tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, umytą cukinię w kostkę. W dużym rondlu na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania sosu. Dodać mielone mięso i rozbijając łyżką grudki smażyć aż zmieni kolor. Dodać cukinię i osączoną z zalewy kukurydzę, smażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory z puszki, doprawić
Kuchenne zapiski Edytywłaśnie jednym z takich dań, które zjemy zawsze są placki ziemniaczane :-) Kiedyś już pisałam Wam o plackach "na grubych oczkach" , o plackach z mięsem i pieczarkami i o plackach z sosem słodko - kwaśnym . Za to dziś mam wersję bardziej wakacyjną - to za sprawą sosu, a i same placki są z ziemniaków zarówno gotowanych jak i surowych
Czary - gary w kuchnimajonezem. Sałatę lodową posiekać. Kukurydzę i fasolę przepłukać. Z pomidorów usunąć miękki środek, resztę pokroić w dużą kostkę. Na dnie miski ułożyć pomidory, następnie cebulę, sałatę, pieczarki, mięso, kukurydzę, fasolę i sos majonezowy. Na wierzchu sałatki ułożyć pionowo nachosy obkładając nimi miskę wokół na kształt korony. Resztę połamać i wysypać na wierzch sałatki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZamiast zwykłego mięsa w panierce wersja bardziej syta :) Składniki 4 kotlety z karkówki kawałek czerwonej papryki 100 g pieczarek 50 g żółtego sera sos piri-piri sól, pieprz do panierowania: … Czytaj dalej Kotlety z karczku z nadzieniem
czarrna od kuchniprzed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i pozwolić by mięso się zarumieniło. Po upieczeniu przykryć i odczekać z 5 minut, aby mięso odpoczęło (doszło). Zobacz również: Karkówka z pieczarkami i cebulką Karkówka w sosie słodko-kwaśnym Karkówka w ketchupie
Kuchcik gotujełyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka ryżowego pół szklanki letniej wody Dodatki do pizzy polecam wedle uznania:) na naszej pizzy wylądowały delikatnie podsmażone pieczarki, cebula czerwona, czosnek, pomidory, sos pomidorowy, oliwki, boczek... Drożdże rozpuściłam w przegotowanym mleku. Do miski wsypałam mąki, sól, dodałam rozpuszczone drożdże w mleku, oliwę i na koniec wodę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam
nietadietaziemniakami i gotowanymi warzywami na parze. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem udek to zachęcam do przygotowania duszonych udek w lekko słodkim sosie (są pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga wraz z kośćmi i skórą) 150 g szpinaku, np. mrożonego w liściach lub świeżego kilka
Ugotować/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie - są soczyste i aromatyczne. Idealnie nadają się do świeżej bułki lub podane do obiadu z ulubionym sosem. (około 5 kotletów) 200g pieczarek 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej szczypiorek (opcjonalnie) posiekana natka pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę drobno
Di gotujedużo nauki, za dużo pisania, za dużo czytania. Za mało czasu na gotowanie, na jedzenie, na dbanie o bloga. Pamiętam o Was, naprawdę. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ŚMIETANOWO-MAŚLANYM Z PIECZARKAMI Składniki: - polędwiczka wieprzowa - 100 gram masła - 150 ml śmietany słodkiej 18% - 250 gram pieczarek - sól, - pieprz - olej Przygotowanie: Polędwiczkę przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na 30 minut
Życie zamknięte w smakuPolędwiczka to naprawdę doskonałe mięso. Jeden z przepisów na nią wstawiłam już na bloga ( Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowo-maślanym z pieczarkami ), teraz przyszedł czas na drugi. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE Składniki: - 1 polędwiczki wieprzowe - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżka musztardy meksykańskiej - 1 łyżka musztardy sarepskiej - olej Przygotowanie: Musztardy mieszamy razem, nacieramy polędwiczki
Życie zamknięte w smakupokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę aż odparuje woda z pieczarek. Doprawić solą, pieprzem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie
O kuchni z uczuciemkonserwowe pokroiłem w słupki. Mięso oprószyłem mąką , włożyłem do garnka , przesmażyłem krótko na niewielkiej ilości tłuszczu , dodałem bulion , koncentrat pomidorowy , musztardę , wino , paprykę oraz przesmażoną cebulę z pieczarkami , uzupełniłem wodą . W powstałym sosie dusiłem mięso pod przykryciem na wolnym ogniu ,aż było miękkie. Doprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem można zaprawić śmietaną
R'n'G Kitchenchleba 0,5 szklanki letniej wody 30g świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (ja dałam): pieczarki kukurydzę paprykę mozzarella light sos: koncentrat pomidorowy oregano bazylia sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuszczamy w letniej wodzie i dodajemy do pozostałych składników na ciasto wyrabiamy ciasto, ja dodałam jeszcze około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMakiełki (kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosie musztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Krokiety z kapustą i grzybami Biała kiełbasa Bigos SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasto na jednolitą masę. Rozwałkowujemy nasze ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut. Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo
Przepisy i porady kulinarne