fasolkę odsączoną z zalewy i mozzarellę porwaną na kawałki. Cebulę, ząbek czosnku i suszone pomidory grubo pokrój i dodaj do misy robota. Wsyp również wszystkie przyprawy i dodaj świeżą bazylię. Zmiksuj pulsacyjnie, aż masa rozdrobni się na bardzo małe kawałeczki (ale nie na gładką pastę). Spróbuj masę i ewentualnie dopraw. Do masy dodaj teraz rozbełtane jajko oraz bułkę tartą
Chilli Czosnek i Oliwazrobiłam to pierwsza :) Składniki: 250 g ugotowanej kaszy jaglanej 100 g suszonych pomidorów 2 łyżki oleju z pomidorów chili, pieprz i sól do smaku Przygotowanie: wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy - Thermomix czas ok 1 min/obr 6-8 (w zależności jak gęstą pastę chcemy mieć). Pastę należy trzymać w lodówce. Smacznego
Gotowanie z pasjąDzisiaj zaczęła się astronomiczna jesień. U mnie trochę słoneczko świeciło, pogoda ogólnie dopisywała. Zjadłam obiad i zabrałam się za przyrządzenie pysznego kremu z fety, suszonych
Zakątek rozkoszy kulinarnychdrugą piersią z kurczaka. Oprószamy solą, pieprze i pieprzem cayenne z obu stron. Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aby wydobyć z niej słodycz. Pomidory i czerwoną cebulę łączymy z serem feta i całość rozgniatamy widelcem. Gotową pastę rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami
DefinicjaSmakuAjvar czyli gęsta paprykowa pasta wywodzi się z kuchni serbskiej. Głównym składnikiem jest właśnie papryka, drugim w kolejności bakłażany, a kolejnym pomidory. Miałam bardzo dużo papryki zebranej w sumie niedawno ze mojej szklarni (jakieś 2 tygodnie temu), cześć suszę w całości, dzięki czemu przez najbliższy rok nie musze kupować tej przyprawy, s chcąc doprawić potrawę właśnie papryką to na bieżąco(...)przyzwoite pieniądze, tj. około 6 zł za 1 kg, więc może kogoś zainspiruję Składniki na 2 słoiki około 300 ml: około 2 kg papryki 2-3 bakłażany 1 kg pomidorów lub 300-400 ml soku pomidorowego łyżeczka pieprzu łyżeczka słodkiej papryki 50 ml syropu klonowego lub 2-3 łyżki cukru Przygotowanie: Całe papryki umieść na blaszce włożonej papierem do pieczenia
greenscarfNie wiem czemu jeszcze do tej pory na blogu nie znalazło się czerwone pesto? Przecież jemy je na okrągło, no ale nadrabiam i dziś przepis na
Moje Małe Czarowaniepasta zagościła u mnie w lodówce , zastępując pasztety i inne smarowidła o podejrzanym składzie. Wykonanie jest bardzo proste, gdyż wszystko ze sobą musimy zblendować na gładko. Składniki 3 dojrzałe awokado pół szklanki ciecierzycy, może być z puszki.Po odlaniu zalewy, przepłukajcie cieciorkę na sitku 6 suszonych pomidorów, z zalewy 2 ząbki czosnku garść listków bazylii suszone oregano- ile chcesz(...)minutach. Upieczoną paprykę odłóż zamkniętą w szklanym naczyniu, na jakieś 15 minut, a następnie ściągnij skórkę. Zejdzie bez problemu. Do naczynia włóż wszystkie składniki i zblenduj na pastę. Możesz zmiksować na zupełnie gładko, a możesz na rustykalną masę z drobinkami słonecznika- jak lubisz. Pasta jest idealna do smarowania "deseczek" czyli pieczywa chrupkiego. Może być dodatkiem do kanapek, koreczków a nawet
Z Kuchni Do KuchniZauważyłam, że coraz więcej osób zaczyna sięgać po pikantne dania. My Polacy nie jesteśmy do nich specjalnie przyzwyczajeni więc jest to dość miłe zaskoczenie widzieć, iż
mecooksGrana Padano Przepyszne kluseczki wypełnione kozim serem i pastą z trufli to coś czym zachwycałam się i zachwycam za każdym razem kiedy bywam w tym miejscu. Jeśli lubicie włoskie gnocchi te są naprawdę rewelacyjne. 3 rodzaje tagliatelle : Tagliatelle con salmone (Makaron wstążki z kawałkami łososia, groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami w sosie z serka mascarpone i z natka pietruszki(...)tych którzy lubią łososia z włoską nutą czyli dodatkiem suszonych pomidorów i serka mascarpone ten makaron jest strzałem w dziesiątkę. Groszek cukrowy podany z łososiem idealnie podkreśla smak tagliatelle i podkreśla jego wyjątkowy charakter. Tagliatelle primavera (Makaron wstążki w sosie śmietanowym z bobem, szparagami, groszkiem cukrowym i serem Grana Padano) Dla wszystkich, którzy lubią wersje wegetariańską makaronu jest
I LOVE LIFEPasta zrobiona z łososia pieczonego, bardzo szybka i prosta do zrobienia.Można ją zrobić z innych ryb też, na przykład jak nam zostanie od obiadu. 2 dzwonka łososia 2 jajka 3 pomidory suszone 1 łyżka majonezu sól, pieprz przyprawa do ryb 1 łyżeczka majeranku Łososia solę, pieprzę, posypuję majerankiem, przyprawą do ryb i odstawiam do lodówki na kilka godzin
wesoła kuchniaUlubione w moim domu śródziemnomorskie klimaty:) Smaczna i aromatyczna pasta. Rewelacyjna do kanapek, zwłaszcza z dodatkiem różnych serów. Jako dodatek do krakersów, podanych z kieliszkiem wina jest po prostu świetna! Przepis zmodyfikowany ze starego numeru gazetki "Przyślij Przepis" składniki: 1/3 szkl suszonych pomidorów w oliwie 1/3 szkl czarnych oliwek bez pestek 100 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku
6nieboAllos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch To pasta z pora i pomidorów, świetna do kanapek i dań obiadowych. Zawiera sporą ilość drobno krojonych, chrupiących (!) warzyw. W smaku zaskakująco świeża, z dużą przewagą pomidorów. Prawie jak ta, zrobiona w domu! Plus za miły akcent w postaci nasion słonecznika. Skład również niczego sobie: pomidory 42%, nasiona słonecznika, marchew 10%, olej słonecznikowy(...)przecier pomidorowy 5%, syrop z agawy, skrobia ziemniaczana, suszone pomidory 1,5%, czosnek 1,5%, zagęszczony sok z cytryny, sól morska, przyprawy (cebula w proszku, chili), substancja zagęszczająca: guma akacjowa . * Allos sos z wiśni amarena Skład: wiśnie* 55%, syrop z agawy*, sok winogronowy*, zagęszczony sok jabłkowy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, sok z cytryny*, wanilia burbońska *, naturalny ekstrakt
Poranek na słodkoKolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują
Monia miesza i gotujezdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść
Szczęśliwa kuchniazdjęć zrobić, a pasta w między czasie została zjedzona. Ale oto jest! Pasta słonecznikowa, na którą przepis wzięłam od Marty Dymek z Jadłonomii. Robiłam ją wiele razy, aż w końcu, po kilku zmianach w składnikach, znalazłam swój smak. Składniki: 1 szklanka pestek słonecznika 4 pomidory suszone 6 łyżeczek mleka sojowego (można zastąpić wodą) 1 garść posiekanego koperku 1 garść
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSmaż przez kilka minut. Gdy warzywa się usmażą zmiksuj je blenderem. Do pasty dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż jeszcze przez chwilę. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Makaron z sosem śródziemnomorskim makaron cukinia bakłażan Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami owoce morza suszone pomidory pietruszka Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym tuńczyk
Fit&Fast Kitchenprzyda), mielone siemię lniane (głównie używam w swojej kuchni zamiast jajka) oraz suszone pomidory (i tutaj mam dylemat co z nimi zrobić… zerkając na miskę z namoczoną ciecierzycą rozważam hummus z ich dodatkiem, ale jest ich na tyle dużo, że pewnie zostanie mi jeszcze do pasty z czerwonej fasoli z nimi). Czy polecam ich produkty
Blendmanmielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki cieciorki 70g czerwonej soczewicy 500ml bulionu warzywnego sok z cytryny posiekana świeża kolendra (ewentualnie suszona) olej do smażenia Przygotowanie: W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek
Codzienne Gotowaniefirmy Lubella 150 g rukoli 500 g ricotty 1 słoiczek pomidorów suszonych + olej z tych pomidorów 1 łyżka kaparów sól pieprz 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej bazylii Pomidory kroimy w cienkie paski. Czosnek miksujemy z pomidorami na gładką pastę, dodajemy miętę i rukolę pociętą nożyczkami na mniejsze kawałki. Mieszamy, dodajemy kapary
Chocolate Muffin Blog