miesa, zalac odrobina wody ,Dusic pod przykryciem, marchew pokroić w plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę i seler w kostke. Warzywa dodac do miesa i dusic do miekkosci. Około 15 minut prezd koncem dodac pokrojone jabłko w kostke oraz kapary. Doprawic do smaku. Podawac z pieczywem lub kaszami , ryzem albo ziemniakiami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.ziemniaków, ale do mięsa również idealnie będzie pasował ryż czy kasza. Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu pieprz 200 g śmietany 18 % 250 g pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Czosnek i imbir obieramy, drobniutko siekamy i wrzucamy
Kulinarne przygody Gatitygarnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem
VioletoweKucharzeniewszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI: 80 dag. szynki wieprzowej lub łopatki 20 dag. boczku wędzonego parzonego 3 ogórki kiszone 50 dag. pieczarek garść suszonych lub mrożonych grzybów 2 małe cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego tłuszcz do smażenia(ja używam masła
Kuchnia BeatyPapryki pokroić w dużą kostkę. Do cebuli i mięsa dodać pieczarki, chwilę smażyć, dodać paprykę oraz pokrojoną w drobne paski kapustę pekińską. Wymieszać z koncentratem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać bulion, doprawić do smaku i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem
Pasja Smakugazie dalsze 3 min. Mieszamy od czasu do czasu. Do pieczarek dodajemy kurczaka- mieszamy gotując około 5 min, po tym czasie dodajemy curry, pieprz I pomidory z puszki. " dusimy" na średnim ogniu około 10 min. Doprawiamy do smaku solą I gotowe :) Proste I szybkie- do tego ryż. Smacznego
Smaki EdytyPatyczki do szaszłyków moczymy w wodzie. Następnie nabijamy wg uznania: pieczarka, cukinia,kurczak, kiełbasa, papryka, cebula, aż do skończenia składników. Całość smarujemy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, papryką i bazylią. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry
słodki bratekcebule Po chwili gdy cebulka się zeszkli dodajemy pieczarki Smażymy do złotego koloru - studzimy Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy i odstawiamy na chwile do lodówki ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia Obciążamy surową fasolą,surowym ryżem lub specjalnymi kulkami ceramicznymi Pieczemy w nagrzanym piekarniku
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęcukinii wylewamy sok, który się wytworzył. Do cukinii dodajemy pieczarki i szczypiorek, wbijamy jajko i wsypujemy len mielony. Wszystko mieszamy i forujemy kotleciki, które układamy na folii aluminiowej w parowarze. Kasze jaglaną wsypujemy do sitka i płuczemy zimną wodą po czym wsypujemy ją w pojemnik do ryżu i zalewamy wrzątkiem na ok . 0,5 cm powyżej, żeby
Parowar Facetaziele angielskie i listek laurowy. Kiedy mięso będzie już miękkie wrzucamy pieczarki, doprawiamy pieprzem, solą ziołową, kminem rzymskim, papryką wędzoną słodką, papryką chili w proszku, przykrywamy i dusimy jeszcze jakiś czas. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt wodnisty, wystarczy odparować trochę płynu. Podajemy z ziemniakami, kuskusem, ulubioną kaszą lub ryżem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeproste danie z kurczaka w sam raz do ryżu jako danie obiadowe. Można też gorące włożyć do słoika i zajadać do chlebka, jeśli tylko mamy ochotę. Składniki: * 900 g piersi z kurczaka * 1 papryka czerwona * 1 papryka zielona * 1 papryka żółta * 1 mała cebula * 500 g pieczarek * 3/4 szklanki gorącej wody * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Zrób to smaczniepieczarki i podsmażać z 5 minut na średnim ogniu na pieczarki położyć kurczaka, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa wlać śmietanę, wymieszać i bez przykrycia na większym ogniu gotować z 10 minut aby część wody odparowała, wsypać posiekany koperek kurczak jest smaczny, pikantny, smakuje z ryżem, ziemniakami, pieczywem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmaczne, zdrowe i lekkostrawne z powodzeniem zastąpią ziemniaki, makarony czy ryż. Moja ulubiona ostatnio to kasza pęczak, która wykorzystuję do sałatek, z gryczanej zrobiłam kiedyś pyszną sałatką z cytrusami. Na blogu znajdziecie sporo przepisów z kaszą w roli głównej: Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana
Moja smaczna kuchniasłodką paprykę, oregano, sól i pieprz. Wszystko razem smażyć aż pieczarki puszczą sok. Potem dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać. Leczo podawać z pieczywem lub ryżem
Monia miesza i gotujepiórka cebulę i pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :)Podsmażone mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie. Dusimy do miękkości :)Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami
Lawendowe Niebocebuli. Do zeszklonej cebuli dodać pieczarki i całość posmażać, aż pieczarki przybiorą lekko złocisty kolor. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dusić, co jakiś czas mieszając, aż sos odparuje do połowy, a potrawa nieco zgęstnieje. Posolić do smaku. Na końcu dodać czubatą łyżkę jogurtu. Podawać z ryżem, plackami roti (jak u mnie), czy chlebkami naan. SMACZNEGO! Uwagi
Gospodyni Miejskarozgrzanym oleju. 3. Do cebuli wkładamy pokrojone w plastry pieczarki i marchewki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy. 4. Dolewamy szklankę wody i dusimy do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej wody. 5. Dodajemy soczewicę, przecier i przyprawy. Dusimy jeszcze ok 10 minut. Soczewicę można podawać z ryżem, makaronem lub chlebem. Ja wybrałam ryż. Potrawa jest naprawdę sycąca
Pasja SmakuCIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI DROŻDŻOWE Z SEREM ROLADA BISZKOPTOWA Z CYNAMONEM I ŚMIETANĄ JAJKA W KILKU ODSŁONACH BUŁKI Z GRZYBAMI BABECZKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BURAKAMI SEROWY CHLEB CHACZAPURI KASZA
harrisaTaki kurczak idealnie sprawdzi się podany z ryżem lub makaronem. Danie ciekawie smakuje z małymi różyczkami kalafiora. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 400 g pomidorów z puszki (w całości) 0,5 szklanki bulionu 1 cebula 1/2 główki kalafiora 1/2 czerwonej papryki 6 pieczarek 2 łyżki natki pietruszki Oregano Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzeniecząstki lub pomidora w kostkę oraz pieczarki . Dodaj do garnka. Gotuj 3 min Wyciśnij sok z limonki i dodawaj do zupy pomału, aby zupa nie była zbyt kwaśna. Na koniec podaj mleczko kokosowe i zagotuj Całość podawaj z makaronem ryżowym lub sojowym a także z ryżem. Posyp reszta papryczki chili i dymką. Zupę robi się
AZgotuj!My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kotlety mielone znane są w każdym polskim domu. Ja polecam bardzo smaczną odmianę kotlecików z czerwonym ryżem. Cudowne dodatki które …
My Blueberry Cornerkostkę, cebulę w kawałki, każdy plaster ananasa na 8 części, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki. Na patyczki nadziewać dowolne kombinacje warzywno-mięsno-owocowe. W każdy arkusz pergaminu wkładać po dwa szaszłyki i smażyć na patelni wg instrukcji z opakowania. Szaszłyki podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie z ryżem i dipami. Przepis na dipy TUTAJ
Pasja Smaku