pasta - 16303 przepisów (strona:73/1087)

Pasta z fasoli Mung z chrzanem 104

tygodniu szukając pomysłu na kanapkową pastę, poszperałam nieco w półkach i znalazłam resztki fasolki Mung. Ten rodzaj fasoli nie trzeba przez noc moczyć, więc w krótkim czasie udało mi się ją ugotować. Wystarczyło dodać ulubione dodatki, zmiksować i gotowe! Zazwyczaj do past dodaje świeży czosnek, który nadaje niezwykłego aromatu i smaku, lecz tym razem moim głównym dodatkiem do pasty był(...)chrzan. Niestety nie miałam w domu świeżego korzenia, więc zadowoliłam się gotowym chrzanem ze słoiczka. Pasta wyszła naprawdę smaczna, polecam ją szczególnie dla osób lubiących nietypowe smaki.  Pastę podawałam z pieczywem, awokado i pomidorami 💚💚💚 Składniki: fasola Mung 1 szklanka, chrzan 2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Fasolę płuczemy w wodzie. Następnie zalewamy ją wodą, solimy

kulinarne odsłony pati
Pasta z ciecierzycy i orzechów 100

Kilka tygodni temu na blogu pojawił się już wpis z użyciem ciecierzycy. Był to przepis na hummus . Tym razem postanowiłam przygotować pastę do chleba. Połączyłam ciecierzycę z orzechami laskowymi. Pasta wyszła obłędna! Koniecznie ją wypróbujcie Pasta z ciecierzycy i orzechów Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki około 100 g orzechów laskowych (lub innych dowolnych) łyżka płynu z puszki po ciecierzycy(...)rozdrabniacza wrzucamy orzechy i mielimy. Następnie dorzucamy ciecierzycę, przeciśnięty przez praskę czosnek, płyn z ciecierzycy, sól, pieprz, sok z cytryny i odrobinę oliwy z oliwek. Miksujemy na gładką pastę i stopniowo dodajemy oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Gotową pastę przekładamy do miseczki polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy kilkoma ziarnami ciecierzycy i orzechów. Smacznego Artykuł Pasta z ciecierzycy

PatiGotuje
Pasta z wędzonej makreli 141

Wędzone ryby są nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe. Powinniśmy zatem jeść ich jak najwięcej. Pasta z wędzonej makreli Wędzona makrela ma bardzo intensywny smak. Nie każdemu zapewne głównie właśnie dzięki niemu przypada ona do gustu. Przyznaję jednak, iż w połączeniu ze składnikami, których użyłam do pasty smak makreli bardzo złagodniał. Zarówno cebula jak i cytryna nadały jej bardzo(...)bardzo drobną kostkę. W blenderze zmiksować kawałki makreli, musztardę, pieprz, sól, sok z cytryny, oraz śmietanę. Kiedy całość ma już kremową konsystencję dodać pokrojoną cebulę. Miksować 5 sekund. Pastę podawać z pieczywem. Pasta z wędzonej makreli Smacznego! Pasta z wędzonej makreli Makrelę możemy zastąpić dowolną rybą wędzoną np. łososiem, halibutem czy pstrągiem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery

mecooks
PASTA Z CIECIERZYCY I ŁOSOSIA 121

Pasta z ciecierzycy jest bardzo podobna do humusu, humus zawiera pastę z sezamu a pasta z ciecierzycy zawiera różne, pyszne dodatki. Dzisiaj zrobiłam pastę z łososiem, wyszła pyszna. Pasta jest idealna do smarowania pieczywa(...)natką, przyprawami i oliwą. Dokładnie blendujemy aż powstanie gładka masa.  W razie konieczności doprawiamy do smaku, przekładamy do miseczki, polewamy oliwą i posypujemy ziarnem sezamu i czarnuszki.  Pastę podajemy schłodzoną do pieczywa, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 131

rynku pojawiła się nowość od firmy Rolnik - pasty warzywne w pięciu smakach: z nutą czosnku niedźwiedziego, z nutą curry, z nutą papryki, z nutą grzybów leśnych oraz o smaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem(...)niedźwiedzim i zrobić pełnoziarnistą, rustykalną tartę z cukinią i fetą oraz nutą czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka brokułów, szpinaku, cukinii i pora, a wyrazistości i pikanterii dodaje czosnek niedźwiedzi. Idealnie wpasowała się w moją tartę i nadała jej aromatycznego smaku. Tarta jest bardzo prosta w wykonaniu i tak naprawdę składa się z niewielu składników, a jej smak i wygląd

Kuchnia MagdaLeny
PASTA Z AWOKADO, JAJKA I RZODKIEWKI 96

Pasta z awokado to świetny dodatek na kanapki, na dodatek bardzo zdrowy.  Awokado zawiera bowiem sporo witamin, białka, potasu, wapnia. Przygotowanie pasty z awokado jest bardzo proste. Wystarczy obrać awokado, usunąć pestkę, rozgnieść dojrzałe awokado, dodać przyprawy i już mamy gotową pastę. Jednak ja swoją pastę wzbogaciłam o jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Dodatkowo nie zblendowałam(...)paćkę", gdyż lubię wyczuwalne małe kawałeczki w paście. Pastę z awokado zjadłam na śniadanie z  waflem ryżowym 5 zbóż  od  zdrowymarket24 . Wafle ryżowe bogate są w białka, węglowodany, błonnik a także wzbogacone o proso, amarantus, grykę i quinoa. Składniki: * 1 dojrzałe awokado (jeśli w sklepie traficie na niedojrzałe, wystarczy je trzymać parę dni w temperaturze pokojowej

Zrób to smacznie
Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego 140

Dziś proponuję pastę do kanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny zamiennik masła, które uwielbiam ale chleb posmarowany taką pastą zachwyca kubki smakowe. Robicie takie pasty? Polecam do zrobienia. Pasta z awokado, czosnku i siemienia lnianego. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :) 203

słonecznikowy*, cukinia* 10%, sok z cytryny*, czosnek*, sól morska. *składniki certyfikowane pochodzące z rolnictwa ekologicznego Bardzo ciekawe połączenie smaków. Por i cukinia to mix, który chyba jeszcze nie próbowałam. Pasta ma nieco rzadszą konsystencję, dzięki czemu świetnie rozprowadza się na powierzchni pieczywa. Konsystencja nie sprawia, że krem spływa, a wręcz odwrotnie. Ma przyjemny smak, kremowy, nieco tłustawy. Czuć lekką kwaśność(...)pozytywnym znaczeniu. Pora da się lepiej wyczuć niż cukinię. Czosnku nie czuć w ogóle. Pasta jak najbardziej była dobra, ale nie jestem pewna czy wrócę do niej w przyszłości. Produkt pochodzi ze sklepu Alfa-koszyk .  Smalczyk wegetariański z migdałami  tłuszcz palmowy* (nieutwardzony), 16% migdały*, olej słonecznikowy*, jabłko*, cebula*, sól morska, sos sojowy* (woda, soja*, sól morska), syrop jabłkowy

Zdrowie na języku :P
Pasta z czosnku niedźwiedziego 197

nadejściem wiosny gości na stołach w coraz większej ilości kuchni, nie tylko polskich. Stał się wręcz rośliną poszukiwaną. Były już na blogu przetwory z czosnku , niedźwiedzie pesto , zupa , będzie pasta, chleb… i nie nie wiem co jeszcze. Pasta z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - spora garść liści czosnku niedźwiedziego - 1 szklanka słonecznika łuskanego - olej z pestek winogron (w oryginale oliwa) - różowa sól(...)drobno kroimy razem z łodyżkami. Porcjami wkładamy do blendera słonecznik, liście, olej i miksujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy do smaku sól himalajską oraz sok z cytryny. Gotową pastę przekładamy do wyparzonych i suchych słoiczków. Wierzch pokrywamy warstwą oleju z pestek winogron, słoiczki zakręcamy. Przechowujemy w lodówce. RADY: Mój blender „nie pociągnął” całości składników na raz, więc byłam zmuszona

mojewypiekiinietylko
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami i olejem rzepakowym 173

dobrze, że w końcu zrobiłam tę pastę. Moje oczekiwania co do jej smaku sprawdziły się w 100%. Pomysł na pastę słonecznikową zrodził się jeszcze w zeszłym roku (zdecydowanie za długo się ociągałam), a zmobilizował z końcu do jej zrobienia przepis Edyty , który ukazał się w wiosennym Aromacie. Zastanawiałam się nad smakiem i dodatkami do słonecznika i ostatecznie wybrałam suszone pomidory(...)Wyszła rewelacyjna, a zważywszy na to, że jej przygotowanie to zaledwie kilka minut, już wiem, że wkrótce na naszym stole zagoszczą inne wersje smakowe tej pasty. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 3 łyżki oleju rzepakowego z zalewy suszonych pomidorów 3 suszone pomidory pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli szczypta pieprzu ziołowego Słonecznik zalać 2 szklankami zimnej wody, odstawić

Obiad gotowy
Najlepsza pasta jajeczna 304

Pasta jajeczna zawsze kojarzyła mi się z przedszkolem i strasznie smutnym jedzeniem. Konkurował z nią tylko szpinak o kolorze i konsystencji kaczej kupy. Moja mama też nas nie oszczędzała, jeśli chodzi o pastę. Uznała, że to chyba jedyny sposób, żeby wmusić w nas ser biały. Na szczęście potem jej przeszło i przestała nas raczyć takimi wynalazkami. Z biegiem czasu zmienia(...)szpinak, jajka w sosie chrzanowym i zupy mleczne. Nagle okazuje się, że to wcale nie jest takie niedobre i nie wyrywa zębów podczas jedzenia. Bardzo długo przekonywałam się do pasty jajecznej, dopiero jak zaczęłam sama gotować i moja świadomość kulinarna wyszła poza podstawy, stworzyłam swoją idealną pastę jajeczną. Spróbujcie, może przekonacie największego niejadka, może to będzie tym razem wasz sposób

ladykitchen
Kanapkowa pasta z soczewicy, z marchewką i orzechami 164

pasta z soczewicy powstała ostatnio gdy piekłam chleb z nasion, orzechów i kasz . I powiem szczerze idealnie do niego pasowała. Oprócz soczewicy w środku tej pasty są pieczone marchewki ( które upiekłam dzień wcześniej razem z chlebem), włoskie orzechy, natka pietruszki oraz curry i pasta tahini. Zjedliśmy ją na kanapkach z avocado ale bardzo pasuje też do niej świeży pomidor. Pasta(...)komponuje z zielenią avocado i szczypiorku. Uważam, że patrzenie rano na takie intensywne kolory daje dodatkowego kopa energetycznego (oprócz kopa z kalorii przyjętych z kanapką:). Dobry początek dnia. Kanapkowa pasta z soczewicy, z marchewką i orzechami   Drukuj Prep time 20 min Cook time 30 min Total time 50 min   Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 2-3 większe marchewki 2 łyzki

Cooking for Emily
Pasta kanapkowa z fasoli jaś 192

bardzo tuczącego i tłustego. Nie jestem wielką fanką kanapek jednak odkąd mogę je jeść z prawdziwym chlebem - i jedna kanapka jest dla mnie sytym posiłkiem to próbuję kombinować i pasta fasolowa jest dla mnie idealnym odkryciem. Pasta kanapkowa z fasoli jaś jest doskonałym uzupełnieniem diety w białko niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyrządziłam ją z białej fasoli jaś, zrobiona(...)miała jeszcze więcej białka. Jeśli nie chce Wam się bawić w namaczanie i gotowanie można użyć fasoli z puszki - sprawdzi się tak samo dobrze jak ta suszona. Polecam bo pasta jest niedroga a bardzo smaczna i treściwa - idealna do zimowej kanapki. Robiąc pastę inspirowałam się przepisem z bloga Obiad gotowy . Pasta kanapkowa z fasoli jaś 2/3 szklanki fasoli 2 cebule

sierotka maRysia w kuchni
Kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów 107

Kolejny banalny i prosty przepis na śniadaniową pastę, która składa się właściwie z dwóch składników - tofu i suszonych pomidorów, a jej wykonanie zajmuje tyle, co przeczytanie tego przepisu. Gotowi na kolejną pyszną pastę, którą zrobicie w 5 minut? Zatem do dzieła - blendery w dłoń!   Kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów Przepis na 220 g pasty Potrzebujemy: tofu naturalne(...)kielicha wlewamy 1 łyżkę oleju (2 łyżki - jeśli pomidory nie były wcześniej trzymane w oleju) i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Wszystko mieszamy ze sobą za pomocą blendera. Nasza kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów jest już gotowa i smakuje znakomicie! Podawać ze szczypiorkiem i ulubionymi warzywami oraz dzielić się ze znajomymi tym prostym i szybkim przepisem :)  Smacznego! Maugo

Bananowe Pole
Szprotkowa pasta jajeczna na grzance 140

Ostatnio nabrałam ochoty na pastę , i tym razem zaproponuję pastę jajeczną z sardynkami w oleju , smak bardzo fajny , do tego chrupiące grzanki i mamy super kolację , bądź śniadanie , taką pastę można także przyrządzić na ostro , to już według upodobań smakowych , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób )  4 jajka ( ugotowane na twardo )  3 łyżki majonezu(...)cebulkę , majonez , musztardę , kapary , doprawiam wszystko według uznania i bardzo dokładnie mieszam  tak aby nasze składniki dobrze się połączyły , i odstawiam na 30 minut do lodówki . Jak nasza pasta się chłodzi , zabieram się za tosty , można użyć chleba tostowego , bądź bułki , to już według uznania . Nasze tosty opiekam w tosterze , ale także można popiec na patelni, kiedy mamy podpieczone

Mój Smak