najlepiej czymś tłustym), ponieważ wyciągniemy z niej wtedy więcej smaku. Składniki: Pieczarki – 500g Ziemniaki – 2 średniej wielkości Cebula – 2 sztuki Warzywa suszone – 4 łyżki Woda – 1 litr Mleczko kokosowe – 200g Pietruszka – 1/2 pęczka Lubczyk – 1 łyżeczka Kolendra – 1 łyżeczka Sos sojowy(...)smaku Pieprz – do smaku Olej – 4 łyżki Wykonanie: Na oleju podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki oraz ziemniaka pokrojonego w drobną kostkę. Gdy cebula się zrumieni, dodaj warzywa suszone, wodę oraz troszkę sosu sojowego. Gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj resztę składników poza mleczkiem kokosowym i gotuj następne 5-10 minut. Zdejmij z ognia
BlendmanTagliatelle pomidorowe z kurczakiem Składniki: sos: - podwójny filet z kurczaka - papryka czerwona - pieczarki - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny ziarnisty - zielone chilli jalapeno - bazylia, oregano - sól dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem(...)kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą i duszę pod przykryciem. Gdy już wszystko zmięknie, zwłaszcza papryka, dodaję pomidory z puszki i dokładnie razem podsmażam do miękkości. W międzyczasie gotuję makaron. Odcedzam go, ale nie przelewam wodą. Przekładam go do sosu na patelnię i dokładnie mieszam
Kuchnia co dniaciasta chrupiącego, jak dla mnie przepysznego :-) ] Ale bez przesady, oprócz ciasta jest również wyrazisty, pachnący oregano sos, ciągnący się ser oraz przypieczone salami u mnie pepperoni. To jest moja wersja, Ty możesz dokładać sobie tyle składników il przyjdzie ci do głowy :) np. pieczarki, pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydze, pomidory, cukinie i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Jedynym ograniczeniem tutaj(...)mniejsze kawałki-paski, które rozciągam palcami tworząc koła. Blaszkę na babeczki smaruje olejem i wkładam koła z ciasta, smaruję je sosem pomidorowym i posypuję startym serem. Teraz można dodać składniki jakie lubisz np. pieczarki, paprykę cebulę, pierś z kurczaka itp. Na koniec układam plasterki salami. Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do ok 220 st i piekę
Kuchnia Vikiokoło 160 stopni. Cebule kroimy grubo na półksiężyce i gotujemy 4-5 minut w rondlu z wodą, łyżka masła i pół łyżeczki tymianku. Odcedzamy. Pieczarki kroimy na ćwiartki i rumienimy na maśle. Mięso odsączamy od sosu. Na szklankę sosu dodajemy łyżkę mąki i łyżkę masła. Sos zagotowujemy z wymieszaną mąką z masłem aby zgęstniał. Dodajemy do niego cebule, mięso, pieczarki
Snejkusiowe Przepisypomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach(...)Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata
Moja smaczna kuchniazaserwować podczas spotkania w ogrodzie. Wypełnione farszem pieczarki, otulone boczkiem i upieczone na grillu są ciekawą odmianą, a posmakują każdemu. Do tego ulubione sosy (u mnie kukurydziany) i szklaneczka zimnego piwka- jak ktoś może ;) Składniki: 8 pieczarek 200g mielonego mięsa wołowego 16 plastrów szerokiego boczku wędzonego (ew. gotowanego) 1 puszka kukurydzy (ok 300g) 1 ząbek czosnku 100ml śmietanki(...)Postępujemy tak z każdą jedną sztuką. Oplecione pieczarki grillujemy lub pieczemy w piekarniku. W tym celu ustawiamy metalową kratkę z pieczarkowymi kulami nad brytfanną z wyposażenia piekarnika (najlepiej z wyższymi bokami) wypełnioną wodą do 1/3 wysokości. Ustawiamy piekarnik na 170st C i pieczemy ok 40 minut. Podajemy z przygotowanym wcześniej, przestudzonym sosem kukurydzianym
Kuchnia w czekoladziezapraszam Was na pyszne danie - w roli głównej piękna, pomarańczowa dynia. Delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie z dynią, aromatyzowane świeżym tymiankiem. Pyszne danie utrzymane w jesiennym klimacie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Składniki 3 filety z kurczaka 450 g dyni 300 g pieczarek 500 ml bulionu warzywnego 1 cebula 1 łyżka świeżego tymianku 60 ml śmietanki kremowej 4 łyżki(...)pieczarki. Podsmażamy, aż pieczarki delikatnie się zrumienią. Wszelkie zrumienienia na dnie garnka są jak najbardziej naturalne. Nadadzą potrawie głębokiego smaku. Całość zalewamy bulionem. Na pieczarkach układamy kurczaka i gotujemy przez 5 minut. Sos w tym czasie powinien lekko zgęstnieć. Dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy. Na wierzchu układamy dynię, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Nie mieszamy
Wędrówki po kuchnitofu kilka łyżek sosu sojowego olej do smażenia 150-200 g makaronu ryżowego/sojowego lub zwykłego (nitki) 3 ząbki czosnku 10 pieczarek ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki ½ małego brokułu T ofu pokrój w kostkę, umieść w misce i polej sosie sojowym. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc. Następnego dnia podsmaż je na oleju z obu stron. Ugotuj makaron wg wskazówek(...)talerzyk. Znów wlej trochę oleju i podsmaż pokrojone pieczarki, po chwili dodaj pokrojone papryki i różyczki brokułu. Podlej wodą (pół szklanki powinno wystarczyć) i duś chwilę (warzywa mają być ugotowane ale chrupiące). Na koniec dorzuć wcześniej podsmażone czosnek i tofu oraz dodaj ugotowany makaron. Wszystko dobrze wymieszaj. Możesz doprawić sosem sojowym. Podawaj ciepłe. Dawno nie oglądałam tak wciągającego serialu
Qlinarnie i Qlinarnieczosnku schab (1 - 2 plastry dla osoby, zależnie od apetytu :)) korzeń pietruszki 50 ml śmietany 50 ml mleka sól, pieprz smalec wieprzowy Sos: 50 g wędzonego boczku 50 g cebuli 50 g masła 4 pieczarki korzeń pietruszki 150 ml ciemnego piwa 100 ml bulionu wołowego 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej tymianek Wykonanie: Marchew myjemy, obieramy, kroimy dowolnie w plasterki / słupki(...)schabu. Schab pieczemy w temperaturze ok 150 stopni przez 30 - 40 minut. W wolnym czasie przystępujemy do przygotowania sosu. W tym celu boczek kroimy w cienkie paski i przesmażamy bez dodatku tłuszczu. Po chwili dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pieczarki i pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 5 minutach dolewamy piwo, dodajemy
Taste Of My Dayopcjonalnie) 2 liście kaffiru 3 suszone małe papryczki chilli 3 strąki kardamonu 1 łyżka pasty Tom Kha 2 łodygi trawy cytrynowej, zgniecione nożem 2 pieczarki, pokrojone w plastry 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka sosu rybnego lub sojowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/4 cytryny 1. W garnku lub woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy papryczki i kardamon, smażymy przez 1 minutę(...)wyjmujemy. Wrzucamy imbir, czosnek, szalotkę i pieczarki. smażymy kolejną minutę. 2. Wlewamy wodę, dodajemy trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier i sos rybny. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. 4. Dodajemy sok z 1/4 cytryny i liście kaffiru, gotujemy przez ostatnią minutę
Tajskie smakikonserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku SOS: 3 łyżki majonezu Kieleckiego 2 łyżki Jogurtu naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki myję, obieram, kroję w kostkę. Na gotującą, osoloną wodę wrzucam pieczarki. Gotuję ok 15 min. W między czasie wszytskie warzywa(...)siekam i kroję w kostkę. Ser żółty również kroję w kostkę. Przestudzone pieczarki wrzucam do miski gdzie będę przygotowywać sałatkę. Dodaję resztę składników. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaję składniki sosu, również mieszam. Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem by wszytskie smaki się ze sobą połączyły. SMACZNEGO
Gotowanie Patkinaszych dań. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy uformuj mały okrąg, na którego środek nałóż
Przepisy Aleksandrymięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebula 3-4 łyżki suchej kaszy manny 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego mąka do obtoczenia pulpetów Sos: ok. 1 litra wody ok. 250 g pieczarek liść laurowy ziele angielskie 200 ml śmietany 18% sól, pieprz, pieprz ziołowy natka pietruszki Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, kaszę(...)garnku lub większym rondlu zagotować wodę, na wrzącą wrzucić podsmażone pulpety i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Garnek przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez ok. pół godziny. Po tym czasie do śmietany dodać kilka łyżek gorącego sosu, wymieszać i delikatnie przelać ją do garnka. Doprawić, wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę (można zagęścić
Simply Foodpodsmażyć na niej pokrojone w małą kostkę pomidory. Doprawić do smaku i zmniejszyć ogień. Pomidory po kilku minutach powinny zmienić swoją konsystencję i bardziej przypominać sos. Na koniec dodać posiekane listki bazylii. Pieczarki oraz oba rodzaje papryki pokroić w drobną kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do miski. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych
Pasja Smakusurowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki sosu worcestershire (jeśli nie masz, możesz zamiast tego nadać inny smak używając świeżych ziół - bazylia, majeranek, tymianek) kilka kropli oleju do smażenia cebuli(...)koncentrat. Zalej wodą (mniej więcej pół szklanki), dodaj sól, pieprz i paprykę ostrą. Wymieszaj i duś pod przykryciem, aż papryka będzie miękka a z pieczarek odparuje większość wody. 3. Dodaj do farszu ugotowaną kaszę oraz sos (lub zioła) i potrzymaj jeszcze chwilę pod przykryciem, żeby smaki się połączyły. 4. Zdejmij z ognia i odłóż do lekkiego przestygnięcia. W tym czasie
Powiedz dietom nie