pesto - 3241 przepisów (strona:148/217)

Makaron Trofie z sosem z cukinii z miętową nutą (i pancettą) 59

Cudowne, delikatne ale jędrne (wiadomo, semola i gotowanie al dente ) świderki, które łapią i kurczowo trzymają przy sobie każdy sos z jakim je podamy. Oczywiście, klasycznie powinno być to pesto ale przecież nie musimy się ściśle trzymać klasyki, prawda?  😜 No to dziś zatem będzie troszkę inaczej, jednak wciąż na zielono. Wiadomo, wiosna idzie... Dosyć pisania o głupotach zatem

Pasta Po Polsku
Pieczona brukselka z rzodkiewką i boczniakami 98

panie! To prawdziwe sztosiwo - jak mówi Franek, choć on akurat tego sformułowania do tych rzodkiewek nie użył ;) Ja jednak zapożyczam i krzyczę: PIECZCIE RZODKIEWKI! A z listków róbcie pesto! Żartowałam, nie robię, bo listki u nas są zagospodarowane i zjada je ze smakiem nasza świnka morska.  A całości dopełniają boczniaki, ale mogą też zwykłe pieczarki. I jajko sadzone

bistro mama
Sałatka z burakiem i roszponką 86

wyszła przepyszna, zupełnie nie czułam braku cebuli. Jutro czeka mnie kolejne kucharzenie z pieczonymi burakami – zostały mi jeszcze dwa. Myślę nad makaronem. Jakiś czas temu zrobiłam spaghetti z pesto z buraków i to było bardzo ciekawe połączenie. Nie pamiętam czemu go nie sfotografowałam, znając życie było już za ciemno. Jutro zrobię wcześniej. Tak, jutro machnę makaron z burakami

Kardamonovy
Tortellini z pikantnym sosem pomidorowym 71

oliwek – 2 ząbki czosnku – 1 szalotka – 80 ml białego wytrawnego wina – 100 ml passaty pomidorowej – 1 łyżeczka lub więcej pasty chilli – 2 łyżki czerwonego pesto – 2 łyżki śmietany 18% + dodatkowa do podania – listki świeżej bazylii i/lub natki pietruszki do podania – 1 łyżeczka płatków chili – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie

nietylkopasta.pl
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie 69

book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Zajrzyj też do: –  chleb z garnka –  bagietki –  kajzerki –  chlebek z pesto –  przepis na bajgle –  chleb z samych ziaren bezglutenowy –  chlebek z cukinii –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  focaccia z rozmarynem –  chleb cebulowy CHLEB

nietylkopasta.pl
Sałatka z mandarynką i awokado 98

roszponka, młode listki, rukola, kiełki  1/2 awokado  1/2 owocu granatu 1 mandarynka kilka plastrów podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej  orzechy  ulubione sery (u mnie trzy rodzaje: z pesto, z morelami i cheddar) sok z owocu granatu  ulubiona oliwa (u mnie truflowa) lub balsamico

bistro mama
Leśna przekąska – Everwild – zapiekane pieczarki z jarmużem, orzechami i serem 96

odrobinę do posypania), posiekany czosnek, sól i pieprz oraz podsmażony jarmuż z ogonkami grzybów dokładnie wymieszaj farsz – możesz też dodatkowo zmiksować go dla bardziej zwartej konsystencji a la pesto nafaszeruj kapelusze pieczarek z wierzchu posyp grzyby odrobiną startego sera podpiecz w piekarniku przez 10 min w 180 °C podsmaż pomidorki przez kilka min na patelni z odrobiną oleju

Nerds Kitchen
Makaron z pesto ze szpinaku 84

sól do smaku 150 g makaronu Penne Wykonanie: Makaron ugotować al dente, odcedzić. Szpinak opłukać, oderwać łodyżki i osuszyć. Przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładkie pesto. Następnie wymieszać z makaronem i podawać (danie można też przed podaniem podgrzać na patelni

Healthy food explorer
ZUPA RYBNA Z DORSZA Z KREWETKAMI 145

SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK     BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI     TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI     SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI     NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE     ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM   Zupa rybna

globuskulinarny
ŁOSOŚ TERIYAKI Z SALSĄ Z MANGO 80

SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK     BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI     TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI     SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI     NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE     ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM   Łosoś teriyaki

globuskulinarny
Roladki z tortilli z szynką, rukolą i suszonymi pomidorami 75

fajnie zagrało. Jeżeli lubicie czarne oliwki, róbcie w ciemno. Myślałam też nad dodaniem jakiejś pasty warzywnej, może z ciecierzycą, ale ostatecznie dodałam serek. Chodziło mi po głowie także dodanie pesto lub tapenady. Jajka i tuńczyka. Pozapisywałam je sobie w kajecie, zrobię je za rok. Jedyne co mnie boli, to skład sklepowych tortilli. To jest jakiś dramat. Szukajcie więc takich

Kardamonovy
'No fuss vegan. Everyday Food for Everyone' Roz Purcell 73

garam masala, chlebek bananowy, czy scones. Wszystko wymaga ewentualnie jednej modyfikacji - roślinnego napoju mlekopodobnego, zamiast wszędzie dostępnej krowizny. Mnie bardzo spodobał się brownie ze słodkich ziemniaków, makaron z pesto groszkowym i 'no fuss dahl', czyli zupa z soczewicy z przyprawami - 'dal bez zamieszania

Lejdi of the house
Chleb niskowęglowodanowy paleo (z warzyw) 109

nieco pikantnej nucie , spróbuj dodać trochę pieprzu, bazylii lub ziół prowansalskich albo nawet trochę suszonej cebuli. Zobacz też modyfikację tego chleba o śródziemnomorskiej nucie: chleb paleo śródziemnomorski z pesto z oliwek i suszonych pomidorów . Chleb ten jest zdrowy i niskowęglowodanowy (jak na chleb) – jedna kromka zawiera tylko 2,2 g przyswajalnych węglowodanów i 2,5 g błonnika

PaleoSMAK
Rogaliki maślane 90

razu po upieczeniu podane ze szklanką mleka. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  kajzerki –  bagietki –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  pieczywo na zakwasie –  pieczywo na drożdżach Ilość porcji: 25-27 rogalików Przygotowanie: 2 h Składniki: – 375 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Francuski kurczak z 40 ząbkami czosnku oraz jesienna surówka 99

powinien nastąpić. Ja uwielbiam aromat czosnku, według mnie sprawia, że dania nie są mdłe i mają głębszy smak.  Oto kilka przykładowych przepisów, w których wykorzystałam czosnek: domowe pesto bazyliowe dressingi do sałatek na bazie oliwy rozgniecionym ząbkiem czosnku możecie natrzeć grzanki i przygotować np. bruschettę al pomodoro   czosnek to świetny dodatek do wszelkich włoskich makaronów, np. spaghetti

Chilli Czosnek i Oliwa