pieczarki - 22435 przepisów (strona:545/1496)

RYBA Z GRILLA 123

RYBA Z GRILLA - ŁOSOŚ Łosoś przygotowany na grillu  w maśle pieprzowym* z pieczarkami oraz dymką. Przepis na masło pieprzowe znajdziecie u dołu strony. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam :) Polecam! Czas przygotowania : około 45 minut Liczba porcji : 4 SKŁADNIKI : 4 niewielkie dzwonka z łososia sok z 1 cytryny sól do smaku 1 pęczek cebuli dymki 160g pieczarek(...)około 10 minut. Krok 2. Grzyby oraz dymkę myjemy, osuszamy - kroimy w plasterki. Krok 3. Dzwonka łososia układamy na skropionej oliwą folii aluminiowej. Rybę smarujemy masłem pieprzowym, obkładamy pieczarkami oraz dymką, obsypujemy posiekaną natką pietruszki. Końce folii zbieramy razem i szczelnie zawijamy.  Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut

Moja Książka Kucharska
Sałatka z czerwonym ryżem, szynką, jajkiem i marynowanymi pieczarkami 188

Jeśli  lubicie sałatki z ryżem, zachęcam Was do przygotowania sałatki z czerwonym ryżem, szynką, jajkiem i marynowanymi pieczarkami :) Składniki: 100 g czerwonego ryżu (u mnie Skworcu ) 3 jajka 20 dag szynki konserwowej cebula 100 g pieczarek marynowanych puszka kukurydzy garść siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odsączamy(...)studzimy. Czerwony ryż gotuje się dłużej od białego. Ja robię to 35 minut. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Szynkę i cebulę kroimy. Pieczarki najlepiej, jeśli są malutkie. Wówczas kroimy je na ćwiartki. Kukurydzę odsączamy. Dodajemy natkę, majonez oraz sól (mało) i pieprz do smaku. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron z bazyliowym pesto 117

Dania z makaronów są proste i szybkie do przygotowania. Na dzisiaj mam przepis na makaron z duża ilością bazylii i pieczarek. Pychota! Składniki: garść świeżych liści bazylii kilka orzechów nerkowca 3 łyżki oliwy z oliwek suszona papryczka chili 2 duże ząbki czosnku 1/4 szklanki tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na samym początku gotujemy makaron. Orzechy nerkowca prażymy na patelni, przekładamy(...)blendera. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni. Bazylię, czosnek, oliwę z oliwek miksujemy w blenderze razem z orzechami papryczką chili z której pozbywamy się ziaren. Dodajemy do pieczarek i podsmażamy dwie minuty, dodajemy ugotowany i odcedzony makaron i parmezan. Mieszamy wszystko razem dokładnie i podsmażamy kolejne dwie minuty. I gotowe

Delusional Trine
Pieczone warzywa marynowane w jogurcie 633

obiad. Do tego przepisu można wykorzystać wiele różnych warzyw na raz. Robię przegląd lodówki i wszystko co mi wpadnie w ręce znajdzie się w marynacie. Dzisiaj proponuję pieczarki, cukinię, bakłażana, zieloną fasolkę, brokuły, cebulę i czosnek. Pieczone warzywa Składniki: 4 porcje 1 cukinia, ok. 400 g 1 bakłaż, ok. 300 g czosnek solo, cały 150 g pieczarek 1 czerwona papryka(...)wzdłuż na pół, a następnie pokrój na plasterki 1 cm grubości. Dodaj do marynaty. Obierz czosnek, cebulę, oczyść chili i paprykę z ziaren i gniazda. Pokrój na kawałki. Opłukaj pieczarki i przekrój na pół te większe. Dodaj resztę warzyw do marynaty, posyp posiekaną kolendrą i wymieszaj. Marynuj warzywa przez 2 godziny. Wyłóż na blachę od piekarnika. Nastaw piekarnik na 200ºC

codojedzenia
Kurczak cacciatore 118

zdrowo. Przepis z gazetki Biedronki. Polecam!       Kurczak cacciatore   Składniki na 4 porcje:   4 kawałki kurczaka (filety, udka, pałeczki) 1 cebula ząbek czosnku 200g pieczarek puszka krojonych pomidorów 100g wędzonego boczku, szynki lub cienkiej kiełbasy pół szklanki białego wytrawnego wina garść czarnych oliwek przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano   Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą(...)pieprzem.  Cebulę i czosnek drobno kroimy. Pieczarki kroimy w plasterki. Boczek kroimy w kostkę. Kurczaka podsmażamy krótko na  łyżce tłuszczu. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy boczek. Po chwili dodajemy cebulę. Smażymy kilka minut. Dodajemy pieczarki i czosnek. Smażymy 5 minut. Na patelnię wlewamy wino, dusimy całość kilka minut. Dodajemy pomidory, zioła, doprawiamy solą

Smak mojej kuchni
Wołowina po burgundzku 114

jest to najlepszy gulasz, jaki kiedykolwiek miałam okazję jeść. Polecam!     Wołowina po burgundzku   Składniki na 4 porcje:   800g mięsa wołowego na gulasz 200g boczku 200g pieczarek 2 cebule 2 marchewki 2 ząbki czosnku 400ml wytrawnego czerwonego wina 400ml bulionu wołowego lub warzywnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, świeży rozmaryn i tymianek(...)ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki mąki pszennej   Wykonanie: Mięso kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w pióra. Czosnek drobno siekamy. Marchewkę kroimy w plasterki. Boczek kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na połówki.   Na rozgrzaną, suchą patelnie wrzucamy boczek. Gdy wytopi się z niego tłuszcz wrzucamy czosnek i cebulę i smażymy kilka minut. Dodajemy marchewkę i smażymy 3 minuty

Smak mojej kuchni
Zielone curry z kurczakiem 151

Zielone curry z kurczakiem   Składniki na 4 porcje:   puszka mleka kokosowego 400ml 2 piersi z kurczaka 2 łyżki zielonej pasty curry pół cukinii lub zielonej papryki 6 pieczarek świeża kolendra   Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, cukinię (umytą wraz ze skórką) w półtalarki, Pieczarki kroimy na połówki. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, gdy się podgrzeje dodajemy pastę(...)curry, kurczaka i gotujemy na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki. Dodajemy cukinię, pieczarki i gotujemy jeszcze 5 minut. Danie podajemy z ryżem, najlepiej jaśminowym, posypane świeżą kolendrą.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Schab pod pierzynką 191

pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża marchew 1 por 6 pieczarek 5 łyżek majonezu 100g startego na drobnych oczkach żółtego sera przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka świeżo posiekana natka pietruszki Wykonanie: Schab oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką, nacieramy oliwą. Odstawiamy(...)lodówki na minimum godzinę.  Cebulę i czosnek drobno kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w półtalarki, pieczarki kroimy w plasterki. Na łyżce masła podsmażamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy marchew i chwilę razem dusimy. Następnie dorzucamy pieczarki i smażymy, aż warzywa zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy pora i dusimy jeszcze

Smak mojej kuchni
Cannelloni ze szpinakiem, fetą i orzechami 106

Dzisiaj danie bezmięsne, ale pożywne i sycące. Idealne połączenie szpinaku z serem feta, do tego odrobina pieczarek i suszonych pomidorów. Całość dopełniają chrupiące orzechy i aromatyczny sos pomidorowy. Polecam! Cannelloni ze szpinakiem, fetą i orzechami Składniki: opakowanie makaronu cannelloni (zużyłam 3/4 opakowania) Na farsz: 0,5 kg mrożonego szpinaku 1 cebula ząbek czosnku 4 suszone pomidory, pokrojonych w kosteczkę(...)pieczarek, pokrojonych w kosteczkę garść orzechów włoskich, posiekanych opakowanie sera feta, pokruszonego przyprawy: sól, pieprz Na sos pomidorowy: 0,5l przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki przyprawy: sól. pieprz, cukier, oregano Dodatkowo: opakowanie mozzarelli, startej na tarce o grubych oczkach Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy szpinak i dusimy, aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku

Smak mojej kuchni
Gulasz z indyka z warzywami 159

gulasz z indyka z dużą ilością warzyw. Przygotowuję go często bo wszystkim domownikom bardzo smakuję. Podaję czasami z makaronem albo ryżem. Składniki: 700 g mięsa z indyka 250 g pieczarek 2 marchewki 1 cukinia 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 pęczka(...)olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki. Pieczarki, seler naciowy, marchewkę pokroić w plasterki. W garnku zagotować 1/2 L wody. Na patelni rozgrzać olej, mięso obsmażyć, wrzucić do garnka z wodą, dodać liść laurowy, ziele

magiczna kuchnia Kasi
Sznycle grzybowe – kuchnia podkarpacka 174

Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Sznycle grzybowe to bardzo smaczny pomysł na urozmaicenie obiadu. Przygotowuje się je z drobno pokrojonego mięsa drobiowego, pieczarek, cebuli, żółtego sera i jajek. Przepis na sznycle grzybowe pochodzi z Głogowa Małopolskiego, a znaleźć go można w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Składniki (na 4 porcje): 2 filety z piersi kurczaka 2 jajka 1 cebula(...)dużych pieczarek 100 g startego żółtego sera 3 łyżki mąki ziemniaczanej olej do smażenia sól, pieprz Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Mięso płuczemy i osuszamy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę również kroimy w kostkę, po czym wszystko przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, mięso oraz roztrzepane jajka, połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy

Trzeci talerz
Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 167

Drób zawsze na czasie ;)   Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 200 g brązowych pieczarek 3 cebule 1 łyżka soli 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżki pieprzu mielonego 1 łyżeczka suszonego czosnku 70 ml oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 2 łyżki sambal oelek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy(...)osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wraz z olejem, mieszamy. Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w piórka. Mięso, przyprawy, sambal oelek, cebule i pieczarki mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem 20 min w temperaturze 180°C (góra, dół), następnie 10 min bez przykrycia (termoobieg). st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Francuskie gniazdka 147

następny dzień zostało mi jeszcze 5 sztuk na obiad i w zupełności mi to wystarczyło. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 dag sera żółtego w kostce 5-6 sztuk pieczarek 1-2 sztuk pomidorów 1/2 piersi z kurczaka 1 cebula przyprawa do kurczaka u mnie moja ulubiona bez konserwantów :) 1 jajko Sos 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku zioła(...)niż ja to zrobiłam:) W pierwszej kolejności przygotowujemy sos, łącząc wszystkie składniki razem, by smaki się przegryzły.  Potem, kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, cebulę oraz pomidory w kostkę, pieczarki w plastry, a ser żółty trzemy na tarku. Następnie podsmażamy kurczaka oprószonego przyprawą do kurczaka, potem cebulkę i na końcu pieczarki. Nastawiamy piekarnik na około 180 stopni.  Ciasto francuskie

Justa próbuje gotować
Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem 138

Pyszna odmiana tradycyjnych sadzonych jajek. Wzbogacone o pieczarki, paprykę i ciągnący ser są bardzo smaczne i syte.  6 jajek 5 pieczarek 1/3 czerwonej papryki ½ natki pietruszki 50 g żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy

VioletoweKucharzenie
Roladki schabowe faszerowane 190

Jestem zdecydowanym miłośnikiem roladek. Zarówno wieprzowych jak i drobiowych! Dziś z farszem z papryki, cebuli i pieczarek. Składniki na roladki: 2 kotlety schabowe wieprzowe ½ papryki czerwonej 10 dag pieczarek ½ białej cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku szczypiorek jajko bułka tarta do panierki Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania