pasztet wieprzowy - 480 przepisów (strona:22/32)

Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy 342

Składniki na 2 foremki aluminiowe podłużne keksowe lub 1 większą: 3 udka z kurczaka (ok 800 g) ok 400 g karkówki cielęcej z kością ok 250 g boczku wieprzowego surowego ok 250 g wątróbki z indyka 3 marchewki 1 pietruszka korzeń 1 mały seler 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 listków laurowych 4-5 ziaren ziela angielskiego(...)ręcznie wymieszaj. Foremki posmaruj lekko masłem i posyp bułką tartą. Nałóż masę pasztetową, wyrównaj. Możesz całość wyłożyć do jednej większej formy. Ja robiłam pierwszy raz i nie wiedziałam, jak pasztet zachowa się w trakcie pieczenia, stąd rozdzieliłam go na dwie formy. Nie dostałam w sklepie podłużnych foremek, które byłyby lepsze. Pasztet posyp niewielką ilością bułki tartej i polej

Anioszek w kuchni
Pieczeń rzymska 134

Pieczeń rzymska zwana też klopsem lub zającem. Nie tylko na Wielkanoc, nie tylko od święta. Łatwa w przygotowaniu, a przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa

Krylowa Kuchnia
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 194

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet drobiowy 221

porcje i zamrozić na później . Pasztet świetnie to znosi i wyśmienicie przechowuje się w zamrażalce nawet do kilku miesięcy.  Składniki na 2 keksówki o wymiarach LxWxH 30x12x8c: MIĘSO:   2 kg mięsa drobiowego – u mnie ćwiartki z kurczaka – ewentualnie można część mięsa z kurczaka zastąpić mięsem z indyka  ½ kg podgardla wieprzowego  200g wątróbki drobiowej PRZYPRAWY DO MIĘSA

Grunt to przepis!
Golonka zapiekana w piwie z miodem 175

Golonka pieczona w piwie z miodem wspaniale smakuje z chrzanem i musztardą Składniki potrzebne do przygotowania golonek 3-4 golonki wieprzowe Bulion do gotowania golonek 3

Korniszonki
Karkówka pieczona w sosie BBQ 714

Schab pieczony Baleron pieczony Pasztet tradycyjny Dzisiaj zapraszam was na pieczone mięso w ostrym sosie berbecue (można użyć i łagodnego). Ten sos o dymnym posmaku świetnie komponuje się z mięsem. Na kanapki, do burgerów, na obiad, na świąteczny stół. PRZEPIS NA KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE BBQ Składniki: 1 karkówka wieprzowa surowa (ok 1kg) 1 cebula sól pieprz 2 ząbki czosnku

Dorota Smakuje
Pieczeń z papryką i pieczarkami 223

Zapraszam na pyszną pieczeń z warzywami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Za świeżym pieczywem smakuje wybornie. Doskonała propozycja na świąteczny stół. SKŁADNIKI: 1 kg łopatki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Teryna wieprzowa z boczkiem, tymiankiem, gozdzikami i galka czyli "Z choinka w tle" 230

coś na kształt pasztetu ale jednak coś całkiem innego :)  Z pomocą przyszła mi bardzo klimatyczna i piękna książka Jamiego Olivera, w której zawarł przepisy świąteczne.  Co roku czatowałam na jego bożonarodzeniowy program w tv  a teraz mam receptury w formie papierowej.  HURRRA!!!  Wiele radości sprawił mi Mikołaj takim prezentem! Teryna wieprzowa to pieczeń

Dzieje kuchennej Wiewióry
pasztetowa z domowej wędzarni 236

Pasztetowa podwędzana Dzisiaj pasztet pragnę przedstawić w innym, można by powiedzieć, naszym rodzimym klimacie. Wędzenie bowiem, przypisane jest  z natury rzeczy, terenom gdzie łatwo o liściaste drewno. Dym bukowy, czy olchowy, potrafi bowiem zmienić dość pospolity ( choć niewątpliwie smaczny), pasztetowy wyrób, w prawdziwe dzieło, kulinarnej sztuki. Składniki 1,5 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 ćwiartki z kurczaka

Miód i pieprz
Szynka wieprzowa. 164

się je! Przyrządzam domowy pasztet, schab gotowany, a teraz mogę robić różne szyneczki/ kiełbasy! To moja pierwsza próba! Musiałam pomóc sobie przepisami, które znalazłam w internecie, dołożyłam trochę swoich ulubionych przypraw i myślę, że warto spróbować tej wędliny! Ma wyrazisty, zdecydowany smak. Jeśli wolicie łagodny smak zmniejszcie ilość przypraw! SKŁADNIKI: 1,2 kg. szynki wieprzowej 1 1/3 łyżki soli peklowej

Kuchnia Beaty
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 185

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI:  80 dag boczku surowego bez

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielkanocne menu – co powinno znaleźć się na stole? 135

tłuszczu. Z kolei pasztety tradycyjnie powstają z kilku rodzajów mięs. Można dodać do nich suszone borowiki lub żurawinę. Jakie potrawy jeszcze goszczą na wielkanocnym stole? Bez względu na to, czy gotujemy samodzielnie, czy wybieramy menu z restauracji lub cateringu, nie można zapomnieć o żurku na bazie białej kiełbasy, z dodatkiem jajka , sałatce jarzynowej , pieczeniach (np. wieprzowych czy z królika) oraz

Kuchcik gotuje
Pasztet domowy do słoików 256

słoiczkach.Ostatnio jak przeczytałam skład pasztetów w sklepie-to się przeraziłam i na pewno już nie kupię-choć uwielbiam. postanowiłam więc odświeżyć dawny przepis i tak jak kiedyś robili nasi rodzice i dziadkowie zrobić swój własny-i wyszedł naprawdę przepyszny,z porcji wyszło mi 4 słoiczki 0,5 l SKŁADNIKI: 1,5 KG PODGARDLA WIEPRZOWEGO 0,5 KG WĄTRÓBKI DROBIOWEJ

Swojskie jedzonko
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 170

Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję , a jaki zapach roztacza wokół po wyjęciu z piekarnika..jak nic na świecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego chlebuś z chrupiącą skórką i..mniam..po prostu " class(...)smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 uda drobiowe ( tzw. L ) 0,5 kg łopatki wieprzowej ( dość tłustej ) 1 opakowanie boczku wędzonego nie parzonego ( plastry ) 1 marchewka 1 cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej

Ogrodnik w podróży
ZDROWE kotlety mielone z dodatkiem kaszy, w panierce z siemienia lnianego. 151

wołowina i wieprzowina. Należy też je odpowiednio wyrobić i dodać do niego składniki, które spowodują, że będzie on soczysty i wilgotny. Staropolskim zwyczajem był dodatek kasz do wszelakiego rodzaju pasztetów, klopsów i kotletów przygotowywanych z siekanego czy mielonego mięsa. Dodatek ugotowanej kaszy sprawia, że mięso zachowuje odpowiednią wilgotność, jest miękkie i bardzo smaczne. Dzisiaj zazwyczaj dodajemy bułkę tartą lub namoczoną(...)siemię lniane, które świetnie sprawdza się w roli panierki, zarówno w wersji zmielonej, jak i całych ziarenek. SKŁADNIKI: - 300 g mielonego mięsa wołowego - 300 g mielonego mięsa wieprzowego - 200 g ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus - 2 jajka - łyżka przyprawy do szaszłyków - 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego - sól, piperz - 3 (lub więcej) łyżki wody panierka: siemię lniane W/w składniki umieść

SMYKWKUCHNI