pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:18/267)

Bakłażan zapiekany z pieczarkami 188

pieczarkami, cebulą oraz czosnkiem. Do tego podpieczony ser feta i oliwki Składniki (2 porcje, dla lubiących zjeść więcej 1 ) 1 bakłażan 1 cebula 5 - 7 pieczarek 1/2 sera feta 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek pomidorki koktajlowe  oliwki ostra sproszkowana papryka sól Przygotowanie ( 5 minut + czas pieczenia) bakłażana przekroić na pół, ponacinać głęboko(...)kratkę', posmarować oliwą, mocno posolić i włożyć do piekarnika na 20 minut pokroić cebulę i pieczarki na talarki oraz czosnek na bardzo cienkie plasterki ser feta pokroić w kostkę dołożyć pieczarki, cebulę, czosnek  polać oliwą, posolić i doprawić papryką ser położyć na bakłażana piec kolejne 30 minut po wyjęciu wkroić oliwki i pomidorki SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
KALAFIOR POD BESZAMELOWĄ PIERZYNKĄ 143

wiele sposobów i za każdym razem będzie smacznie. U mnie dzisiaj drugie skrzypce grają pieczarki, szynka i ser brie. SKŁADNIKI: 1 mały kalafior kilka plasterków szynki 15 pieczarek 1 ser typu brie 4 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa sok z cytryny żółty ser do posypania A jak to zrobić: Kalafior umyć, podzielić(...)obrać pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paski i razem z pieczarkami podsmażyć na 1 łyżce masła. W naczyniu żaroodpornym poukładać różyczki kalafiora, wyłożyć podsmażone pieczarki z szynką i dodać pokrojony w kostkę ser brie. Przygotować sos beszamelowy, który powinien być lekko gęsty: 3 łyżki masła roztopić w rondelku i dodać 3 łyżki mąki ciągle mieszając aby nie powstały grudki

Kuchnia w opałach
Cukinia nadziewana ryżem jaśminowym 165

dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl.Składniki na obiad dla 4 osób: 2 średnie cukinie 15 dag ryżu jaśminowego 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 8 pieczarek Ser żółty lub pleśniowy - kilka plastrów 1. Ryż gotujemy 10 minut, cebulkę i pieczarki blanszujemy na oliwie z oliwek. Paprykę kroimy w kostkę. Cukinie kroimy na pół, oczyszczamy środek

Apetyczna babeczka
Tortille z kurczakiem, serem i pieczarkami 226

Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa. 4 placki tortilli śr. 30 cm 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 150 g pieczarek 150 g żółtego sera 1/2 czerwonej papryki 2 pomidory 1 ogórek 8 łyżek sosu czosnkowego Filet z piersi kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa(...)ścieramy na tarce o średnich oczkach.   Świeże warzywa, pomidor, ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Na płatach tortilli rozsmarowujemy łyżkę sosu. Układamy kurczaka z pieczarkami, świeże warzywa i ser. Zawijamy w rożek. Górę posypujemy serem. Placki lepiej zawinąć w folię aluminiową, wtedy nam się nie rozpadną. Gotowe tortille zapiekamy w piekarniku w 190*C przez 5-7 minut

VioletoweKucharzenie
Pełnoziarnista pizza w wersji XS 421

łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli szczypta pieprzu szczypta bazylii oregano Sos: 1 1/2 soku pomidorowego czosnek pieprz sól zioła prowansalskie Dodatki: cebula cukinia brokuł 1 duża pieczarka ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, pokruszone drożdże, sól, pieprz, bazylię, oregano. Zaczynamy wyrabiać ciasto dodając stopniowo rozcieńczone mleko z wodą. Jak ciasto(...)sugerować. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty i po ostudzeniu dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę i cukinię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pieczarkę myjemy i również kroimy w cienkie plastry. Na tartce ścieramy ser (minimalna ilość).  Ciasto wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu na ciasto nakładamy

Truskawkowa Fiesta
Roladki drobiowe a’la devolay 196

Dzisiaj moja kolejna propozycja na smaczny, obfity obiad. Filety z kurczaka nadziałam pysznym farszem, który zrobiłam z   pieczarek i żółtego sera. Tak przygotowane kotlety porównałam do kotletów de’volay, które nadziewa się masłem, czasami z dodatkiem żółtego sera. Moje kotlety są pyszne. W środku soczyste a na wierzchu mają chrupiącą skórkę. Mam nadzieję, że skorzystacie z tego przepisu(...)Składniki: 2 duże pojedyncze filety z kurczaka 170 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula sól pieprz 2 jajka 2 łyżki mąki bułka tarta olej do smażenia (brak na zdjęciu)     Wykonanie: Najpierw zrobiłam farsz. Posiekałam cebulę. Pieczarki oczyściłam i drobno pokroiłam. Ser można zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ja miałam ser w plasterkach więc rozdrobniłam

Kuchnia u Krysi
Grillowane pieczarki faszerowane 232

dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą papryczką) kilka listków sałaty PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy. Odrywamy nóżki. Dymkę siekamy(...)zostawiamy trochę szczypiorku do ozdoby). Na odrobinie oliwy smażymy dymkę, pokrojone nóżki pieczarek i szynkę. Po paru minutach zdejmujemy z patelni. Dodajemy drobno pokrojony ser, doprawiamy solą, pieprzem  i odrobiną chili (lub ostrą oliwą). Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Następnie nadziewamy farszem i grillujemy do momentu, aż ser w farszu się rozpuści. Podajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Przekąska imprezowa z ciasta francuskiego 424

miseczki i maczałam w nim upieczone kawałki ciasta:) Pycha!;) 2 płaty ciasta francuskiego ok. 200 g szynki drobiowej 250 g pieczarek 1 szkl. passaty pomidorowej JAMAR 1 ząbek czosnku oregano bazylia sól, pieprz cukier ok. 200 g tartego żółtego sera Czosnek drobno siekamy. Podsmażamy krótko w rondelku na rozgrzanej łyżce oleju. Następnie dodajemy passatę pomidorową i gotujemy aż sos wyraźnie(...)okrągły kształt. Przenosimy go na dużą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Pozostałe ciasto odkładamy. Na ciasto wykładamy mniej więcej połowę sosu pomidorowego, rozprowadzamy po całości cienką warstwą. Posypujemy żółtym serem, pieczarkami oraz szynką. Z drugiego arkusza ciasta wykrawamy podobny kształt, przykrywamy nim ciasto z nadzieniem. Na środku ciasta kładziemy szklankę. Ciasto nacinamy najpierw na pół, potem na ćwiartki, na ósemki

Smaki Na Talerzu
Pizza na cieście z kalafiora – Pizza kalafiorowa bez mięsa i glutenu 268

sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach (użyłam sera Edam Rycki ale może być na przykład parmezan) 1 jajko (L) sól do smaku oraz datki: sos pomidory pieczarki pomidory ser mozzarella lub inny to o lubimy.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Pizza na cieście z kalafiora Przygotowanie: Najpierw przygotuję kalafior i spód pizzy: Umyty(...)lubimy). Sos przygotowałam z kilku łyżek przecieru pomidorowego (passaty), doprawionego suszoną bazylią, oregano, ostra papryką i szczyptą soli. Na placek nakładam sos, sos posypuję startą mozzarellą, na ser układam pomidory, pieczarki, listki bazylii i pokrojoną kulkę sera mozzarella. Tak przygotowaną pizze, ponownie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piekę około 10 minut. Pizza jest gotowa, można podawać. Życzę

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Sałatka chrzanowa z szynką 175

Pyszna, szybka sałatka w sosie chrzanowym. Składniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (290 gram) 4 jajka 1 pomidor 10 dag żółtego sera 10 dag szynki konserwowej 1 puszka zielonego groszku(...)czarnych oliwek sól do smaku pieprz do smaku 1 słoiczek sosu chrzanowego (250 ml) Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę razem z szynką, żółtym serem, pieczarkami i pomidorem. Oliwki drobno posiekać, dodać do reszty składników, wsypać odsączony zielony groszek, wymieszać, przyprawić i połączyć z sosem chrzanowym

Tradycyjna Kuchnia
Domowa Pizza wersja od A do Zet 163

pomidorowym lub keczupem. Sos pomidorowy: 90g koncentratu pomidorowego + 90ml wody (lub 200ml pomidorowej passaty) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Dodatki: 200 – 300g sera np. gouda 2 cebule 1 – 2 łyżeczki ziół prowansalskich Kiełbasa śląska Pieczarki Do letniego mleka dodajemy drożdże i cukier (mleko nie może być zbyt ciepłe, gdyż sparzy nam drożdże i nie wyrosną), a następnie mieszamy widelcem(...)pomidorowy nam się nie przypalił. Jeśli lubicie grubsze boki ciasta, najlepiej je nieco przywinąć i mocno ścisnąć palcami. Następnie nakładamy pozostałe składniki pizzy, zaczynając od cebuli, ziół prowansalskich, sera, pieczarek i skończywszy na kiełbasie. Cebulę dajemy pod spód by się nie przypaliła, a kiełbasę układamy na wierzchu by była ładnie podpieczona :) Pizze wkładamy do gorącego piekarnika. Najlepiej najpierw go rozgrzać

Smakowy Raj
Francuskie ślimaki z salami 218

Lubicie ciasto francuskie? Bo ja wprost uwielbiam :) Zarówno na słodko jak i na słono. Mając to na uwadze przygotowałam na urodziny Olka taką szybką przekąskę z ciasta, salami, pieczarek i sera. Nie dość, że smaczne, to jeszcze fajnie się prezentują! Składniki: Na 15 sztuk: 1 płat ciasta francuskiego 20 dkg salami np bankietowe 5 pieczarek 15 dkg wędzonego sera żółtego(...)jajko szczypta soli szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na nim wzdłuż szerszego boku salami, plastry pieczarek i starty żółty ser. Pozostawiamy ok 2cm od końca, by lepiej zwinąć. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Kroimy na 15 części ostrym nożem i układamy na wyłożonej papierem blaszce w niewielkich odstępach. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z odrobiną soli i pieprzu

Kuchnia w czekoladzie
Kotleciki z piersi kurczaka z pieczonym ryżem 441

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotleciki z piersi kurczaka to trochę inna odmiana tradycyjnych kotletów drobiowych. Siekany kurczak z dodatkiem pieczarek, sera żółtego i jajek sprawiają, że kotlety są soczyste i bardzo smaczne. Podawane z pieczonym ryżem, który często wykorzystuję do przygotowania z pieczonymi udkami lub skrzydełkami (przepis niedługo

Marta Gotuje
Bazyliszek zaprasza na przystawki. Carpaccio z wołowiny kontra krewetki w winie. Opinia po mojemu. Cz. II 203

morza - może śmiało próbować - z ewentualnym z zastrzeżeniem lepszego doprawienia (kwestia upodobań oczywiście). Do wyboru również w wersji pikantnej z ostrą papryką.   Carpaccio z wołowiny z kaparami, serem, pieczarką i sosem vinaigrette to mój wybór. I muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Mięso delikatne, smaczne o ładnej barwie. Kapary, sos vinaigrette oraz ser typu parmezan nadały

Kuchnia po mojemu
Domowe zapiekanki 502

Składniki: 3 średniej długości bagietki 20 małych pieczarek 20 dag żółtego sera (gouda) 1 łyżka masła 1 łyżka oleju roślinnego sól ketchup dymka Sposób wykonania: Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Masło z olejem rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pieczarki i oprószamy solą.  Smażymy do momentu(...)pieczarki odparują i lekko się zarumienią. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200°C. Na dużych oczkach tarki ścieramy żółty ser. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Nakładamy usmażone pieczarki i posypujemy serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy pokrojoną dymką

Qchnia po prostu