pieczarki - 22978 przepisów (strona:538/1532)

Pulpety w sosie musztardowym z pieczarkami i marchewką 166

musztardowo-warzywna na pewno przypadnie Wam do gustu!  Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki ostrej musztardy  3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki  sól, pieprz, papryka słodka  olej 1. Mięso mielone(...)łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy małe pulpeciki, które gotujemy w 1 litrze wody. Odcedzamy.  2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.  3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy marchewkę, cebulę i pieczarki. Zalewamy 1/2 litra wody, dusimy do zmięknięcia warzyw. Zabielamy śmietaną, dodajemy mąkę

Szefowa kuchni
Lekka alternatywa dla tłustych dodatków na pizzy? Zobacz propozycje. 198

bogactwo cennych składników odżywczych. Charakteryzują się niską kalorycznością, dlatego świetnie sprawdzą się jako dodatek do pizzy. Dzięki pieczeniu, zachowują one swoją chrupkość i wzbogacają smak włoskiego dania. 3. Pieczarki (lub inne grzyby) Pizza z pieczarkami to już klasyk nad klasykami. Nie da się jednak ukryć, że podawana właśnie z tym dodatkiem jest nisko kaloryczna. Jeżeli jednak smak pieczarek już

W kuchennym oknie Ewy
Jajecznica z pieczarkami 168

Szybkie i smaczne śniadanie. Pieczarki umyć i osuszyć, pokroić w plasterki. Na patelni roztopić masło i obsmażyć na nim pieczarki. Nadmiar płynu z grzybów musi wyparować. Jajka wbić do miski i za pomocą trzepaczki lekko ubić. Wylać masę jajeczną na podsmażone grzybki. Smażyć jajecznicę tak długo aż jajka się zetną. Co jakiś czas zamieszać. Oczywiście doprawić solą i pieprzem. Podawać

Kuchnia Pokoleń
Bitki Schabowe W Sosie Pieczarkowym 157

Propozycja na pyszny jesienny obiad z mięskiem i pieczarkami :) Składniki na 2-3 osoby: 5 plastrów schabu 1/2 dużej cebuli około 150 g pieczarek 2-3 łyżki mąki pszennej 1 mały ząbek czosnku 1/2 szkl śmietany 30 % około 3 szkl wody 1/2 korzenia pietruszki natka pietruszki sól, pieprz, domowe lub kupne warzywko 1. Schab myję, wycieram i rozbijam tłuczkiem(...)się garnka z wodą, warzywkiem i korzeniem pietruszki. 2. Na tej samej patelni (o ile się nadaje ;) przesmażamy cebulę a następnie dodajemy ząbek czosnku i starte na grubych oczkach pieczarki lub pokrojone w pasterki ( ja zazwyczaj robię pół na pół )  Przesmażone przekładam do garnka z gotującym się mięsem, doprawiam solą, pieprzem i gotuję do miękkości mięsa około

Gotowanie...to proste !
MAKARON W 15 MINUT - Z SZYNKĄ I SOSEM ŚMIETANOWYM 160

MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250 g makaronu, 5-6 plastrów szynki, 1/2 małej papryki czerwonej, 1/2 średniej papryki zielonej, 3 duże pieczarki, 4 czubate łyżki śmietany, pieprz świeżo mielony, sól, curry, papryka słodka, papryka ostra, bazylia, garść posiekanego szczypiorku, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Papryki kroję w małe(...)paseczki, pieczarki w plasterki, szynkę w paski. Na dużej patelni podsmażam paprykę i pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu około 5 minut. Dodaję szynkę, smażę jeszcze przez chwilę. Następnie wrzucam ugotowany makaron, dodaję śmietanę i przyprawy - papryki, bazylię, curry, odrobinę soli. Mieszam. Na koniec dodaję posiekany szczypiorek, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Na talerzu posypuję świeżo mielonym pieprzem

JejKuchnia
GULASZ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 196

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 80 dag szynki wieprzowej, duża papryka czerwona, 40 dag pieczarek, większa cebula, 500 ml przecieru pomidorowego, opakowanie pomidorów krojonych w puszce, 1/2 szklanki wody, sól, pieprz, 4 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, cukier, zioła prowansalskie, odrobina pieprzu cayenne(...)łyżka oleju, łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie). Przygotowanie: Mięso, paprykę i pieczarki kroję w większą kostkę, cebulę siekam. Na patelni typu wok lub w większym garnku z nieprzywierającym dnem podsmażam mięso z dodatkiem soli i pieprzu - około 10 minut. Po tym czasie dodaję cebulę i smażę kolejne 5-7 minut. Następnie wrzucam paprykę i pieczarki wraz z przyprawami - majerankiem, ostrą

JejKuchnia
Chłopski garnek 412

użyłam kiełbasy podwawelskiej Ekstra ZM Łuków. Składniki: 450g kiełbasy Podwawelskiej Extra- ZM Łuków 2 średniej wielkości cebule 3 strąki kolorowej papryki 4 średniej wielkości ziemniaki 200g białej kapusty 200g pieczarek 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka oregano lub ziół prowansalskich 1 łyżka majeranku Sól   i nieco cukru do smaku Pół łyżeczki(...)Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w talarki, cebulę w drobną kostkę. Kolorową paprykę również w kostkę ale nieco większą. Obrane ziemniaki pokroić w dość sporą kostkę, kapustę poszatkować. Miałam pod ręką pieczarki i również je dodałam do potrawy. U mnie akurat maleńkie i poszły w całości większe pokroić w ćwiartki lub plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażyć w pierwszej kolejności plasterki kiełbasy, następnie

W garach u Gosi
Gulasz z kurczaka w sosie pomidorowo- śmietanowym 189

Sycący i rozgrzewający gulasz z filetem z kurczaka oraz pieczarkami. Charakteru i smaku nadaje czosnek oraz pomidory z puszki. Gulasz znika w mgnieniu oka! 500 g filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1,5 łyżki mąki pszennej 2 cebule 250 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 2 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól Pieprz(...)doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na oleju w głębokim garnku. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso. Przesmażamy do momentu, aż zmieni kolor. Pieczarki kroimy w ćwiartki, dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy, wlewamy wodę oraz krojone pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną

VioletoweKucharzenie
Leczo czyli mamy sezon na cukinię 225

wynagradza tę niedogodność. Trwa sezon na cukinię więc postanowiłam, że to wykorzystam. Składniki ( na duży garnek, jeśli macie ochotę, nadmiar leczo można zamrozić): 2 cukinie 2 cebule 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów opcjonalnie koncentrat pomidorowy sól, pieprz pasta ajvar ( ja użyłam łagodnej) pęto kiełbasy ( u mnie(...)była zbójecka, jest lekko pikantna) olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy Przygotowanie : pieczarki dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokój je w plasterki i wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem, smaż je, aż nabiorą lekko rumianego koloru, usmażone przełóż do garnka, w którym będzie się gotować leczo obierz cebulę i pokrój ją w piórka, na patelki, na której uprzednio

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kurczak w curry 179

garnek. Możecie też spróbować kurczaka teriyaki . Film   Składniki – kurczak w curry podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki pasty curry (może być przyprawa jeśli nie mamy) 300 g pieczarek papryka czerwona lub zielona 450 g mleka kokosowego cebula kurkuma pieprz i sól olej do smażenia Przepis Pierś kroimy na ok. 2 cm kawałki. Następnie kroimy w pieczarki w plastry(...)stali nierdzewnej. Na rozgrzany olej w garnku wrzucamy pokrojoną pierś i przyprawiamy ją solą i pieprzem, a także kurkumą. Następnie, gdy pierś zacznie się ścinać, dorzucamy cebulę, paprykę i pieczarki. Całość powinna zacząć wrzeć. Wtedy rozpoczynamy duszenie, które trwa 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy pastę curry, mleko kokosowe i pozwalamy dalej gotować potrawę przez 15 minut

Kuchennyviral.pl
Prosta sałatka pieczarkowa 434

sałatka pieczarkowa z groszkiem i ogórkami. Pyszna i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się idealnie na niejednej imprezie. Składniki: 4 jaja puszka zielonego groszku 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek łyżka octu 1-2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie Wodę zagotowujemy z octem i solą. Na wrzątek wrzucamy pieczarki i gotujemy około 10 minut(...)czasie wyjmujemy je, studzimy i osuszamy. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w plasterki, jajka i ogórki w kostkę. Pokrojone składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy odsączony groszek. W innej miseczce mieszamy majonez z musztardą i przyprawami. Sos wylewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy na godzinę do lodówki. sałatka pieczarkowa Artykuł Prosta sałatka pieczarkowa pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Oszczędne paszteciki 2300

Warto spróbować.  Z podanej proporcji wychodzi ok. 8 szt. 1 szklanka gotowanego mięsa z rosołu 2 szklanki ugotowanych ziemniaków cebula 2 jajka sól, pieprz, domowa vegeta 250 g pieczarek pęczek szczypiorku tarta bułka olej Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, które również podsmażamy. Mięso, ziemniaki, cebulkę i pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa

Krokusowy Dom
Gulasz wieprzowy z ciecierzycą 164

danie jest idealne!  Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 2 marchewki 150g ciecierzycy 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 350g pieczarek 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki mąki 750ml bulionu warzywno-mięsnego Sól, pieprz do smaku Natka pietruszki Zioła do smaku: tymianek, bazylia ½ łyżeczki czerwonej, słodkiej papryki 150ml mleczka kokosowego Sposób(...)niewielką kostkę i wymieszane z mąką, talarki marchewki oraz bulion. Włączamy tryb slow cook na 40 minut. Po zakończonej pracy dodajemy pozostałe składniki: pokrojone w kawałki papryki, plastry pieczarek, przecier pomidorowy, namoczoną przez noc ciecierzycę - chyba, że używamy konserwowej, to moczyć nie musimy;) oraz przyprawy- delikatnie, później można doprawić J Ponownie uruchamiamy program slow cook na 40 minut. Jeśli

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem z rosołu 448

zapiekankę. Jest wspaniała. Jednocześnie wykorzystujemy mięso z rosołu na które często nie mamy pomysłu. Składniki: 3 udka z rosołu 1 torebka ryżu 1/2 puszki zielonego groszku 1 cebula 10 pieczarek olej sól pieprz 15 dag sera żółtego (edamski, lub gouda) 1 kulka mozarelli pietruszka – opcjonalnie Ryż gotuję w osolonej wodzie. Na patelni z odrobiną oleju smażę cebulę pokrojoną(...)kostkę, dodaję obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki już dochodzą dodaję pokrojone mięso z rosołu (u mnie były to 3 udka). Doprawiam solą i pieprzem. Do dużej miski przekładam ryż, zawartość patelni, groszek zielony, garść startego na tarce żółtego sera i pół kulki mozzarelli drobno posiekanej. Wszystko mieszam. Przekładam do żaroodpornego naczynia. Posypuję startym żółtym serem i układam

MojaQchnia.pl
SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM 424

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów schabu, 50 dag pieczarek, pęczek natki pietruszki, duża garść posiekanego szczypiorku, łyżka masła, sól,  pieprz świeżo mielony, ciemny sos uniwersalny Łowicz, odrobina wody. #lowicz Przygotowanie: Pieczarki obieram, kroję w ćwiartki (końcówki w grubsze plasterki), natkę siekam. Podsmażam razem na maśle(...)dodatkiem soli i pieprzu. Mięso kroję na ćwiartki, następnie każdy kawałek na pół wzdłuż - aby powstały bardzo cieniutkie plasterki. Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią, dodaję mięso i sos (potem wlewam odrobinę wody do słoika, mieszam i również przelewam na patelnię). Danie gotuję na najmniejszym ogniu pod przykryciem 30 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Na koniec posypuję szczypiorkiem

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania