pasztet wieprzowy - 480 przepisów (strona:11/32)

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami 41

tylko przejściowe, zobaczymy. A co do samego pasztetu, zrobiłam go głównie z myślą o najmłodszej. Powiem tak – no średnio, średnio. Kapary w sumie niewyczuwalne, więc nie wiem co tam jej nie gra. Dorosłym gra jednak jak najbardziej. Pamiętajcie żeby pasztet porządnie doprawić. Składniki: kurczak o wadze 2 kg 750 g łopatki wieprzowej 2 marchewki 2 korzenie pietruszki mały kawałek(...)gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonego imbiru sól pieprz olej rzepakowy Zacznę może od tego, że najlepiej ugotować po swojemu rosół na całym kurczaku. Mięso i część warzyw wykorzystacie do pasztetu, z rosołem zrobicie na co macie ochotę. Łopatkę, cebule, czosnek, marchewki, pietruszki i seler kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego, lekko skrapiamy olejem i wkładamy do naczynia

Kardamonovy
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami 72

średnio, średnio. Kapary w sumie niewyczuwalne, więc nie wiem co tam jej nie gra. Dorosłym gra jednak jak najbardziej. Pamiętajcie żeby pasztet porządnie doprawić. Składniki: kurczak o wadze 2 kg 750 g łopatki wieprzowej 2 marchewki  2 korzenie pietruszki  mały kawałek selera  2 kajzerki 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 10 suszonych pomidorów 3 łyżki(...)gałki muszkatołowej pół łyżeczki mielonego imbiru sól pieprz olej rzepakowy Zacznę może od tego, że najlepiej ugotować po swojemu rosół na całym kurczaku. Mięso i część warzyw wykorzystacie do pasztetu, z rosołem zrobicie na co macie ochotę.  Łopatkę, cebule, czosnek, marchewki, pietruszki i seler kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego, lekko skrapiamy olejem i wkładamy

Kardamonovy
Pasztet z żurawiną 177

bulionu, 500 g mięsa wieprzowego, 500 g mięsa wołowego, 500 g wątróbek drobiowych, 1 udko z kurczaka, 1 cebula, 1 szklanka suszonej żurawiny, 3 jajka, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, sól i pieprz do smaku. W tym roku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć(...)pasztet jest wyjątkowy. Smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również sam. Z podanych składników wyjdzie nam jedna tradycyjna foremka "keksówka" z pasztetem. Do gorącego bulionu w garnku dodać liście laurowe i ziele angielskie. Mięso wieprzowe i wołowe umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Udko z kurczaka również umyć. Wszystko dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu przez

Świat Domowej Kuchni
Pasztet z królika 154

lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z KRÓLIKA Składniki na pasztet z królika: 1 królik (ok 1,5-2kg) 300g wątróbki drobiowej 1 kg surowego boczku wieprzowego 2 bułki kajzerki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki sól pieprz 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 5 jajek 1 cebula

Dorota Smakuje
pyszny ,rozplywający się w ustach pasztet 130

Składniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa

w mojej kuchni
Pasztet idealny 164

Pyszny pasztet z przepisu mojej Mamy. Sekret smaku tkwi w różnorodności mięs, a dzięki dodatkowi warzyw, pasztet nie jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie

My Culinary Art
Pasztet z jajkiem 52

czasie świąt wielkanocnych na naszych stołach bardzo często pojawiają się pasztety oraz jajka. A gdyby tak połączyć ze sobą te dwa składniki? Pasztet z jajkiem jest pyszny, a do tego sprawdzi się również jako ozdoba stołu. Czym doprawić pasztet z jajkiem? Doprawiając pasztet należy uważać, aby nie przesadzić z ilością przypraw, które mogłyby zdominować aromat potrawy. To smak mięsa powinien(...)konsystencję, przez co całość stanie się bardzo nieapetyczna. Jeśli po świętach zostanie ci pasztet, masz jeszcze przynajmniej kilka dni na jego zjedzenie. Pasztet z jajkiem Przepis na pasztet z jajkiem Składniki na pasztet z jajkiem Na keksówkę o wymiarach 28cm x 11cm 600 g łopatki wieprzowej 200 g surowego boczku 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 3 ząbki czosnku

okolicepalnika.pl
Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną 161

całości. Tyle mięsno-pasztetowej teorii. Jedziemy z pasztetem! Składniki na 3 keksówki {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/12\/pasztet.jpg","recipeIngredient":["0,7 kg mi\u0119sa wo\u0142owego\r","0,5 kg piersi z kurczaka\r","0,7 kg kark\u00f3wki\r","0,5 kg szynki wieprzowej\r","0,3 kg podgardla lub boczku(...)u00f3wek.\r","Piec w 180 stopniach ok 1h - a\u017c g\u00f3ra si\u0119 zrumieni."]} Drukuj Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną Składniki 0,7 kg mięsa wołowego 0,5 kg piersi z kurczaka 0,7 kg karkówki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,3 kg podgardla lub boczku 0,25 kg wątróbek drobiowych 3 łyżki suszonej żurawiny 4 jajka

Mieszam w Garnku
Domowy pasztet z żurawiną 172

można kroić w plastry, lub smarować nim chleb. Upiec go można zarówno w jednorazowej formie do pasztetu jak i w zwykłej keksówce. Domowy pasztet można go podać 1,5 rocznemu dziecku. 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 ćwiartka kurczaka 0,25 kg wątróbki drobiowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 jajko 100 g żurawiny(...)laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka soli 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz do smaku Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową razem z listkami laurowymi oraz zielem angielskim. Zagotowujemy i zmniejszamy gaz. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie zwiększamy znowu gaz i dodajemy ćwiartkę kurczaka oraz obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę

Dieta bez mleka
Moje kulinarne propozycje na Święta 97

klops z jajkiem chudy klops z czosnkiem karczek zapiekany w keczupie karczek peklowany i pieczony karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem galaretka z nóżek wieprzowych gotowanych w szybkowarze pieczeń z żurawiną i orzechami- bez mięsa pasztet z selera- wegetariański Pierogi: wigilijne pierogi z soczewicą pierogi z pieczarkami krokiety z kaszą jaglaną i pieczarkami

Proste Potrawy
Pasztet z dzika w słoiku 899

Otrzymałam mięso z dzika i tym razem postanowiłam przechować je w słoikach w formie pasztetu. Składniki : 1,5 kg dziczyzny (dzik) 0,5 kg łopatki wieprzowej lub tłustego karczku (wtedy nie trzeba słoniny) 20-30 dag słoniny 2 marchewki 3 cebule 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatołowa w proszku, sól, pieprz Przygotowanie

Proste Potrawy
Pasztet z zająca 197

naszym domu świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy :) Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca  SKŁADNIKI przodek i podroby z zająca          500g podgardla wieprzowego wędzonego 1 kg karkówki 300g wątróbki wieprzowej 100g suszonych grzybków 100g włoszczyzny (marchewka, pietruszka) 5 jajek 2 bułki 7 plastrów wędzonego boczku

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasztet mięsny ze śliwkami 141

Terrina z wątróbką cielęcą po wenecku Pasztet mięsny II Pate z wątróbki z dzika Pasztet z dzika Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Pasztet mięsny ze śliwkami Proporcje na 3 keksówki Składniki: 500 g łopatki wieprzowej 400 g pachwiny wieprzowej 500 g piersi drobiowej 400 g wątróbki wieprzowej 2 cebule 4 listki laurowe 6 ziaren jałowca 6 ziaren ziela angielskiego(...)bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy do połowy mięsem, na środku wzdłuż foremki wciskamy suszone śliwki, wykładamy kolejną porcję mięsa i wyrównujemy łyżką. Pasztety pieczemy około 50 minut

Kulinarne przygody Gatity
Domaradzki pasztet z królika – kuchnia podkarpacka 165

zmieniając pozostałych proporcji. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję oryginalną, to niedługo na blogu pojawi się przepis na udka z królika.   Domaradzki pasztet z królika - kuchnia podkarpacka Składniki: przodek i podroby królika 150 g podgardla wieprzowego 100 g wędzonego boczku 250 g wątróbki (cielęcej lub wieprzowej) 100 g włoszczyzny (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) 60 g słoniny(...)ogniu przez kilka minut. Bułkę zalewamy szklanką wywaru, a kiedy zmięknie, odciskamy. Mięso, wątróbkę i bułkę przepuszczamy dwa razy przez maszynkę do mielenia. Warto również zmielić i dodać do pasztetu warzywa (bez pora) i grzyby. Do masy dodajemy jajka, pieprz, sól, gałkę muszkatołową i wszystko razem ucieramy na jednolitą masę. Słoninę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Wąską foremkę smarujemy tłuszczem

Trzeci talerz
Pasztet wielkanocny 18

Święta Wielkanocne już za pasem, dlatego dziś dzielę się z Wami moim najlepszym przepisem na domowy pasztet wielkanocny! Przygotowany z kilku rodzajów mięsa, prosty w przygotowaniu i niezwykle aromatyczny. Warto zwiększyć nieco porcje składników podanych w przepisie i przygotować od razu 2 pasztety. Po upieczeniu można go podzielić na mniejsze porcje i zamrozić, więc jeśli nie będziesz miał/a czasu(...)przyciski, jeden on/of włączający i wyłączający sprzęt oraz drugi regulujący szybkość działania i kierunek obrotu. Ze swojej strony polecam ten sprzęt! PRZEPIS NA PASZTET WIELKANOCNY Czas przygotowania: 3h 30 minut Składniki: – 500 g karkówki lub łopatki wieprzowej – 300 g surowego boczku – 300 g podgardla – 300 g wątróbki drobiowej – 2 marchewki – 1 pietruszka – 1 duża cebula – 2 liście laurowe – kilka ziaren

nietylkopasta.pl
Pasztet z cielęciny 48

wyśmienity pasztet z cielęciny. Ten pasztet to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Pasztet z dodatkiem suszonych grzybów, wątróbki. Przepis na tradycyjny pasztet świąteczny. Robi go od lat mój tato właśnie na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Zawsze ma taki sam smak, jest naprawdę smaczny. Przepis pochodzi z książki ”Pasztety, paszteciki…” z 1966 r. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z cielęciny(...)Składniki 1 kg cielęciny z kością 40 dkg wątróbki cielęcej lub wieprzowej 20 dkg podgardla 20 dkg słoniny 8 dkg bułki czerstwej 1 dkg grzybów suszonych 20 dkg włoszczyzny (seler, pietruszka, cebula) 4 jajka 2 liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, imbir, sól 2 dkg tłuszczu do wysmarowania formy Instrukcje Ze słoniny odkroić kilkanaście cienkich plasterków do wyłożenia formy

To co lubię - gotuję i polecam