Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami

Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami

Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami

Przepis na : obiad

Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami Składniki – 2 porcje: Dorada – 2 sztuki Ajvar – 3-4 łyżki Orzechy włoskie - 1/2 szklanki Oliwki czarne – 20 sztuk Natka pietruszki – pęczek Oliwa z oliwek - 2 łyżki Wykonanie: Dorady czyścimy i nacinamy skórę.  Natkę pietruszki miksujemy z oliwą z oliwek i orzechami włoskimi. Dodajemy do tego "pesto" posiekane oliwki. Doradę smarujemy ajvarem i faszerujemy powstałym farszem. Rybę układamy na papierze do pieczenia z oliwkami i pieczemy „w papilocie” przez 25 minut w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bon Appetit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.