BAZYLIĄ I PARMEZANEM LUB Z PIECZARKAMI I CZARNUSZKĄ przepis na: MINI BURGERY Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI przepis na: SAŁATKĘ Z PALUSZKÓW KRABOWYCH DLA MIŁOŚNIKÓW SUSHI przepis na: SAŁATKĘ Z KURCZAKIEM, PESTO, RUKOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na: QUICHE Z GRUSZKĄ, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CAMEMBERTEM, POSYPANE RUKOLĄ przepis na: SANGRIĘ, CZYLI OWOCOWE ORZEŹWIENIE przepis na: BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI I KREMEM
Eat me! Fit me!Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z żółtym serem i ananasem Sałatka śledziowa z burakami Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka krabowa z kawiorem Sałatka z tortellini i pesto Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka lwowska Hekele. Sałatka śledziowa Sałatka z kaszą pęczak Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety Sałatka z komosą ryżową i pieczonymi
Codziennik Kuchennywygląda bardzo fikuśnie. Po usmażeniu niestety robi się jeszcze mniej apetyczny niż ten zielony, ale podawany na surowo lub tylko blanszowany może być naprawdę efektownym dodatkiem. Jako odskocznię od pesto z jarmużu lub koktajli z jego domieszką, postanowiłem wreszcie zrobić danie obiadowe. Padło na ciecierzycę, ponieważ ugotowałem jej ostatnio straszne ilości i trzeba powoli z niej schodzić
BlendmanDoskonały przepis na szybki lunch czy obiad. Bo co może być prostszego i szybszego niż połączenie dwóch składników? No chyba, że pesto zrobicie sami, wtedy pracy jest nieco więcej, ale czas pozostaje ten sam. Na obiad czekamy tylko tyle ile gotuje się makaron
Milion Smakówawaryjnych sytuacjach dobrze jest mieć w szafce kuchennej uniwersalne produkty, z których zawsze łatwo coś skomponować. U mnie w takiej "kuchennej apteczce" są zawsze pomidory w puszce i zielone pesto. Dziś wybrałam pomidory, bo w lodówce było też mięso mielone i miałam wielką ochotę na spaghetti. Pomysł z przejściem na wegetarianizm na razie porzuciłam - nie czuję się przygotowana
Mama z Motylemnaleśnikowe. Wszystkie składniki oprócz jarmużu zmiksuj. Miękkie liście jarmużu oderwij od twardych łodyg. Potnij na drobno w malakserze. 3 łyżki dodaj do ciasta naleśnikowego. Resztę zamroź lub wykorzystaj do pesto . Usmaż 10 naleśników. N każdy nałóż porcję farszu i zwiń zawijając brzegi. Zrumień krokiety na maśle. Ugotuj sos. Pokrój szalotkę w drobną kostkę. Zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone
codojedzeniajest w czym wybierać: sałatka z roszponki, czarnej soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności
GRUBY WAŁEKProste, szybkie, domowe i bez konserwantów pesto :) SKŁADNIKI: bazylia świeża pęk ( 1 doniczka ) czosnek 2 ząbki sól i pieprz do smaku orzechy ziemne 50 gram sok z 1/2 cytryny cukier 1/2 łyżeczki lub do smaku oliwa z oliwek 1/2 szkl. METODA: Listki bazylii umyć, osuszyć i umieścić w blenderze. Dodać pozostałe wszystkie składniki i zmiksować. Przelać do słoiczka
Kuchnia Paulettesłyżeczki kminu sok z połowy limonki kilka kropel zielonego tabasco łyżka oliwy marchewka łyżeczka chrzanu sól i pieprz do smaku cheddar z wasabi cheddar z czerwonym pesto Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy ją na patelni, dodajemy passatę, czosnek, posiekane drobno chili, zioła i odsączoną i przepłukaną fasolę. Całość doprawiamy przyprawami, które wcześniej ucieramy w moździerzu oraz sokiem
Mienta blogmoje ulubione warzywo strączkowe. Latem mogę jeść ją codziennie, najlepiej z masełkiem i jajkiem sadzonym. Moja dzisiejsza propozycja to dodatek zielonego sosu, à la pesto, na bazie zielonej pietruszki, szcypiorku, koperku i orzechów włoskich. Wyjątkowy smak fasolki doceniła nawet Monika, która nie jada szczypiorku i koperku, a tutaj nie wyczuła
To co kochamosolonego wrzątku. Planuję jeszcze vegetti z marchewki, ogórka i rzodkwi, czym z pewnością pochwalę się na blogu. Składniki: • 4 małe cukinie • kilkanaście pomidorków koktajlowych Pesto orzechowe • garść liści bazylii • garść liści botwinki • 3 łyżki orzechów laskowych • sok z 1/2 cytryny • 4 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Z cukini ściąć końcówki
To co kochamparmezanu 100 ml oleju rzepakowego pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy pesto. Oregano, pestki, ser, olej miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy pieprzem. Gorący makaron dokładnie łączymy z sosem. Podajemy od razu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchenprzygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym creme brulee z kawą Inka i pieczoną gruszką Kalafior podbił moje kubki smakowe i serce. To było coś wspaniałego. Nie będę dużo pisać, by były by to same
kolorowotorcikowomenu: Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym gronie
Ostra na Słodko