pieczarki z ryżem - 1065 przepisów (strona:46/71)

Recenzja książki - "Smakowita Ella" 194

prawidłowe ugotowanie ryżu czy kaszy.  Przepisy kulinarne zostały podzielone na 6 grup: Produkty zbożowe (np. Pizza z komosy ryżowej, Buraczane risotto z kaszy gryczanej) Orzechy i nasiona (np. Batoniki z granoli, Superchleb) Rośliny strączkowe (np. Sałatka z soczewicą, cukinią i miętą, Dal z soczewicy i dyni piżmowej)  Warzywa (np. Pikantna salsa, Faszerowane pieczarki brunatne) Owoce (np. Muffinki jagodowe

Z miłości do słodkości
Sos do makaronu z batatami i boczkiem 144

makaronu jak i ryżu. Słodkie bataty przenikają się ze smakiem ostrej czerwonej papryki. Idealny do słoików, ponieważ stanowi szybki obiad.  Pierwszą porcję sosu podałam z rewelacyjnym makaronem ryżowym od Fabijańskich. Smak rewelacyjny! O makaronie poczytacie  (tutaj) . Do przygotowania sosu wykorzystałam koncentrat pomidorowy od Firmy Orzech - bardzo aromatyczny. 1 batat 1 marchew 200 g pieczarek 1 czerwona papryka

VioletoweKucharzenie
POMIDOROWA POTRAWKA Z KURCZAKA 210

pokrojone w plasterki pieczarki. Całość ponownie mieszamy, chwilę podsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu ok 15 minut. Pomidory blendujemy. Przelewamy do duszonego mięsa. Dusimy bez przykrycia kolejne 15 minut. Na koniec  dorzucamy pokrojone w plasterki ogórki, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki kiszone ogórki.  Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżą bagietką

Walijskie Pichcenie
Gołąbki wigilijne z kaszy kuskus i pieczarek 216

ulubione, te z ryżem, grzybami, które są dobrze doprawione. Jednak tak na próbę z kaszy kuskus przygotowałam i się w nich rozsmakowałam. Na smak wpływ miały przyprawy jakie dodałam, tak po mojemu z garam masala poeksperymentowałam. Przepis naprawdę jest prosty, banalny, a czas przygotowania jest krótki, dla zapracowanych - idealny  J Składniki: 0,5 kg pieczarek, 2 duże białe cebule

Moniki Smakołyki
Zapiekanka rybna z pieczarkami i papryką 209

paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę i koperek. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy rybę, pieczemy ok 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze 10-15 minut. 4. Podajemy wedle uznania - z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Smacznego!!! Źródło

Kuchnia domowa Ani
Drobiowe szaszłyki 138

proponuję szaszłyki z ryżem lub pieczywem czosnkowym. Robi się je szybko, nie potrzebne są skomplikowane dodatki. Czas marynowania to min. 1 godzina ale można przygotować mieszankę na szaszłyki dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Na 6 szaszłyków Potrzebujemy: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka ( można wykorzystać 2 w różnych kolorach) 250g pieczarek Można wzbogacić szaszłyki o: cukinie

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 554

wykładam cebulę, paprykę i pieczarki. Całość zalewam szklanką wody. Naczynie przykrywam pokrywką, wkładam do zimnego piekarnika i piekę w temperaturze 180-190 stopni z termoobiegiem 1.5-2 godziny. Co jakiś czas w zaglądam do mięsa, delikatnie obracam i w razie potrzeby uzupełniam gorąca wodą. Tak przygotowana karkówka smakuje podana z zarówno z ziemniakami, kasza czy ryżem, oczywiście koniecznie w towarzystwie

Kuchnia z widokiem na ogród
schabowy z sosem pieczarkowym i kaszą gryczaną... 189

Składniki: 2 sztuki kotlet schabowy bez kości, 1 sztuka jajko, - sól, pieprz do smaku, - ile potrzeba tarta bułka z mąką pszenną, 1/4 kostki smalec, 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo pieczarkowym. 190

mięsa. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, dusimy chwile na maśle aż wyparuje cała woda. Dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy. Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy aby się nie zważyła. Czekamy aż się zagotuje i ściągamy garnek z ognia. Posypujemy posiekanym lubczykiem. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszami. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz z warzywami 158

pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, kaszy czy klusek. Bardzo smaczne i syte danie. Ja zrobiłam z szynką, ale może być również karkówka lub łopatka. Składniki 500 g  szynki bez kości (może być karkówka, łopatka) 1 brokuł 1 cebula 2 średnie marchewki 1 mała czerwona papryka 1 pietruszka kawałek selera 1 gałązka selera naciowego 7-8 pieczarek 1 łyżeczka mąki

O kuchni z uczuciem
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 168

podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki

Kuchnia Pokoleń
Potrawka z kurczakiem+ film 158

mięsa dodajemy cebulkę , pieczarki a także paprykę. Całość mieszamy i dusimy do miękkości . Pod koniec duszenia dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i całość podlewamy wodą około 1 i 1/2 szklanki , doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już miękkie potrawkę zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobina wody. Gotujemy około 5 minut. Tak przygotowaną potrawkę podajemy z ryżem i surówką

Smakowite Dania
F... Faszerowana cukinia! 260

oraz pieczarki.Gdy pieczarki będą usmażone, dodajemy mięso mielone i smażymy na średnim ogniu. Dodajmy przyprawy. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka,  paprykę oraz farsz z cukinii. Mieszamy. Można dodać łyżkę ketchupu.Mięso przekładamy do wydrążonych cukinii, przykrywamy mozarellą, posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika 180'C na ok. 15min. Gotowe! Można podawać z ryżem, ja akurat usmażyłam

Kitchens Alphabet
Polędwiczki w sosie gulaszowym 169

mięsa i pieczarek. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem i słodką papryką. Dodać koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. W garnuszku wymieszać mąkę z 1/2 szklanki zimnej wody, wymieszać by nie było grudek i wlać do wywaru z mięsa, energicznie mieszając. Jeszcze raz przyprawić i po ponownym zagotowaniu zdjąć z palnika. Podawać z kaszą lub ryżem oraz surówką

Czerwień i błękit
Łosoś ze szparagami stroganoff 148

olej wrzucamy pieczarki I pokrojonego w kostkę łososia. Smażymy ok 2 min Dodajemy szparagi, czosnek ( wyciśnięty przez praske) serek Philadelphia I śmietanę. Doprawiamy  0,5 łyzeczki soli, cytryna, pieprz, ok 2 łyżeczki papryki. Od chwili zagotowania, gotować ok 2-3 min. Sprawdzić smak, w razie czego dodać przypraw. Wkroić dużo natki pietruszki.  Pamiętać o ugotowaniu ryżu :)- ja dzisiaj

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania