pesto - 3241 przepisów (strona:158/217)

Dorada pieczona z ajvarem i oliwkami 145

sztuk Natka pietruszki – pęczek Oliwa z oliwek - 2 łyżki Wykonanie: Dorady czyścimy i nacinamy skórę.  Natkę pietruszki miksujemy z oliwą z oliwek i orzechami włoskimi. Dodajemy do tego "pesto" posiekane oliwki. Doradę smarujemy ajvarem i faszerujemy powstałym farszem. Rybę układamy na papierze do pieczenia z oliwkami i pieczemy „w papilocie” przez 25 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Pesto z roszponki 160

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pesto z roszponki Składniki: Roszponka – 1 opakowanie 200g Natka pietruszki – 1 pęczek Czosnek – 1 duży ząbek Orzechy ziemne – 1 garść Olej z orzechów ziemnych – ½ szklanki (bardzo dobrze pasuje też olej

Kuchnia Bon Appetit
Pesto z natki pietruszki 128

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pesto z natki pietruszki Składniki: Natka pietruszki – 2 pęczki Sól – szczypta Czosnek – 2 ząbki Migdały (płatki) – 2 łyżki Ser parmezan lub Grana Padano – 3 łyżki startego Oliwa z oliwek – ½ szklanki

Kuchnia Bon Appetit
Bruschetta 138

plastry mozarelli, a następnie zapiec je przez 10 minut w 180 stopniach. Można również przygotować grzanki bez mozarelli. Na ugrillowanych/upieczonych grzankach układamy posiekane pomidory i całość skrapiamy np. ulubionym pesto

Kuchnia Bon Appetit
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 129

koperku   Marta Czekoladowe ciasto z cukinią   Diana  Wegańskie ciastka owsiane       Joanna   Potrawka z kury i czterech warzyw   Monika Makaron z pesto z liści rzodkiewki   Małgorzata  Wątró bka duszona z jabłkami   Justyna Makaron z twa rogiem i sosem malinowym   Agnieszka  Kukurydziana tarta ze śliwkami   Angelika

Magiczne Życie Marty
Sałatka z chorizo i winogronami 179

zaczną strzelać).  Wymieszać wszystkie składniki razem. Można dolać ulubionej oliwy czy oleju. Ja już niczym nie przyprawiam. Taka wersja mi odpowiada, ale równie dobrze można dodać zielonego pesto, albo po prostu sosu winegret. Nie podaję proporcji, bo każdy wie ile zje i na ile osób ma być micha zielska

Karczma Honorietty
Gorączka Lodu "Gotujemy pełną parą" z Katarzyną Błażejewską - Stuhr 206

jakimś czasie podwaja swoją objętość, dla dzieci to nowinka, takie małe czary mary :-). Z książki dzieci dowiedzą się co to są rodzynki, jak wyhodować kiełki, jak zrobić razem domowe pesto, jak kroić warzywa, co było pierwsze: jajko czy kura? Z czego zrobiony jest cukier i jak działa na nasz organizm, a przede wszystkim uczy kreatywności.  Podział książki

kruche babeczki
Kopytka z batatów 173

kilku minutach już mogłem zdjąć z nich skórkę, natomiast po kolejnych kilkudziesięciu były już miękkie i gotowe do działania. Jak widać u mnie kopytka z batatów są na wytrawnie. Pesto bazyliowe z wczorajszego przepisu świetnie się sprawdza! Czy kopytka z batatów są trudne? Ja, że nie jestem raczej osobą, która lubi sobie utrudniać życie, myślałem tylko jak małym nakładem

Blendman
Morszczuk w sosie kokosowym 156

przepis na dania kuchni azjatyckiej,a robię je dość często. Zwykle  kiedy nie mam pomysłu na szybki obiad albo kolację sięgam po makaron, który uwielbiam np. z bazyliowym pesto, ale dla odmiany sięgam też po proste dania kuchni azjatyckiej. Ich plusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne

Bon appetit mon amie
Cukier bazyliowy 143

roku bazylia bardzo obrodziła w moim zielniku. Zrobiłam z niej trochę pesto  i  syrop . Zamrozić niestety jej się nie da, jest bardzo delikatnym ziołem i od razu czarnieje. Postanowiłam więc zrobić cukier bazyliowy, który gdzieś mi niedawno mignął w internecie. Będzie go można wykorzystać na przykład do  bazyliowego sernika na zimno z borówką amerykańską

Kulinarne przygody Gatity
94 przepisy na drugie śniadanie 246

właśnie na moim blogu. Będzie kolorowo i jak zawsze bardzo smacznie. Wystarczy zaopatrzyć się w pojemniki śniadaniowe lub słoiczki, sztućce i gotowe! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką

Moja smaczna kuchnia
Kolorowa zapiekanka z grillowanych warzyw i boczku-na cieście francuskim 205

Wymyślona przeze mnie na kolacje,dlatego zdjęcia nie są super jakości-ale do rana nie doczekał nawet kawałek-bo była pyszna,podałam ją z pesto i sosem balsamicznym i wyszło na prawdę pysznie... Grillowana cukinia i papryka,do tego wędzony boczek,czerwona cebulka i ser-wszystko na pysznym cieście francuskim-mego kolorowo,mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 małe

Swojskie jedzonko
Zielone pesto z bazylii 157

wysokiego naczynia, w którym będziemy miksować wszystkie składniki. Krok 2 Dodajemy starty ser, czosnek,orzechy, oliwę z oliwek oraz szczyptę soli. Za pomocą blendera wszystko razem miksujemy. Jeśli pesto będzie bardzo gęste można dodać więcej oliwy. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

Coś bym zjadła
Klasyczna salsa pomidorowa 125

póki są, więc dziś zapraszam Was na pyszną pachnącą latem klasyczną salsę pomidorową. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na aromatyczne letnie pomidory:  letni makaron z pesto i pomidorkami ,  spaghetti z pieczonymi pomidorami ,  makaronowa sałatka z pomidorami ,  pomidorowa letnia sałatka ,  zielony kuskus z bazylią ,  pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Klasyczna salsa

Kulinarne przygody Gatity
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 409

orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy. Powstaje nam gęsta pasta, którą doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Następnie pesto mieszamy z ugotowanym makaronem i gotowe. Smacznego! Awokado to produkt, który bez dwóch zdań powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Zawiera mnóstwo dobroczynnych kwasów tłuszczowych, które m.in. budują zdrowie

Powiedz dietom nie