pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:102/369)

Bataty faszerowane serem i pieczarkami 154

Bataty zapiekane z serami (mozzarellą i rougette) oraz pieczarkami. Polecam podawać z ulubionym sosem czosnkowym, przygotowanym na bazie jogurtu lub śmietany. Bataty przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć w formie wyłożonej

Bullio
Pizza capriciosa (ciasto drożdżowe bez wyrastania) 205

najpopularniejsza , zaraz po maghericie pizza :). Jest w ofercie praktycz nie każdej pizzeri , nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebul ę.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli

Szefowa kuchni
Naleśniki - ciasto naleśnikowe 488

kucharze mogą bez pomocy narzędzi przerzucić naleśnik specjalnym ruchem patelni. Tę czynność powtarzamy aż ciasto zniknie z miski. Tak przygotowane naleśniki smarujemy twarożkiem, dżemem, powidłami lub faszerujemy pieczarkami, serem, mięsem, można polać sosami, posypać cukrem pudrem - jak kto lubi. Smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Tostowa lazania 164

mątewki łączymy składniki. Doprawiamy solą (1/3 płaskiej łyżeczki) oraz gałką muszkatołową. Wsypujemy ser i ponownie łączymy aż do jego roztopienia. 8 rozwałkowanych kromek smarujemy warstwą mięsa, układamy pieczarki i łyżką rozsmarowujemy przygotowany sos. Układamy na sobie po 4 takie płaty i przykrywamy ostatnim, który smarujemy resztą sosu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na 30 minut. Gotowe przekrawamy

Kuchnia w czekoladzie
TORTELLINI W SOSIE POMIDOROWYM ZAPIEKANE Z SEREM 126

PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy studzimy. Na patelni, na oleju podpiekamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy szynkę i pieczarki oraz pomidory z puszki. Sos gotując mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Kiedy znacznie zgęstnieje zakręcamy gaz. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy tortellini na to wylewamy sos i lekko mieszamy z makaronem, posypujemy wierzch serem

Kulinarne Fantazje Marioli
Udka faszerowane zielonymi szparagami 197

podać z młodymi ziemniakami i gotowanymi warzywami na parze. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem udek to zachęcam do przygotowania duszonych udek w lekko słodkim sosie (są pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga przed wyluzowaniem!) 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka wody sól, pieprz starty, żółty ser Udka

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z mielonym indykiem i warzywami 144

tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, umytą cukinię w kostkę. W dużym rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania sosu. Dodać mielone mięso i rozbijając łyżką grudki smażyć aż zmieni kolor. Dodać cukinię i osączoną z zalewy kukurydzę, smażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory z puszki, doprawić

Kuchenne zapiski Edyty
Polędwiczki w sosie gulaszowym 154

Dzisiaj na blogu mięsna propozycja, a mianowicie polędwiczki w aromatycznym sosie gulaszowym - z papryką i pieczarkami. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 30 dag pieczarek kilka suszonych prawdziwków bądź podgrzybków łyżka słodkiej papryki w proszku, kilka kuleczek ziela, 2 listki laurowe, 2 łyżeczki mielonego i 1 łyżeczka całego kminku, sól, pieprz łyżka

Czerwień i błękit
Placki ziemniaczane z sosem ogókowo - ziołowym 180

właśnie jednym z takich dań, które zjemy zawsze są placki ziemniaczane :-) Kiedyś już pisałam Wam o plackach "na grubych oczkach" , o plackach z mięsem i pieczarkami  i o plackach z sosem słodko - kwaśnym .  Za to dziś mam wersję bardziej wakacyjną - to za sprawą sosu, a i same placki są z ziemniaków zarówno gotowanych jak i surowych

Czary - gary w kuchni
sałatka "meksykański król imprezy" 709

majonezem. Sałatę lodową posiekać. Kukurydzę i fasolę przepłukać. Z pomidorów usunąć miękki środek, resztę pokroić w dużą kostkę. Na dnie miski ułożyć pomidory, następnie cebulę, sałatę, pieczarki, mięso, kukurydzę, fasolę i sos majonezowy. Na wierzchu sałatki ułożyć pionowo nachosy obkładając nimi miskę wokół na kształt korony. Resztę połamać i wysypać na wierzch sałatki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety z karczku z nadzieniem 234

Zamiast zwykłego mięsa w panierce wersja bardziej syta :) Składniki 4 kotlety z karkówki kawałek czerwonej papryki 100 g pieczarek 50 g żółtego sera sos piri-piri sól, pieprz do panierowania: … Czytaj dalej Kotlety z karczku z nadzieniem

czarrna od kuchni
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej 144

przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i pozwolić by mięso się zarumieniło. Po upieczeniu przykryć i odczekać z 5 minut, aby mięso odpoczęło (doszło). Zobacz również: Karkówka z pieczarkami i cebulką Karkówka w sosie  słodko-kwaśnym Karkówka w ketchupie

Kuchcik gotuje
Pizza bez glutenu 123

łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka ryżowego pół szklanki letniej wody Dodatki do pizzy polecam wedle uznania:) na naszej pizzy wylądowały delikatnie podsmażone pieczarki, cebula czerwona, czosnek, pomidory, sos pomidorowy, oliwki, boczek... Drożdże rozpuściłam w przegotowanym mleku. Do miski wsypałam mąki, sól, dodałam rozpuszczone drożdże w mleku, oliwę i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam

nietadieta
10 szybkich przepisów na dania z makaronem 158

sosie z soczystym jabłuszkiem Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Świderki w sosie koperkowo-warzywnym z pieczarkami. Szybki obiad. Łazanki z białej kapusty (z miksem makaronowym

Słodkie okruszki
Udka faszerowane szpinakiem i żółtym serem 232

ziemniakami i gotowanymi  warzywami  na parze. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem udek to zachęcam do przygotowania duszonych udek w lekko słodkim sosie (są pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami .  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga wraz z kośćmi i skórą) 150 g szpinaku, np. mrożonego w liściach lub świeżego kilka

Ugotować
Kotlety z pieczarek (smażonych) 126

/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie - są soczyste i aromatyczne. Idealnie nadają się do świeżej bułki lub podane do obiadu z ulubionym sosem. (około 5 kotletów) 200g pieczarek 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej szczypiorek (opcjonalnie) posiekana natka pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia     Cebulę drobno

Di gotuje
SAŁATKA BROKUŁOWA 136

makaronu ryżowego 1/2 słoika marynowanych pieczarek 1 świeży ogórek 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku pieprz sól Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy. Ogórka i pieczarki kroimy w plastry, robimy sos: do majonezu wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i sos podajemy osobno. Makaron zalewamy wrzątkiem, solimy i odstawiamy aby zmiękł. Łączymy wszystkie składniki i możemy zajadać

harrisa
Wegetariańskie faszerowane papryki z kaszą jaglaną i cieciorką 186

kaszy jaglanej i ciecierzycy, papryki te są bardzo sycące i zdrowe. Świetnie smakują od razu po upieczeniu, jak również odgrzewane. Można podawać je samodzielnie lub z ulubionym sosem. Zawartość można modyfikować - dodać pieczarki, cukinię, kukurydzę. Możliwości jest naprawdę wiele. Polecam wykorzystać ten przepis jak najszybciej, póki trwa sezon

two broke sisters
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-maślanym z pieczarkami 143

dużo nauki, za dużo pisania, za dużo czytania. Za mało czasu na gotowanie, na jedzenie, na dbanie o bloga. Pamiętam o Was, naprawdę. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ŚMIETANOWO-MAŚLANYM Z PIECZARKAMI Składniki: - polędwiczka wieprzowa  - 100 gram masła - 150 ml śmietany słodkiej 18% - 250 gram pieczarek - sól,  - pieprz - olej Przygotowanie: Polędwiczkę przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na 30 minut

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka w musztardzie 131

Polędwiczka to naprawdę doskonałe mięso. Jeden z przepisów na nią wstawiłam już na bloga ( Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-maślanym z pieczarkami ), teraz przyszedł czas na drugi. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE Składniki: - 1 polędwiczki wieprzowe - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżka musztardy meksykańskiej - 1 łyżka musztardy sarepskiej - olej Przygotowanie: Musztardy mieszamy razem, nacieramy polędwiczki

Życie zamknięte w smaku
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 287

pokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę aż odparuje woda z pieczarek. Doprawić solą, pieprzem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie

O kuchni z uczuciem
Strogonow 127

konserwowe pokroiłem w słupki. Mięso oprószyłem mąką , włożyłem do garnka , przesmażyłem krótko na niewielkiej ilości tłuszczu , dodałem bulion , koncentrat pomidorowy , musztardę , wino , paprykę oraz przesmażoną cebulę z pieczarkami , uzupełniłem wodą . W powstałym sosie dusiłem mięso pod przykryciem na wolnym ogniu ,aż było miękkie. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem można zaprawić śmietaną

R'n'G Kitchen
Pizza na razowym spodzie 111

chleba 0,5 szklanki letniej wody  30g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (ja dałam): pieczarki kukurydzę paprykę mozzarella light sos: koncentrat pomidorowy oregano bazylia sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuszczamy w letniej wodzie i dodajemy do pozostałych składników na ciasto wyrabiamy ciasto, ja dodałam jeszcze około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zdrowo i dietetycznie na święta 148

Makiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO  RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto na pizzę z majerankiem. 133

ciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy nasze ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo

Przepisy i porady kulinarne
SZASZŁYKI 113

dopiero gotować. Ale wymyśliłam :) Postawiłam na drobiowo-warzywne szaszłyki, wprost z patelni grillowej. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule 5 pieczarek papryka czerwona i pomarańczowa sos sojowy sól pieprz przyprawa do grilla A jak to zrobić: Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Zamarynować w sosie sojowym z pozostałymi przyprawami i odstawić

Kuchnia w opałach
Co można zrobić z mięsa? 141

Zamieszczam kilka  przepisów z mojego bloga  na dania mięsne. Może wykorzystacie. Domowa rolada Filet z indyka Żeberka w sosie słodko- kwaśnym Mielone z pieczarkami Pulpety z karkówki SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Królik i marchewka, prawda czy fałsz. 187

czasie pieczenia polewać mięso wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia zalać królika śmietaną wymieszaną z mąką i piec jeszcze 10min. Upieczonego królika przełożyć na półmisek ,polać sosem obłożyć marchewkami, groszkiem i pieczarkami. Przybrać zieleniną .Podawać z ryżem

Kulinarny karnet Christophera
Mini pizze na zaczynie poolish 138

soli 80 - 100 ml wody mała kuleczka świeżych drożdży lub szczypta instant 1 łyżka oliwy z oliwek EV Dodatkowo: kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki sos pomidorowy  2 kulki mozzarelli suszone oregano świeża bazylia oliwy z oliwek EV Wykonanie: Składniki zaczynu mieszamy w małej miseczce i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Compose your own pizza 132

minimalistycznie, oj nie! Wręcz przeciwnie. Wychodząc naprzeciw pizzowym sloganom, skomponowałam swoją własną pizzę. Był full wszystkiego. Ale na koniec pracowitego tygodnia należy się! Smacznego!!! Ciasto XXL (gotowe) sos pomidorowy ser żółty szynka pieczarki cebula kukurydza papryczka jalapeno pomidor zioła prowansalskie czosnek Praktycznie komentarz jest zbędny. Wszystkie składniki rozłożyłam na cieście, posypałam ziołami, czosnkiem i hyc na 20min. do piekarnika (150st

bastalena
Kotlety mielone grzybowe z biszkoptami 192

płatków owsianych, otrębów, mielonych orzechów, płatków kukurydzianych.. a jednak okazało się ze się da, zastąpiłam bułkę pokruszonymi biszkoptami, które sprawdziły się idealnie. W połączeniu z pieczarkami kotlety wyszły pyszne a sos był "kropk ą nad i". Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 181

obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy 20-25 minut. Zajadamy z ulubionymi sosami lub bez. Smacznego! Wegetariańska wersja z mozzarellą

Be Fit Be Strong
Morszczuk zapiekany z kalafiorem i brokułami w sosie śmietanowo-musztardowym 255

naczyniu na rybie i pomiędzy nią. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. W rondelku połącz ze sobą (najlepiej trzepaczką) wodę, śmietanę, musztardę i mąkę. Dodaj koperek, wymieszaj. Przypraw dwiema szczyptami soli ziołowej i po 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego i ziołowego. Jeśli trzeba dodaj jeszcze soli lub pieprzu, wg uznania. Wstaw sos na gaz i mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj(...)patelni rozgrzej po łyżce masła i oleju. Wrzuć pieczarki. Smaż kilka minut na większym ogniu do zbrązowienia i odparowania soku, co jakiś czas mieszaj. Usmażone pieczarki rozrzuć na rybie i warzywach. Całość polej gorącym sosem. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i posyp nim potrawę. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Przez pierwsze 10 minut piecz w 180stC, potem

Anioszek w kuchni
Polędwiczka w śmietanowym sosie pieczarkowym 2371

pieczarkowym to obiad do wykonania w kilka minut. Aromatyczny, aksamitny sos i delikatne mięso, tworzą pyszną całość. Mięso podajemy z ziemniakami lub makaronem. Składniki: 1 polędwiczka olej do smażenia  (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu ) 2 średnie cebule 700 g pieczarek 3 ząbki czosnku 250 ml bulionu (może być z kostki) 200 ml śmietany(...)się lekko zarumienią. W międzyczasie pieczarki pieprzymy i lekko solimy. Podczas podsmażania, pieczarki dość często mieszamy. Ułatwi to odparowanie wody. Dodajemy czosnek, przeciśnięty przez praskę i podsmażamy 2 minuty. Dolewamy bulion i śmietanę, mieszamy i gotujemy około 5 minut. Doprawiamy pieprzem i solą. Do sosu wkładamy polędwiczki oraz dodajemy pietruszkę i całość ponownie gotujemy 5 minut

Smak mojego domu
CHOW MEIN Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI 152

PORCJI: 1-2 Składniki: około 25 dag polędwicy wieprzowej, 80 g makaronu chow mein, ząbek czosnku, łyżka posiekanego imbiru, 1/2 papryki czerwonej, 3 większe pieczarki, mały, cienki por, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, 2 łyżki sosu sojowego + 2 łyżki wody, 2 łyżeczki oleju sezamowego, szczypta cukru, świeżo mielony pieprz. Przygotowanie: Mięso kroję w cienkie paski. Czosnek i szczypiorek drobno siekam(...)Rozgrzewam olej, podsmażam posiekany czosnek i imbir około pół minuty. Dodaję mięso, smażę kolejne 2 minuty, następnie wrzucam warzywa (paprykę, pora i pieczarki) i smażę kolejne 3 minuty. Dorzucam ugotowany makaron, doprawiam pieprzem i szczyptą cukru, dodaję sos sojowy wymieszany z wodą, dokładnie mieszam, smażę 2 minuty. Na koniec doprawiam olejem sezamowym i szczypiorkiem

JejKuchnia
ZAPIEKANKI ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 173

Składniki: 4 bułki kajzerki 1 cebula 200g szpinaku mrożonego 150g sera żółtego 100g pieczarek 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka masła sól pieprz SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.  Dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki. Smażymy ok. 5 min.  Następnie dodajemy szpinak i dusimy. Gdy odparuje woda przyprawiamy solą(...)przez 10 minut. Do przyrządzenia zapiekanek wykorzystałam SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek jak i również zapiekanek. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Siekane kotlety z indyka . 212

Witajcie :) Co powiecie na pyszne kotleciki z indyka , pieczarek , sera żółtego i pysznych dodatków . Do kotletów dodałam  Sos kebab - gyros firmy Folwark  , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki  . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego(...)jajka  2 , 3  łyżki mąki  1 łyżeczka koncentratu chili  Proeco Polska   1 łyżeczka czosnku  Proeco Polska   2 łyżki sosu kebab - gyros  Folwark   wegeta do kurczaka , pieprz do smaku   3 małe marchewki 1 cebula duża  1 łyżeczka ziół prowansalskich  oliwa do smażenia  Na surówkę z marchewki

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa pikantno-kwaśna 180

bulionu  (u mnie przygotowany na bazie  domowej warzywnej pasty bulionowej )  lub wody 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 6 sporych pieczarek 1/2 szklanki pędów bambusa 1 duża marchewka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki octu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki pieprzu 2 roztrzepane  jajka olej do smażenia Wykonanie: Cebulę(...)zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki i cebulę. Gotujemy około 10 minut. W międzyczasie w miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. Gdy mięso się ugotuje do zupy dodajemy marchewkę i bambus. Chwilę gotujemy (marchewka powinna zostać twardawa

Kulinarne przygody Gatity
Pikantne buritto 143

pietruszki  1 łyżeczka koncentratu  1 łyżeczka sosu chili  papryka słodka  papryka ostra  przyprawa jarzynka  pierz  sos sojowy ciemny około 1/2 łyżeczki  oliwa  2 placki tortilli PRZYGOTOWANIE: Cebulę, pieczarki i paprykę siekamy w kosteczkę. Na patelnie podsmażamy cebule, dodajemy mięso i chwile razem przesmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz paprykę . Dusimy razem przez

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
LEKKI BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - WARIACJA NR 3 204

wariacja nr 1  oraz  bigos z młodej kapusty - wariacja nr 2 . Składniki: 1 młoda kapusta średniej wielkości 2 laski chudej kiełbasy kilka pieczarek 1 czerwona papryka 2 młode marchewki puszka pomidorów w sosie własnym 2 cebule sól pieprz liść laurowy ziele angielskie olej do podsmażenia kiełbasy koperek łyżka pikantnego ketchupu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy kroimy(...)patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki wędlinę.Kiedy się lekko podsmażą dodajemy pokrojoną paprykę i  pieczarki. Całość chwilę podsmażamy a następnie  przekładamy do kapusty dodajemy pomidory w sosie własnym i dusimy całość ok 20 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.szczyptę cukru. Dla zaostrzenia smaku dodaję też trochę pikantnego

Walijskie Pichcenie
Naleśniki wytrawne ze szpinakiem z sosem czosnkowo-koperkowym 166

Naleśniki na wytrawnie: ze szpinakiem, mozzarellą, pieczarkami, serem żółtym, szynką i jajkiem z sosem czosnkowo-koperkowym Składniki i przygotowanie (ok. 8 naleśników): Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka szczypta soli  Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy kilka minut do uzyskania jednolitej konsystencji i powstania pęcherzyków powietrza. Odstawiamy(...)mrożonego szpinaku w bryłkach 4 ugotowane na twardo jajka 1 op. mozzarelli (125g po odcieku) ok 150 g sera żółtego w kawałku 8 plastrów ulubionej szynki ok 250 g pieczarek 2 łyżki masła i 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz mielony, pieprz ziołowy, natka pietruszki (posiekana świeża, mrożona lub ewentualnie suszona)  Pieczarki obierz i umyj. Pokrój w plastry. Rozgrzej

Anioszek w kuchni
Lazania z filetem z kurczaka i pieczarkami. 133

masło do posmarowania formy Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy przyprawę do kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Pieczarki obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy, a następnie kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę, chwilę przesmażamy cały(...)puszki i dusimy do miękkości i zgęstnienia sosu, na koniec sos przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. 3. W tym czasie gdy sos się dusi na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki i dusimy je do miękkości i lekkiego zrumienienia. Lekko solimy i przekładamy do sosu, dokładnie mieszamy. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach

Izabelawkuchni
Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem 333

zapiekanki znajdziecie tutaj , a uzbierało się ich już bardzo dużo. Składniki 300 g ugotowanego makaronu gotowany kurczak (miałam udka i pierś z rosołu) 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki  pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz Sos W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale(...)naczynia do zapiekania. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Posolić, popieprzyć i smażyć aż wyparuje woda. Całość wyłożyć na makaron, a następnie pokrojonego drobno kurczaka. Całość polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem

O kuchni z uczuciem
kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem 185

pomidory, sos wytworzony podczas gotowania - to sposoby na dobry kuskus.  Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1,5 szklanki kuskusu - 6 średnich pieczarek - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - papryka wędzona - sól morska - 2 łyżki sosu sojowego - 1,2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) - oliwa do smażenia  marynata: - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu teriyaki - łyżka(...)gniazd nasiennych i kroję w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzewam oliwę. Dodaję cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję pieczarki i paprykę. Duszę pod przykryciem ok 7 minut. Przyprawiam solą, wlewam bulion, dodaję paprykę wędzoną, sos sojowy i wsypuję kaszę. Dokładnie mieszam, przykrywam i odstawiam patelnię na bok.  W tym czasie na drugiej patelni mocno rozgrzewam oliwę, wrzucam

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania