 l bulionu warzywnego Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, sosem sojowym(...)dodać przeciśnięty przez praskę czosnek - wszystko wymieszać. Na patelnię wlać ok łyżkę oleju, kiedy będzie gorący podsmażyć mięso na mocno brązowy kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, a marchewkę w krążki. Tak podsmażone mięso przełożyć do większego garnka zalać bulionem warzywnym. Dodać pomidory w puszce i przecier pomidorowy i dusić ok 1,5 - 2 godzin na małym
Gaździnka warzypodjeść jak są już zimne :) Do przygotowania kotletów siekanych wykorzystałam czosnek konserwowy Jamar i przyprawy Skworcu . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 5-6 większych pieczarek * połowa czerwonej papryki * 3 jajka * 5-6 łyżek mąki pszennej * 1/2 łyżeczki soli * pieprz czarny mielony - na czubku łyżeczki * 2-3 łyżeczki pietruszki suszonej * 6-7 ząbków czosnku konserwowego(...)łyżeczki przyprawy do kurczaka Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę. W misce umieścić mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki. Dodać przyprawy, suszona pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje masy, formując okrągły placek. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor
Zrób to smacznie