pieczarki z ryżem - 1065 przepisów (strona:41/71)

Potrawka orientalna z gotowanym mięsem 147

Orientalny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu Składniki ugotowane udka z kurczaka 2 szt pieczarki 3-4 szt papryka czerwona 1/2 szt cebula dymka 2 szt

czarrna od kuchni
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 178

oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte pieczarki. Mieszamy. Solimy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok 15 minut bez przykrycia w celu odparowania sosu. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Klopsiki układamy na sosie, podajemy jako osobne danie lub z ryżem ugotowanym na sypko albo pieczywem

Walijskie Pichcenie
Leczo warzywne 96

Dzisiaj coś lekkiego , wiosennego czyli leczo warzywne . Można je podać z dowolnym pieczywem , kaszą , ryżem a nawet  z ziemniakami  szybkie i proste w sam raz dla zapracowanych osób :) do przyprawienia lecza użyłam wyśmienitych przypraw    firmy RAFEX(...)Zapraszam :) Składniki : 3 średniej wielkości cukinie  1 duża cebula około 10 pieczarek 1 papryka czerwona  1 papryka żółta 3 marchewki  1 łyżka suszonego szczypiorku 1  łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżka  przyprawy warzywnej RAFEX   1 łyżeczka  przyprawy greckiej RAFEX   6 łyżek oliwy około 1 szklanki bulionu lub wody  pieprz , i sól

Sama słodycz i szczypta chili
Pęczotto z fasolą szparagową i pieczarkami 155

Polska wersja risotto bo z kaszą jęczmienną pęczak, bardzo smaczna i zdrowa. Kasza bogata jest w błonnik, białko i witaminy z grupy B. Doskonała jako samodzielne danie, lub zamiast ryżu czy ziemniaków, jako dodatek do mięsa. Składniki: 200 g kaszy pęczak 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 25 dag fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) 1 ostra papryczka opcjonalnie ¼ szkl. białego(...)wyparuje. Po tym czasie kaszę zalać szklanką bulionu, odczekać, aż się wchłonie, po czym dodawać kolejne porcje bulionu, aż kasza będzie miękka. Następnie wrzucić fasolkę szparagową, papryczkę i pieczarki pokrojone w talarki. Gotować jeszcze chwilę, tak żeby warzywa były jeszcze lekko al dente. Doprawić do smaku pieprzem i solą

Dobra karma
Kotlety mielone nadziane pieczarkami 116

rozpłaszczamy w dłoni. Nadziewamy je łyżką pieczarek i formujemy kotlety, tak aby pieczarki pozostały w środku. Rozgrzewamy olej na patelni i wykładamy kotlety ( możemy je obtoczyć w bułce tartej, ale nie jest to konieczne). Smażymy z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami ( u mnie buraczki i ryż z curry). Smacznego

ChilliJemy
gołąbki z gotowanych ziemniaków 665

Danie jest niewyszukane, ale trochę zaskakujące. Gołąbki z ryżem, z kaszami, a nawet z surowymi ziemniakami, ale z gotowanymi.......ja robię dla swoich bliskich... Farsz::::: 2kg ziemniakow obrac i ugotować na miękko 2-3 cebule pokrojone w kostke podsmażyc(...)pieczarek 1szkl.bulionu

w mojej kuchni
PIECZARKI W POMIDORACH 198

Kolejna odsłona dania jednogarnkowego typu: z tego co mamy w lodówce :) szybko, lekko i smacznie - w 15 minut. Pół kilograma pieczarek stanowi tu bazę do całkiem

Walijskie Pichcenie
Białe kiełbaski z kaszą jęczmienną z parowaru 199

umieszczamy w pojemniku na ryż na 1 poziomie parowaru. Kiełbaski delikatnie nacinamy w kilku miejscach i posypujemy papryką wędzoną oraz pieprzem czosnkowym. Zalewamy wrzątkiem kaszę oraz pojemnik na wodę i włączamy parowar na 30 minut. Po 5 minutach na 2 poziom na folii aluminiowej układamy kiełbaski. W czasie jak część dania się paruje, myjemy pieczarki i paprykę białą. Paprykę oczyszczamy

Parowar Faceta
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 329

schłodzonego masła 1 żółtko 2-3 łyżki zimnej wody Nadzienie 300 g szpinaku mrożonego lub świeżego 2 średnie cebule 1 średniej wielkości czerwona papryka ok. 7 średniej wielkości pieczarek garść orzechów włoskich suszone figi (opcj.), pokrojone na małe cząstki lub na pół 1 jajko 1/4-1/2 szkl. śmietany (36 % lub 18 %) przyprawy: sól, pieprz czarny, ziele prowansalskie, gałka muszkatołowa Przygotowanie(...)piekarnika. Piec przez 15 min. z obciążeniem (ryż, fasola, groch) i przez kolejne 12-13 min bez obciążenia.Wyjąć z piekarnika, poniższe nadzienie wyłożyć na l ekko przestudzony spód. 2. Nadzienie szpinakowe. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie masła. Dodać sól i pieprz, liśc laurowy, ziele angielskie. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Usmażyć. Dodać szpinak, pokrojoną w paski papryczkę. Doprawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem 143

wyparuje cała woda. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Usmażone mięso przykryć równomiernie pieczarkami z cebulą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 50 min. Jak trzeba, podlać odrobiną wody. Po tym czasie całość obłożyć plastrami sera, przykryć i gotować jeszcze na 5 min. Gotowe! Podawać z ryżem basmati

Posadzone i zjedzone
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 108

pieprz,sól Układamy  kurczaka w naczyniu żaroodpornym  dodajemy pieczarki , boczek i brokuł Pieczemy w temperaturze 150 C 10 minut Następnie wyciagamy z piekarnika zalewamy śmietaną I dodajemy posiekany szczypiorek,mozzarelle,żółty ser i parmezan. Pieczemy około  20 minut w 180 C Podajemy z ryżem  albo makaronem Smacznego

Viola cooks with passion
Chlebek pszenny z ryżem i tang zhong 196

śniadanie Marzena - Zacisze kuchenne Monika - Moni w kuchni Mysia - Pieczarka mySia Olimpia - Pomysłowe pieczenie Paulina - W kuchni na Stalowej Wiewiórka - Dzieje kuchennej Wiewióry Wisła - Zapach chleba             O samym chlebie można powiedzieć zaś same dobre rzeczy; jest delikatny, miękki, wilgotny, pozostaje długo świeży, a ziarenka ryżu podkreślają jego subtelny smak. I niech nie przeraża

Kuchnia Prezydentowej
Szynka z papryka, selerem naciowym i jabłkiem. 110

miesa, zalac odrobina wody ,Dusic pod przykryciem, marchew pokroić w plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę i seler w kostke. Warzywa dodac do miesa i dusic do miekkosci. Około 15 minut prezd koncem dodac pokrojone jabłko w kostke oraz kapary. Doprawic do smaku. Podawac z pieczywem lub kaszami , ryzem albo ziemniakiami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Polędwiczki wieprzowe w śmietanie 123

ziemniaków, ale do mięsa również idealnie będzie pasował ryż czy kasza. Polędwiczki wieprzowe  w śmietanie Czas przygotowania:  40 minut Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu pieprz 200 g śmietany 18 % 250 g pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Czosnek i imbir obieramy, drobniutko siekamy i wrzucamy

Kulinarne przygody Gatity
Wątróbka duszona z warzywami 205

garnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem

VioletoweKucharzenie
Gulasz myśliwski. 232

wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI: 80 dag. szynki wieprzowej lub łopatki 20 dag. boczku wędzonego parzonego 3 ogórki kiszone 50 dag. pieczarek garść suszonych lub mrożonych grzybów 2 małe cebule 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego tłuszcz do smażenia(ja używam masła

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania