pasta z suszonych pomidorów - 1315 przepisów (strona:58/88)

Relacja z SeeBloggers 25-26.07.2015 213

Jędraszczak, autorką bloga Kuchnia Agaty . Agata okazała się bardzo miłą, cały czas uśmiechnietą i pełną energii osobą. Wspólnie przygotowaliśmy kilka tart słodkich i wytrawnych oraz wspaniałe pasty kanapkowe. Pyszne pasty: z zielonego groszku, z bialej fasoli, z wedzonego łososia i hummus Do hotelu wracałam oszołomiona ilością zdobytej w tym dniu wiedzy, ale to jeszcze nie był czas na odpoczynek, bowiem(...)kolor? :) Kolejne wrsztaty prowadził Joseph Seeletso. Józek to równy gość. Widać było, ze gotowanie to jego pasja, aż miło było patrzeć na jego kulinarne wyczyny. Dorsz pieczony w suszonych pomidorach z ziemniakami i kasztanami oraz szpinakiem blanszowanym w mleku kokosowym był chyba najlepszą potrawą, jakiej w życiu próbowałam. Wołowina medium rare podana na soczewicy z warzywami z dodatkiem salsy

Zawsze głodna!
Jest chleb będzie żarcie-chlebki z ciecierzycą 140

sosy i pasty , do których idealnie nadają się chlebki podpłomyki . Pieczywo z orientalnym touch jest bardzo aromatyczne. Placki można piec małe lub duże. Zazwyczaj moi goście muszą trochę popracować i odrywają chlebek upieczony w wersji large…Dzisiaj jednak upiekłam mniejsze chlebki ale na tyle duże, że po brzegi można je napełnić awokado, fetą, suszonymi pomidorami…Posypać czarnuszką

codojedzenia
Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 142

niej pasta z ciecierzycy z nasionami chia. Talerz, przepiękny zresztą, kupiony za kilka złotówek na targu staroci. Bardzo podoba mi się takie zestawienie kolorów. Przepięknie zdobiony, ceramiczny zestaw w azjatyckie wzory tak mi się spodobał w sklepie, że kupiłam dwie miseczki oraz dwa talerzyki. Jako pierwszy został w nich podany hummus z suszonymi pomidorami i podpłomykami. Talerzy mam naprawdę

Moja smaczna kuchnia
Pasta alla Norma – pozdrowienia ze słonecznej Sycylii! 184

Kuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe

Karo in the Kitchen
Tagliatelle z bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi 167

oliwek. Zamiast dużych pomidorów dodałam koktajlowe, żeby pasta wyglądała ładniej. Do tego czosnek, bazylia i twardy ser - u mnie mój ulubiony parmezan. Składniki: (na 4 porcje) 1 średniej wielkości bakłażan 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 szklanka dobrej passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki liści bazylii 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki suszonego oregano ser pecorino

Kulinarne Inspiracje
Marynowane jajka z suszonymi pomidorami 94

pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie 2 łyżki majonezu sól pieprz szczypta papryki słodkiej szczypiorek oliwki Jajka ugotować na twardo , obrać i włożyć do słoja. Zalać zakwasem buraczanym i odstawić na 2 - 3 dni. Wyjąć, przekroić na pół, wyjąć żółtka, włożyć je do kubka blendera, dodać, pomidory, majonez, i przyprawy do smaku. zmiksować na jednolitą pastę. Przełożyć do rękawa

Gotowanie jest łatwe
Pikantna pasta z bobu 158

przygotowaniu pikantna pasta z bobu. Świetna do kanapek, polecam :) na 2 porcje: szklanka ugotowanego i obranego bobu łyżka soku z cytryny łyżeczka tabasco (użyłam zielonego) 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu sól do smaku Bób miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niego sok z cytryny, tabasco i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Świetnie smakuje z dodatkiem suszonych pomidorów. Smacznego

Mienta blog
Makaron z zielonego groszku z suszonymi pomidorami oraz zieloną papryką. Alternatywa dla standardowego makaronu. 126

Skład makaronu: 100% groszku.  Byłam zaskoczona kiedy to zobaczyłam. Idealny makaron dla osób, które borykają się z celiakią, wegan lub kogokolwiek kto chciałby zwiększyć ilość

wysmienity
Dietetyczne kotlety rybne 194

nadzieję, że wysiłek fizyczny również. Rano dostałam jeszcze śniadanie: 200 ml domowego zakwasu z buraków, 200 ml wody z cytryną oraz 1 pokrojonego pomidora na liściu sałaty, mini kromeczkę chleba dukana i odrobinę pasty z soczewicy. Na drogę dostałam butelkę 330 ml soku wielowarzywnego. Po drodze wpadliśmy do sklepu i kupiliśmy mrożone filety z morszczuka, które miały czas aby odtajać(...)idealnym rozwiązaniem, mogą je jeść dzieci i dorośli, nie zawierają ości, na pewno wszystkim będą smakować. Dlatego dziś zapraszam domowe kotlety rybne. Polecam też panierowane kotlety rybne z suszonymi pomidorami . Składniki na ok. 8 kotletów: 500 g filet z morszczuka, 1 mała cebulka, 1 jajko, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, sól i czarny pieprz mielony, Przygotowanie: Filet z morszczuka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co to jest kuchnia śródziemnomorska? 139

składniki to pomidory, karczochy, czosnek, kapary, anchois, bazylia i orzeszki piniowe ze zbóż jedzone są makarony, ryż oraz chleb Kuchnia północnoafrykańska: obejmuje: Maroko, Algierię, Tunezję oraz Libię najważniejsze cechy: najbardziej aromatyczna spośród kuchni śródziemnomorskich, chętnie używane są: kumin, kolendra, szafran, cynamon, goździki i chilli, a także pikantne pasty harissa i ras el hanout słodyczy dodają suszone owoce, jak daktyle

Chilli Czosnek i Oliwa
TATAR Z KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 122

Tatar klasyczny już gościł na moim blogu (przepis TU ) ale dziś zaproponuję go w innej odsłonie. Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny. Zapraszam

potrawyregionalne
Quazi Lasagne Mexicana 188

To taka trochę oszukana lazania, ale komu to przeszkadza. Klasyczny sos pomidorowy zmieniony w meksykańską bombę. Beszamelowi dostało się gałką. Tylko makaron trzyma fason ;) Trochę

bastalena
Grzanka z pastą z awokado, jajkiem sadzonym i parmezanem 104

nakładamy pastę z awokado. Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy jajka i smażymy sadzone. Zależy nam, aby żółtko pozostało płynne. Usmażone jajka nakładamy na każdą z grzanek. Skrapiamy oliwą z oliwek. Oprószamy wiórkami parmezanu. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Grzanki można dodatkowo skropić po wierzchu sokiem z limonki! Podajemy np. z szynką parmeńską lub szwarcwaldzką. Jajka oprószyłam suszonymi pomidorami w młynku

Moja smaczna kuchnia
Zapiekane muszle 209

podstawie "The pasta book" by Gennaro Contaldo    3-4 porcje   20 dużych muszli makaronowych (120g) mozarella ok 200 g ricotta 175 g parmezan 40 g 20 liści bazylii (ewentualnie kilka do przybrania; w przypadku braku bazylii dobrze sprawdzają się liście szpinaku)  sól i pieprz do smaku   sos pomidorowy 2 puszki pomidorów 3 ząbki czosnku(...)świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek pół papryczki chilli (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku   Zaczynamy od przygotowania sosu pomidorowego. Wlewamy oliwę do głębokiej patelni i dodajemy zgnieciony czosnek i ewentualnie chilli. Przesmażamy je ok 2 minut, a następnie dodajemy bazylię, pomidory i pół szklanki wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, a następnie redukujemy

Simple Dish
Wegańskie curry z dynią, batatem i ciecierzycą 136

ząbki czosnku   ü   Warzywa i dodatki: ·          puszka krojonych pomidorów bez skóry ( lub w sezonie kilka pomidorów pokrojonych, bez gniazd nasiennych) ·          1,5 szklanki bulionu warzywnego lub wody ·          400 ml (puszka) mleczka kokosowego(...)puszki można dodać do curry bez dodatkowej obróbki. Najpierw przygotujemy pastę, tak by wszystkie składniki miały czas się połączyć przed dalszą obróbką. W moździerzu ucieramy kolendrę i kmin (nie podprażam ich wcześniej, gdyż w paście trafią na patelnię). Dobrze ucieram, a następnie dodaję czosnek i dalej ucieram na pastę. Dodaję trawę cytrynową oraz liście kafiru , które wcześniej nieco rozcieram

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania