Pieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej
Kasia Sarnaszklanka mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody 3 łyżki oleju szczypta cukru 1 łyżeczka soli Moje dodatki: szynka pokrojona w paski garść tartego sera żółtego kilka pieczarek cebula mozzarella sól, pieprz, oregano Sos pomidorowy: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano Przygotowanie pizzy: W małej miseczce rozkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru i 3 łyżki ciepłej wody. Mieszamy
NiePieprz.plpół a mniejsze zostawiamy w całości, po czym owijamy je plastrami boczku. Tak przygotowane ziemniaki nabijamy na patyczki do szaszłyków na przemian z papryką, cebulą i pieczarkami. Gotowe szaszłyki smarujemy dość obficie sosem ketchupowo- ziołowym i układamy na tackach do grillowania. Szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym palenisku około 20 minut, często odwracając. Artykuł Szaszłyki z młodymi ziemniakami i boczkiem
Smakowite Daniasię z wody. Osoby zmagające się z chorobami tarczycy i kamicą szczawianową powinny unikać jarmużu. Przepisy na potrawy z jarmużem: Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym Pasta z jarmużu i pieczarek Frittata z jarmużem i pomidorami
My Chcemy Jeśćparmeńskiej - 1 cebula pokrojona bardzo cienko w piórka - 300 g tartej mozzarelli (jak kupuje w Lidlu bo jest najlepsza ) - rukola do ozdoby Na rozwałkowane ciasto wykładamy sos pomidorowy ,rozsmarowujemy , układamy pokrojone cienko pieczarki i paprykę pokrojoną w kosteczkę ,posypujemy tartą mozzarellą ,resztę składników wykładamy na ser ,na wierzch posypujemy piórka cebuli . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni razem z blachą ,pizzę
Wypieki RenePaszteciki serwuję bardzo często, przeważnie jako dodatek do czystego pikantnego barszczyku lub samodzielnie z sosem czosnkowym. Przeważnie robię je z pieczarkami lub szpinakiem. Tym razem jakoś tak mnie natchnęło, żeby zrobić inaczej i do środka dałam kaszankę podsmażoną z cebulą i kiszoną kapustą. Mój mąż stwierdził, że było to danie niecodzienne, ale bardzo smaczne. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPonieważ sami namawiamy do łączenia polskich i azjatyckich smaków i pomysłów na jedzenie (w naszym konkursie przy poprzednim wpisie), to sami też często tak gotujemy. Najczęściej
slodkokwasnaplzaprzyjaźniona z moją, więc w przeddzień mojego wylotu do Wielkiej Brytanii zrobiliśmy sobie prawdziwą ucztę. Raczyliśmy się różnymi specjałami, między innymi niesamowicie smacznymi pieczonymi ziemniaczkami z sosem czosnkowym i kotletami drobiowymi z pieczarkami i żółtym serem. Pozdrowienia dla Anny, Grzegorza, Izy, Kamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia sernika też
Przepisy Aleksandrysolą, dodać do mąki , zagnieść ciasto pod koniec dodać olej i wyrobić aż przestanie kleić się do rąk. odstawić na ok pół godziny. nadzienie; sos pomidorowy ogórek pomidor kiełbasa żółty ser oliwki pieczarki przyprawa do pizzy Ciasto podzielić na 15 kawałków, uformować kulki , a następnie każdą kulkę rozwałkować na placek wielkości ok 12 cm. Każdy posmarować
Gotowanie jest łatweschab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatwewdzięcznym mięsem, że przygotowanie jej do pieczenia nie zajmuje dużo czasu, a gdy się piecze mamy czas na zrobienie np. surówki. Polecam również: Karkówkę z pieczarkami i cebulą lub Karkówkę w sosie słodko-kwaśnym Składniki: 1 kg karkówki 1 szklanka dobrego ketchupu (z jak najkrótszą listą składników) 3 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego 2 - 3 cebule
Kuchcik gotujeśmietany. Dosmaczamy pieprzem i solą morską. Gotujemy chifferi w dużej ilości osolonej wody. Rzecz jasna la dente. Odcedzamy i dokładamy do naszego łososia w śmietanie z pieczarkami. Mieszamy szybciutko,łączymy wszystko razem. Sos wleje nam się do kolanek, co sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Podajemy z drobno siekana natką pietruszki. Kto chce dodaje parmezan. I danie gotowe! Można
Z Kuchni Do KuchniSos z gęstej śmietany, parmezanu i pieczarek. Bardzo szybkie do wykonania danie obiadowe. Niżej podane składniki wystarczą na 4-5 dużych porcji. 0,5 kg pieczarek 100 g parmezanu 400 g śmietany 22% 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli pęczek szczypiorku kilka liści świeżej bazylii 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku makaron (4-5 porcji) + sól do wody Pieczarki drobno
BullioSpaghetti serowo-brokułowe Makaron creste z kurczakiem i brokułem Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym Zielone spaghetti
Passions hobbies lifeJako wielka miłośniczka grzybów od czasu do czasu eksperymentuję z różnorodnymi sosami na ich bazie. Tym razem proponuję gęsty, kremowy sos - idealny do dań mięsnych. Sos na bazie suszonych grzybów i pieczarek, zagęszczony śmietaną, doprawiony minimalnie by nie zaburzyć nadto klasycznego, grzybowego smaku
Milion Smaków