pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:104/369)

Makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami 432

Dziś polecam Wam pyszny i szybki w przygotowaniu makaron w sosie śmietanowym z szynką, papryką i pieczarkami . Obiad idealny dla zabieganych. Syci i smakuje, a przygotowanie trwa zaledwie kilka minut. Smaku daniu nadaje przede wszystkich dobrej jakości szynka. Ja polecam Szynkę po staremu Duda. Obiad idealny. Spróbujcie. Składniki: (na porcję) porcja makaronu penne 3 czubate łyżki śmietany 18% 1/4 żółtej

Słodkie okruszki
GRILLOWANY SER BRIE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ FASZEROWANY PIECZARKAMI 161

sera. Odkładamy na bok. Środek wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wydrążony ser możemy zjeść, zostawić do sałatki, lub rozpuścić na patelni, dodać ulubione zioła i przygotować sos np do tego faszerowanego camemberta.  * Pieczarki kroimy w kosteczkę, dodajemy cebulkę drobno posiekaną. Szklimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wkładamy do sera, uciskamy łyżeczką, przykrywamy odłożonym plastrem- wierzchem

Z Majeczką w kuchni
Zapiekanka z tortellini 138

plasterki, pora w piórka. Oba składniki podsmażamy na maśle. Kiedy sok z pieczarek odparuje, wlewamy bulion i śmietanę i dusimy do momentu, aż sos o połowę się zredukuje. Makaron przekładamy do miski, dodajemy pieczarki z porem, groszek i przyprawy. Całość mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 minut w temp

e-PrzepisyKulinarne
Kopytka z pietruszką w sosie pieczarkowym 191

Muszę zacząć zużywać moją hodowle ziół:) Dlatego też, dziś zrobiłam Kopytka z pietruszką w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI: kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól garść świeżej posiekanej pietruszki szynka pieczarki czerwona papryka cebula 400ml śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, musztarda Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, wystudzić. Zmielone ziemniaki umieścić w dużej misce i dosypać mąki oraz posiekane zioła. Ciasto Ugnieść(...)Kopytka gotować w osolonej wodzie, wyciągać od razu po wypłynięciu kopytek na wierzch wody.   W międzyczasie pokroić wszystkie składniki sosu. Na początek zeszklić cebulkę na oleju, następnie sukcesywnie dodawać szynkę, paprykę i następnie pieczarki. Jeśli warzywa nie wypuszcza wystarczająco dużej ilości wody, można je delikatnie podlać. Na sam koniec dodać śmietany i dobrze doprawić. Nie dopuścić do zważenia się

MarciochaKucharzy
Pulpety z kalafiora i kaszy perłowej z wołowiną z sosem żurawinowo - wiśniowym. 166

zawsze problem. Czego użyłem (chyba)? -200 gram wołowiny mielonej -pół kalafiora ugotowanego na parze -woreczek kaszy jęczmiennej ugotowanej z solą i kroplą oliwy -kilka pieczarek drobno posiekanych, na maśle klarowanym, z łyżeczką sosu sojowego, podsmażonych ze szczyptą pieprzy czarnego -bułka tarta -jajko -zimna woda -olej rzepakowy -cebula -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi Wołowinę smażymy z solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim(...)zeszklonej na maśle cebuli. Łączymy z kaszą, pieczarkami. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy jajko i posiekanego kalafiora. Mieszamy i zwilżając ręce zimną wodą wyrabiamy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia. Sos: -jogurt naturalny -żurawina namoczona w soku z wiśni -ząbek czosnku, przeciśnięty -łyżeczka majonezu -odrobina soli -szczypta pieprzu Odsączoną żurawinę siekamy drobno, łączymy z pozostałymi składnikami

BaRepas
SOS PIECZARKOWY 159

śmietany  Sposób wykonania:  Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć.  Korzonki zetrzeć na tarce i poddusić na tłuszczu razem z usiekaną cebulą (do odparowania wody), dodać pokrojone w plasterki kapelusze, dusić razem ok. 10 minut. Dolać wywar i gotować dalsze 10 minut. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do sosu, zagotować

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Cebularze na bogato z pieczarkami i serem w sosie pomidorowym. 196

Ostatnio Żonie Mej strasznie smakowały cebularze, które robiłem. Dziś mieliśmy gości i tak postanowiliśmy je podać jako przekąskę, ale w wersji bardziej na bogato z pieczarkami. Czego użyliśmy? Do ciasta: -3 kubki mąki pszennej TYP550 -50 gram świeżych drożdży -kubek maślanki podgrzanej, ok 39 stopni -łyżeczka cukru -łyżeczka soli Mąkę przesiewamy z solą. Drożdże rozkruszamy, zasypujemy cukrem i zalewamy maślanką(...)śmietany 12% -dwie łyżki masła klarowanego -sól, pieprz -oregano -sos sojowy Masło topimy, pokrojone w wiórki cebule wrzucamy na patelnie. Dodajemy posiekane w plastry pieczarki, solimy, pieprzymy i dorzucamy posiekane oregano i łyżeczkę sosu sojowego. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 45 minut; nie mieszamy. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy i podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż nadmiar płynu

BaRepas
” Pasta con pollo di bari ” szybki makaron z kurczakiem 207

patelni z cukrem, aż zrobi się złocista . Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki , znowu podsmażamy na złoto . Następnie dokładamy , wyciśnięty praską czosnek, rozmaryn , pokrojone w kostkę kawałki kurczaka i pomidory , także podsmażając . Doprawiamy solą , wędzoną papryką , zalewamy śmietanką i dusimy przez około 10 minut , do momentu , aż sos zacznie się zagęszczać . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , gdyż taki będzie najlepszy

Ogrodnik w podróży
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 327

kotletami schabowymi a przecież jest wiele sposobów jego przygotowania :) Dzisiaj pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego - sól , pieprz - olej - 2  łyżki(...)podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym schabie , rozkładamy farsz i zwijajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity

Różne smaki w kuchni
Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku 295

wontonek. W niecałą minutę miałam pomysł na potrawę. Wróciłam do lodówki i z szuflady wyciągnęłam jedną cebulę oraz czosnek. Tak i oto powstał mój lunch. Wontonki z grzybami i sosem szpinakowo-czosnkowym Składniki: Ciasto 1 jajko 3/4 yżeczki soli 2 szklanki mąki 1/3 – 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Delikatnie ubić jajko z 1/4 wody; wrzucić mąkę(...)przez kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku) . Farsz 3 duże grzyby Portabella (pokrojone w plastry; możecie użyć pieczarki lub jakiekolwiek grzyby, które są dostępne) 1 mała cebula (drobno poszatkowana) sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos 1/3 szklanki mleka sojowego lub migdałowego 1 szklanka szpinaku (świeżego lub mrożonego) 4 duże ząbki czosnku Rozgrzać patelnię z niewielką

Jem więc Jestem
Roladki z serem i pieczarkami w sosie serowym! :) 147

Składniki: -3 piersi z kurczaka -250 g. pieczarek -50 g. margaryny do smażenia -cebula -ser żółty Do przygotowania sosu użyłam "pomysł na roladki schabowe w sosie serowym" firmy Winiary. -2x "pomysł na..." -300 ml. śmietanki 12% -200 ml. wody Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki a następnie podsmażamy na margarynie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i doprawiamy solą(...)płaty w poprzek (mi z jednej piersi wychodził 3 płaty). Na piersi układamy kawałek sera, na ser pieczarki, zawijamy roladkę i kładziemy na blaszce. Żeby roladka się nie rozwinęła przykrywamy ją serem. Kiedy wszystkie roladki mamy już gotowe przyrządzamy w małym garnuszku sos według przepisu na opakowaniu i polewamy nim roladki. Tak przyrządzone danie pieczemy w piekarniku w temperaturze

Magia jedzenia.
domowa pizza z mięsem kebab 134

łyżka oleju - 1/3 szklanki letniej wody - 1/2 łyżeczki soli - łyżeczka cukru Farsz: - dwa udka z kurczaka - 200 g sera mozzarella w kawałku - 2 pieczarki - pół małej cebuli - mała puszka kukurydzy - przyprawa gyros -olej do smażenia  Sos pomidorowy: - karton przecieru pomidorowego - ząbek czosnku - oregano, bazylia, sól i pieprz do smaku Przygotowania zaczynamy od ciasta, ponieważ musi mieć czas aby wyrosnąć(...)rozwałkować je na bardzo cienki, okrągły placek. Przenieść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym (warstwa sosu nie może być zbyt gruba, bo ciasto nim nasiąknie i nie będzie chrupiące). Posypujemy 2/3 sera, układamy cebulę, kurczaka, pieczarki, posypujemy kukurydzą, resztą mozzarelli i oregano.  Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut

Cook&Love
Stroganoff z kiełbasą – przepis 3 160

wiele większej zawartości mięsa. Jeśli znajdziecie takie parówki to polecam przyrządzić dzisiejsze danie. U mnie dzisiaj Stroganoff z ryżem, bo tak sobie zażyczyło dziecię. Zioła, pieczarki i suszone pomidory…całkiem wypaśny sos pomidorowy, a na dodatek zaciągnięty mascarpone. Jak się okazało zapomniałam kupić kwaśną śmietanę…może to i dobrze, bo nikt nie lubi Stoganoff ze zważoną śmietaną

codojedzenia
Hamburger z łososiem i sosem tzatziki 225

zdrowych węglowodanów, pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych Omega-3. Propozycja idealna. Składniki na 2 burgery: 2 bułki grahamki 1/2 dużego fileta z łososia 4 pieczarki 1/2 cebuli Garść mixu sałat 1 łyżeczka oliwy Pieprz Sos: Koperek Jogurt Sół himalajska 1 ogórek gruntowy 1/2 ząbka czosnku Pieprz Sól himalajska Przygotowanie: Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Następnie podsmażamy na łyżeczce oliwy(...)blenderujemy z pieprzem. Mieszamy z podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Formujemy dwa kotlety i smażymy na suchej patelni kilka minut z każdej strony. Bułki lekko podpiekamy również na patelni.  Kilka łyżek jogurtu mieszamy z pokrojonym w kosteczkę ogórkiem, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.  Na podpieczone bułki układamy kotlety, posypujemy sałatą i polewamy sosem tzatziki.  www.mojpieknystol.pl

Czarnawisienka
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i groszkiem 281

Poproszono mnie o przetestowanie nowego produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję