pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:130/267)

Farsz na pierogi i uszka 220

grzybów i kiszonej kapusty, ale ciągle postne ! Składniki: ciasto na pierogi, takie jakie zawsze robicie, każdy ma inne sposoby, wiec nie podaję przepisu. kapusta biała (mała główka)   pieczarki cebula ziemniaki sól i pieprz Farsz na pierogi z ziemniakami i cebulką (pomysł mojego śp. dziadka): Ziemniaki ugotowane dzień wcześniej, mielimy lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy sól, pieprz oraz(...)chęć, zamrożone wrzucam na wrzące i obiad gotowy :)  Proszę nie mylić ich z ruskimi, bo w tym przypadku są tu same ziemniaki nie ma białego sera. Farsz na uszka do barszczu: Pieczarki - w zależności ile zjemy to albo pół kilo albo kilogram. Pieczarki myjemy i drobniutko siekamy, bądź prościej jest je zmielić maszynką do mięsa, ja nie mam więc

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
13. Szczęśliwa trzynastka.. czyli pizzerinki na nieco urozmaiconym spodzie! 200

startej goudy 1/3 opakowania sera feta Farsz drugi (na drugą połowę pizzerinek) 3-4 plastry szynki, u mnie wędzonej Pół papryki czerwonej Ok. 150g pieczarek Pół czerwonej cebuli 50g. startej goudy 1/3 opakowania sera feta „Polewa” jajeczno – mleczna: 3 jaja 150ml mleka 100g śmietany 18% Sól i pieprz Dowolne zioła : u mnie prowansalskie + dodatkowo: liście rukoli do posypania (opcjonalnie) Przygotowanie(...)kapary i mozarellę odsączamy z zalew na sicie. Następnie cebulę kroimy w piórka ( w celu pozbycia się goryczki możemy ją wcześniej sparzyć i wymoczyć we wrzątku) . Oliwki, pomidory suszone, pieczarki kroimy na pół, natomiast szynkę na ćwiartki. Paprykę i mozarellę kroimy w plastry.  Goudę ścieramy na tarce. Jeśli mamy ochotę na prażony słonecznik – możemy go uprażyć na patelni

Symfonia Smaków
Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami 192

sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Farsz do makaronu: 100 g szynki parmeńskiej 250 g makaronu muszle ½ papryki 8 dużych pieczarek 8-9 pomidorów suszonych 50 g oliwek 100 g sera mozzarella (lub zwykły żółty ser) 70 g sera pleśniowego 100 g sera Raclette (lub inny ser o intensywnym aromacie) garść świeżej rukoli   Przygotowanie: Przygotowujemy(...)Paprykę i obrane pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni. Szynkę i pomidory suszone kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek i papryki. Podsmażamy, aż szynka będzie chrupiąca. Składniki farszu mieszamy z sosem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (al Dente). Ser mozzarella ścieramy na tarce. Ser pleśniowy i ser raclette kroimy w drobną kosteczkę. Ugotowane muszle nadziewamy farszem i przekładamy

Mania Gotowania
Zupa krem pieczarkowo-kalafiorowa 157

pieczarek 2 marchewki 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 l bulionu sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka ostra, ser żółty do dekoracji   1. Cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i czosnek przeciśnięty przez praskę, poddusić. 2. Kalafiora podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w plasterki i ugotować w bulionie do miękkości. Dodać uduszone pieczarki, cebulę

Kto ugości moich gości?
Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym 381

około 10 różyczek brokułu (użyłam mrożonych) ·       5 pieczarek ·       papryczka chili ·       150 g chudego wędzonego boczku ·       kulka sera mozzarella ·       50 g żółtego sera lub parmezanu(...)usmażyć boczek. Ma być chrupiący. Pieczarki również podsmażyć. Brokuły podgotować lub (jeśli mamy mrożony) dodać do pieczarek i podsmażyć aby się rozmroził. Formę do zapiekania wysmarować oliwą, dodać ugotowane tortellini, sos mięsno-pomidorowy, boczek i warzywa. Wymieszać wszystko dokładnie. Mozzarelle pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce.  Ułożyć na wiechu zapiekanki i posypać tartym serem. Zapiekać w 200 stopniach

Mania Gotowania
Zapiekane ciabatty faszerowane pieczarkami w sosie kebeb-gyros 174

sosie kebab-gyros, to idealna szybka propozycja, która nada się również na niespodziewane przyjęcie czy kibicowanie przed telewizorem. Spróbujcie. Składniki: 2 ciabatty 3 duże pieczarki 1 mała szalotka 1/2 plasterka dowolnego żółtego sera 1 łyżka sosu kebab-gyros 1-2 łyżeczki masła odrobina zielonej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W ciabattach robimy nacięcia na kształt rąbu, wydrążamy(...)Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Całość doprawiamy solą i pieprzem (przyprawiamy po wierzchu z solniczki i pieprzniczki). Smażymy, mieszając około 3-4 minuty. Na koniec dodajemy łyżkę sosu kebab-gyros, szybko mieszamy do połączenia składników i zdejmujemy patelnię z ognia. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze dwie ciabatty. Na wierzch każdej dajemy odrobinę żółtego sera (można zrobić kratkę

Słodkie okruszki
Papryka z kaszą gryczaną PYSZNA! 140

papryk (10 do nadziania, 2 do farszu) 0,5 kg mięsa mielonego 1 woreczek kaszy gryczanej   1 kostka rosołowa 15 dag pieczarek 2 średniej wielkości cebule 4 łyżki oleju 15 dag startego żółtego sera sól pieprz majeranek  Sos  3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu z 1 kostki rosołowej liść laurowy  2 ziarna ziela angielskiego(...)oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojone w plasterki, bądź kosteczkę pieczarki.  Do miski wrzucić surowe mięso mielone, ugotowaną kaszę, podsmażone pieczarki z cebulką, dodać 2 czerwone papryczki pokrojone w kostkę, oraz stary żółty ser. Całość przyprawić i wymieszać. Nadzieniem wypełnić papryki, przykryć odkrojonymi górnymi częściami, poukładać ciasno w szerokim garnku. Przygotować szklankę bulionu z 1 kostki rosołowej

Kuchenne aromaty
Ziołowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami 197

Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z pieczarkami". Składniki - 40 dag makaronu rurki - 30 dag pieczarek - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki masła - 10 dag tartego żółtego sera - ½ łyżeczki tymianku - ½ łyżeczki estragonu - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś(...)Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać makaron z pieczarkami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wyrównać powierzchnię i posypać tartym serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku.Komentarze

Świat Smaku
Cukinia faszerowana pieczarkami i ryżem 245

porcje): - 1 średnia cukinia - 1/3 opakowania ryżu - 5 pieczarek - 1/3 cebuli - 1/3 szklanki bulionu - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 6 łyżek startego sera żółtego -sól i pieprz WYKONANIE: Cukinie umyj i przekrój wzdłuż. Wydrąż środek. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż do miękkości na niewielkiej ilości tłuszczu.Dopraw solą i pieprzem do smaku. Po chwili zalej bulionem i duś(...)sypko w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy dodaj do pieczarek i duś jeszcze razem przez 5 min. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną natkę pietruszki. W zagłębienia cukinii nałóż przygotowany farsz. Piec w temperaturze 180 stopni 20 min. Pod koniec góre cukinii posyp startym na grubych oczkach serem i piec jeszcze

Fit & Healthy Life
Kalarepa faszerowana 175

mnie jakiegoś niesamowitego wrażenia, za to całe danie Agnieszki wypadło znakomicie. Oto sztuka jak z czegoś prostego zrobić coś wyśmienitego... 😊 Składniki: 4 kalarepki 250g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 200g sera białego 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz tłuszcz do smażenia  1,5 szkl wody w której gotowała się kalarepa 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia oregano Przygotowanie(...)dodajemy pokrojone w kosteczkę pieczarki i dalej smażymy. Gdy odparuje nam nadmiar wody wydzielony z pieczarek, dokładamy pokrojoną w drobną kostkę kalarepę (1/3 tego co wydrążyliśmy), przeciśnięty czosnek, sos sojowy, sól, pieprz i smażymy jeszcze ok. 10 minut. Zestawiamy z ognia i dodajemy pokruszony ser, całość dobrze mieszamy. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy nasze kalarepy, przykrywamy ściętym wierzchem i wkładamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Drobiowe roladki z serem zapiekane z pieczarkami, szczypiorkiem i śmietaną 234

wylizywałam jeszcze resztki sosu z naczynia. Mniam! Składniki na 2-3 porcje: 3 średnie filety z kurczaka bez polędwiczek 60-70 g sera żółtego w kawałku lub w plasterkach 1 cebula 6-7 średnich pieczarek  kilka łodyżek grubszego szczypiorku lub mała cebula dymka ze szczypiorkiem kilka łyżeczek ostrej musztardy (np. sarepska) 100 ml ciepłej wody lub rosołu 5 łyżek(...)Przykryj naczynie z mięsem folią spożywczą lub aluminiową i schowaj do lodówki na minimum 30 minut. Pieczarki i cebulę obierz. Pieczarki umyj z resztek ziemi i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Szczypiorek umyj i drobno pokrój. Resztę sera też pokrój w kosteczkę. W kubku wymieszaj dokładnie wodę/rosół ze śmietaną, 1 łyżeczką musztardy, mąką i resztą przypraw

Anioszek w kuchni
Ziołowe schabowe z wkładką 148

niezwykle syte. 2 podwójne filety z piersi kurczaka Sól czosnkowa Biały pieprz Oregano Liść lubczyku Zioła prowansalskie 2 jajka Bułka tarta do panierowania 10 pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera Olej do smażenia Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Z każdej strony doprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem. Z jednej(...)maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz paprykę w kosteczkę. Mieszamy ze sobą i przesmażamy do miękkości na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Schabowe układamy na dużej blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku

VioletoweKucharzenie
Pieczarkowe kule (na grilla) 179

szklaneczka zimnego piwka- jak ktoś może ;) Składniki: 8 pieczarek 200g mielonego mięsa wołowego 16 plastrów szerokiego boczku wędzonego (ew. gotowanego) 1 puszka kukurydzy (ok 300g) 1 ząbek czosnku 100ml śmietanki 30% 1/3 łyżeczki startego, świeżego imbiru 1 szalotka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku 1 łyżka startego drobno żółtego sera Sposób przygotowania: 1. Z puszki kukurydzy odmierzamy 2 łyżki(...)Miksujemy i pozostawiamy do przestudzenia. 2. Pieczarki myjemy, odrywamy ogonki, solimy. Ogonki miksujemy wraz z czosnkiem i dodajemy do mięsa wraz z serem żółtym. Mieszamy całość i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy główki pieczarek by nabrały okrągłego kształtu. 3. 2 plastry boczku krzyżujemy, na środku ustawiamy pieczarkową kulę i owijamy. Końce spinamy wykałaczką. Postępujemy tak z każdą

Kuchnia w czekoladzie
Leniwe risotto 126

pęczka pietruszki sól, pieprz, ekologiczna przyprawa do rosołu (suszona włoszczyzna) Na dno naczynia do zapiekania (najlepiej takie z przykrywką) wylewamy olej, wysypujemy ryż, posypujemy połową sera, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku przyprawami, zalewamy winem i dolewamy tyle wody, aby sięgała ok. 2 cm ponad składniki risotta. Pieczemy w 190 st. C. Przez 30 minut

Kucharzyca
O basta! Wege pasta 231

nieco krócej niż nakazuje instrukcja na opakowaniu. Odcedziłam, ale nie przelewałam zimną wodą.  Masło, ser i jajka połączyłam i wymieszałam z ciepłym makaronem. Odstawiłam na 5-7min., aby makaron rozpuścił i wchłonął masło. Na oliwie podsmażyłam starty ząbek czosnku i pieczarki. Po chwili zalałam pomidorami, dodałam przyprawy i dusiłam do zredukowania wody. Sos powinien być raczej gęsty(...)Następnie  ułożyłam warzywa. Całość polałam resztką sosu, skropiłam oliwą. Zapiekłam pod przykryciem z folii aluminiowej przez 30min. w 180st. Po tym czasie zdjęłam folię, oprószyłam wiórkami żółtego sera i zapiekłam jeszcze przez 10min. Gotowy tort serwowałam  po ok. 10min od wyjęcia z piekarnika

bastalena

Proponowane wyszukiwania