pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:11/267)

Placuszki z kurczaka 253

coś na szybko. Było prosto, tanio i smacznie. Zainspirowałam się przepisem z bloga COOKING?? COOKING!!. Składniki na ok.12 sztuk: 30 dag piersi z kurczaka 20 dag pieczarek 1 cebula 15 dag żółtego sera 2 jajka 7-8 czubatych łyżek mąki sól, pieprz    Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych(...)oczkach. Podsmażyć z odrobiną oleju do wyparowania wody. Posolić i popieprzyć. Pokroić w kostkę pierś z kurczaka. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski dodać kurczaka, ostudzone pieczarki, ser, mąkę, jajko, odrobinę soli i pieprzu. Całość połączyć na jednolitą masę. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placuszki i spłaszczamy je. Smażymy na złoty kolor z obu stron

Fabryka pomysłów
paluchy z ciasta francuskiego z sosem do pizzy 282

jakie przepyszne. A co najważniejsze, robi się w przysłowiowe 5 min. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu sos do pizzy kilka pieczarek Przygotowanie: ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy  to samo robimy z pieczarkami ciasto francuskie smarujemy sosem do pizzy  posypujemy serem i pieczarkami przykrywamy połową ciasta (składamy w pół, wzdłuż

Gotowanie z pasją
Pizza dwie pory roku 186

mała cebula,1 ząbek czosnku,2 łyżki oliwy,2 łyżki wody,1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego,zioła prowansalskie,dodatki:1 częśćsalami,czarne oliwki,kukurydza,pieczarki,pomidorki koktajlowe,żółty ser,2 częśćpieczarki,brokuły,kukurydza,ser solankowy,ser pleśniowy,żółty ser.Przygotowanie: ciasto: Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokruszone drożdże. Letnie mleko wlewamy do mąki(...)zrobiło się mokre od puszczonego soku z pieczarek).Ciasto smarujemy sosem. Układamy na jednej połowie salami, pieczarki, pokrojone czarne oliwki, kukurydzę, połówki pomidorków koktajlowych i żółty ser. Na drugiej połowie układamy pieczarki, brokuły wcześniej gotowane około 15 minut, kukurydzę, ser solankowy, ser pleśniowy i żółty ser. Całą pizzę posypujemy oregano i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około

Aga w kuchni
Zamiast przękąski smakowita kolacja, czyli pełnoziarnista pizza - pieróg z nadzieniem na winie 232

prowansalskich i pieprzu letnia woda do wyrobienia - farsz:  Do przygotowania nadzienia użyliśmy wszelkich nadających się produktów znalezionych w lodówce oprócz tytułowego wina, które woleliśmy wypić ;) 20 dag sera żółtego 1 pieczarka 1/2 żółtej papryki 1 niewielka cebula kawałek szynki wiejskiej (ok 10 -15 dag) 3-4 suszone pomidory Przygotowanie ciasta: Do mąki wymieszanej z solą, przyprawami i drożdżami wlewam(...)czasie przygotowujemy farsz oraz sosy do pizzy. Aby się nie powtarzać zbytnio odsyłam po szczegóły do poprzedniego pizzowego wpisu. Przygotowanie farszu: Co się dało Mąż starł na grubej tarce (ser, pieczarkę, wędlinę). Resztę skłaników posiekaliśmy drobniutko. Wszystko wymieszaliśmy i gotowe. Lepienie pierożków ;) Mi przypadło zadanie podzielić ciasto na trzy średnio-równe części. Rozwałkować każdą z nich i posmarować sosem pomidorowym

Kuchnia po mojemu
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 197

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno(...)grubych oczkach. Dodałam do nich starte ząbki czosnku. Podsmażyłam je na odrobinie masła. Wsypałam pokrojoną pietruszkę. Doprawiłam solą i pieprzem. Przełożyłam wszystko do miski. Dodałam sery. Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę. Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek. Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu  i piekłam w piekarniku przez około 30 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Pieczone pierogi z mięsno-serowym nadzieniem 225

się do rąk, dodajemy więcej mąki, wszystko zależy od wilgotności użytego twarogu. Gotową masę owijamy folią  i wkładamy do lodówki.4. Przygotowujemy składniki do farszu. Cebulę kroimy drobno, pieczarki, ser żółty i mozzarellę ścieramy na tarce. 5. Przygotowujemy farsz. W garnku podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mięso mielone, które posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą(...)gyrosem i czosnkiem. Podsmażamy aż mięso przestanie być surowe, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do momentu aż woda wyparuje, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, Po wystygnięciu mieszamy z przygotowanymi serami. 6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko na blacie. Wykrawamy kółka dowolnej wielkości. Na środek każdego kółka wykładamy farsz i sklejamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy

Szefowa kuchni
Pizzerinki z placków ziemniaczanych 207

uznania.  Podałam przykładowe, które znajdują się w mojej wersji na zdjęciu. Pycha! Placki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki majeranek sól, pieprz Dodatki: żółty ser pieczarki wędzony boczek pomidorki koktajlowe szczypiorek sos kremowo-serowy (przepis na końcu) Dodatkowo: olej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotować(...)tradycyjnej.)  Placki smażyć z obu stron na rumiano. W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki oraz cienkie plasterki boczku. Gorące placki posypać startym serem (aby się rozpuścił) i kolejno ułożyć pieczarki oraz bekon. Placki polać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem i poukładać na nich pokrojone pomidorki. Spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu. Sos kremowo-serowy. Do rondelka wlać śmietanę i wymieszać

Di gotuje
Domowa pizza na cienkim cieście 180

cienkim spodzie: - 1/2 szklanki mleka (jak będzie woda to się też nic nie stanie) - 2 szklanki mąki - 1 łyżka oleju - 1 łyżka cukru - 2 dag drożdży Dodatki: -  salami, pieczarki, ser żółty, cebula, koncentrat pomidorowy, świeża rukola - przyprawy: oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona, tymianek Do 1/2 szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę(...)masę do wyrośnięcia, na ok. 10-15 minut. Po wyrośnięciu rozwałkowujemy ciasto i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy składniki: wpierw rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy, później starty ser żółty, talarki pieczarek, salami w plastrach, pokrojoną cebulkę oraz przyprawy. Pieczemy w piekarniku 180-200 stopni 30-40 minut. Dorzucamy świeżą rukolę

upichcona
Tarta z warzywami 214

towarzystwie mozzarelli - pycha. Ważne, by przygotować je wcześniej, bo ciasto francuskie nie lubi ciepłego nadzienia ;) Tarta z warzywami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie mrożonych warzyw na patelnię pieczarki ser mozzarella 15 dag szynki konserwowej zioła prowansalskie keczup majonez Przygotowanie: Warzywa przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu :) Ja je podsmażam na oleju z pestek winogron. Studzimy je, ponieważ ciepłe warzywa dane(...)ciasto zniszczą je. Pieczarki kroimy w plasterki, ser również kroimy w plasterki.  Ciasto francuskie układamy w formie pokrytej papierem. Ciasto smarujemy keczupem. Wykładamy na nie warzywa, pokrojoną w kostkę szynkę i pieczarki. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę i majonez oraz posypuje ziołami prowansalskimi.  Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach

Lawendowe Niebo
Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym 165

piersi z indyka 20 g masła sok z ½ cytryny 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki Farsz: 300 g pieczarek 100 g sera żółtego ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżeczka (15 g) masła Sos serowy: 100 g sera żółtego 400 ml mleka 25 g masła 1 ½ łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki pieprzu ziołowego(...)gotować dodać starty ser. Mieszać sos do czasu całkowitego rozpuszczenia sera. Krok po kroku: 1. Podsmaż cebulkę na maśle i dodaj pieczarki 2. Wymieszaj pieczarkiserem żółtym 3. Naciąć mięso, ubić mięso tworząc płat równej grubości i przyprawić 4. Wyłożyć farsz na mięso i zwinąć roladę 5. Związać roladę sznurkiem

KuchniaWeDwoje.pl
Grzanki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym i serem 197

jednej osoby: - 2 kromki chleba na zakwasie - 2 małe pieczarki - 1 ogórek kiszony - ser, wedle uznania - oliwa - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, czosnek granulowany Pieczarki, ogórka i ser pokroić w kostkę. Kromki chleba skropić oliwą, przyprawić. Położyć kostki pieczarki, ogórka i sera. Ponownie przyprawić. Piec w 200 stopniach, 5-10 minut.  Przepis brał udział

Corner With Recipes
Zapiekanka (fast food) 1053

cenę, zapiekanka (fast food) jest popularna w barach szybkiej obsługi. U nas w domu też są popularne. Przygotowuję zapiekanki od czasu do czasu, dzisiaj trochę podrasowana: siekany schab, pieczarki i tarty ser gouda. Potrzebujemy 2 mini bagietki, które kroimy na pół. 15 dag schabu drobno siekamy, (może to być inny rodzaj mięsa) doprawiamy solą, papryką, pieprzem i majerankiem, zostawiamy(...)łyżce oleju. Pieczarki drobno siekamy, doprawiamy solą i chwilkę dusimy na suchej patelni. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4 połówki bagietek obkładamy podsmażonym mięsem, pieczarkami, przez środek posypujemy serem. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni na 3-4 minuty. Wyciągamy zapiekanki i polewamy ketchupem. Smacznego! The post Zapiekanka (fast food) appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem 184

lubię wyrzucać ziemniaków, które zostały po obiedzie, więc trzeba je wykorzystać. Tym razem zrobiłam kotlety z ziemniaków z dodatkiem sera i pieczarek, które mi bardzo smakowały. Oczywiście można ugotować specjalnie ziemniaki lub zrobić z mniejszej ilości ziemniaków. Składniki: (13 sztuk) 800 g ugotowanych ziemniaków 100 g żółtego sera 8 średnich pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ilości rozgrzanego olej zeszklić cebulę, a po chwili dodać starte pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Do ziemniaków dodać dwie mąki, jajka, starty żółty ser i podsmażone pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Masa będzie trochę klejąca. Nabierać porcje łyżką, uformować kulkę i obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły

talerz przyjemności
Jajecznica 219

jakich możemy użyć jest nieograniczony. Najpopularniejsze z nich to kiełbasa (boczek, wędzona szynka), cebula oraz szczypiorek. Przykłady możemy mnożyć, poniżej przedstawiam kilka dla inspiracji: - grzyby leśne, można je zastąpić pieczarkami - ser żółty - pomidory bez skórki, cukinia, szparagi, młody groszek, opieczona i pozbawiona skórki papryka - pietruszka, koper, kolendra, bazylia - jako alternatywa dla popularnego szczypiorku - krewetki, czosnek - ser feta Jako ciekawostkę powiem(...)patelnię, gdyż przypomina ona wówczas omlet, zamiast jajecznicy. Podajemy tak jak lubimy najbardziej - ja tradycyjnie z pomidorem :) Smacznego! 2. Jajecznica a'la śródziemnomorska  jajka cukinia pieczarki oliwki pomidory suszone ser feta opcjonalnie: papryczka chilli, szparagi marynowane tłuszcz Warzywa kroimy tak jak lubimy, ja w jajecznicy preferuję niewielkie kawałki dodatków, dlatego pokroiłam je w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy

Taste Of My Day
Kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem wg Aleex 294

nimi się zastanowić. Po tych rozważaniach poszłam do kuchni, aby przygotować obiad. Swoją złość wyładowałam podczas rozbijania mięsa. Zrobiłam dzisiaj coś nowego: kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem. Wyszły naprawdę bardzo smaczne i mają jeszcze jedną zaletę – przed panierowaniem można je zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki(...)usmażyć, aż cały płyn odparuje. 6. Pieczarki wyłożyć na sito, aby pozbyć się ewentualnych pozostałości płynu. Ostudzić. 7. Ser zetrzeć na tarce, dodać majonez i lubczyk, wymieszać. 8. Pieczarki połączyć z serem. 9. Wykładać porcję farszu na przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej w folię. 10. W talerzu rozkłócić jajka

W mojej kuchni