tajniki ich produkcji i staram się je upraszczać do granic możliwości, tak, aby smak na tym nie ucierpiał. Dzisiaj podzielę się recepturą na domową pasztetową. To jest jakby połączenie pasztetu z pasztetową ;). Moim zdaniem ma więcej wspólnego z pasztetową i dlatego tak ją nazwałam :) To wędlina idealna dla tych, którzy: - pracują i nie mają czasu na długogodzinne sesje(...)jednym ze stoisk na Hali w Gdyni. Jeśli mięso mielone w mięsnym gdzie zwykle robicie zakupy, nie wzbudza Waszego zaufania, wtedy trzeba kupić 250 g karkówki, 250 g szynki wieprzowej i samemu zmielić w domu
Posadzone i zjedzoneprawdziwe gotowanie, z własnych składników, z pełną kontrolą. Mięso na burgery nie może być ani zbyt drobno, ani zbyt grubo zmielone. Bardzo drobno zmielone mięso nada się na pasztet czy nadzienie, nie na burgera. Będzie sztywne i bez tekstury, szybko straci wilgotność. Jedliście w McDonaldzie, prawda? To nie jest to, co tygryski lubią najbardziej… Z kolei zbyt grubo zmielone mięso(...)przekładamy na papierowy ręcznik. Mamy dwa w jednym – bekon do burgera jako dodatek i tłuszcz do smażenia. Win-win! Jeśli bekonu nie jecie (seriooo?) – do smażenia nada się wieprzowy lub gęsi smalec. Nie trzeba go dużo – na patelni powinna być cieniuteńka, milimetrowa warstwa tłuszczu, nie więcej. To nie głębokie smażenie, chcemy żeby mięso miało styczność z patelnią. Nie smażymy
Karo in the Kitchen