Smaczny pomysł na lekkie danie do zrobienia na szybko (prawie tak szybko jak makaron z pesto). Aksamitnie kremowy makaron i wyraziste, lekko pikantne mięso. Pomysł na przygotowanie spaghetti zaczerpnięty z książki Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto", mięsko wg własnej koncepcji. Cytrynowe spaghetti z pachnącym indykiem i bazylią 200 g makaronu spaghetti 2 łyżki soku z cytryny
Dzieje kuchennej Wiewióryciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink Envelopemozzarela lub kremowy biały ser, szczypiorek, ulubione przyprawy - gęsty kremowy biały ser (np. Almette) wymieszany z bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulą lub ze szczypiorkiem, papryka, ulubione przyprawy - mozarella, ulubione pesto, suszone pomidory w oliwie - wędzony łosoś, gęsty kremowy biały ser lub feta, suszone pomidory w oliwie, - grillowane paski z piersi kurczaka, cienkie paski papryczki chili, ketchup - kremowy biały
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: udka kurczaka 4 duże, przyprawa pesto peperroncino Royal Brand, papryka wędzona Royal Brand 3/4 łyżeczki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, curry Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, sok z cytryny 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki każde udo umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przeciąć na 2 części
W Mojej Kuchni Lubięprzestudzić. Zmiksować na gładką masę wszystkie składniki. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pastę można podawać rozsmarowaną na pieczywie, nafaszerować nią jajka lub podać z makaronem w formie pesto, dolewając nieco oliwy, by danie nie było za suche
Czerwień i błękitsposoby kapusty. Występują także jako danie podstawowe, okraszone stopioną słoniną. Zielone kluski śląskie – czyż nie są urocze? Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również przepis na : - Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym Organizatorką wydarzenia na FB Zielono mi! 7 jest Małgosia i jej Trochę inna cukiernia . Wydrukuj przepis The post Zielone kluski śląskie appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoRating: Dziś miałam przygotować na obiad piersi kurczaka z pesto lecz okazało się że brakuje mi składników, tak więc musiałam wymyśleć coś nowego, coś fajnego i tym czymś był kurczak z porem w sosie serowym. Jeśli się nie mylę to taki sos można kupić jako proszek w torebce – proponuję przygotować samemu sos, którego skład będzie […] The post
Magiczny GarnekSkładniki: jajka 10 sztuk, ziemniaki gotowane w mundurkach 10 sztuk, bułka tarta 4 łyżki, pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba dzień wcześniej ugotować ziemniaki w mundurkach, obrane dodać do jajek na twardo 9 sztuk i tłuczkierm do ziemniaków dobrze rozgnieść dodać 1 jajko, bułkę
W Mojej Kuchni Lubiękurczaka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia filety obłożyć na wierzchu przygotowanym pesto z pietruszki i orzechów (lekko docisnąć), a obok położyć gałązki pomidorków koktajlowych. Smacznego Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl
Oryginalny smaklekko osolonej wodzie,ale po ugotowanie nie przelewamy zimna wodą. Szpinak płuczemy, lekko osuszamy, kroimy w paski, ale niezbyt drobno (chyba ,że kto ś woli w formie pesto, ja kroję tylko na pół lub 3 części). Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę na rozgrzana oliwę i podsmażamy chwilkę. Następnie na patelnię dodajemy szpinak, smażymy od czasu do czasu mieszając
Bon appetit mon amieJeszcze przez chwilę blendujemy. Przekładamy do miseczki lub innego naczynia i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z ulubionym pieczywem. Liście rzodkiewki bardzo dobrze sprawdzą się w sosie pesto z dodatkiem prażonych pestek dyni
My Chcemy JeśćBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna, kolorowa zupa łącząca kilka smaków i tekstur. Kremowa podstawa z wyczuwalnymi kawałkami pomidora, chrupiącymi grzankami, okraszona świeżym pesto – … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa pomidorowa z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corneroliwą. Słonecznik mielimy w malakserze. Do buraków dodajemy zmielony słonecznik, sok z cytryny, czosnek i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i mieszamy z buraczanym pesto. Przekładamy do miseczek, ozdabiamy pestkami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.pitupituslowfood.pl
Czerwona Porzeczkaskładniki należy zmiksować. Ja nie dodaję już żadnych przypraw a jedynie ok. 2 łyżek oliwy i czarny pieprz świeżo mielony.Pasta rewelacyjnie smakuję na krakersach jako przystawka,z makaronem jako pesto - chociaż pamiętajcie, że nim nie jest bo nie ma w niej bazowej bazylii. Składniki: słoik suszonych pomidorów w oliwie szklanka ( taka po małej nutelli ) pestek słonecznika
pieprzny smaczekWegański „parmezan” nadaje się do wszystkiego. Nie tylko zamiast zwykłego, ale również jednocześnie. Można posypać nim makaron, można dodać do sałatki lub zupy. Można użyć go do pesto. Ja sama dodawałam do pasztetu warzywnego i do past (hummus, pieczarkowe pate). Wykonanie jest niezwykle proste. Jedyny problem to płatki drożdżowe. Możemy zrobić je sami (choć ... [Read more
Gotuj z Blue Raven