pasta z suszonych pomidorów - 1315 przepisów (strona:45/88)

Pasta bezrybna 156

problemu! Najważniejsze jest nori. Olej lniany możesz nawet zastąpić rzepakowym. Pasta nie powinna na tym zbytnio ucierpieć. Składniki: Wegański twaróg – 200g Nori – 1 arkusz Olej lniany – 3 łyżki Mleko sojowe – 10 łyżek Koncentrat pomidorowy – 3 łyżeczki Pomidory suszone – 3 sztuki Koperek – 1/2 pęczka Papryka wędzona – szczypta Czarna sól – spora szczypta(...)blendera ręcznego i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Ja polecam klasyczne podawanie, jak dla mnie – ciemne pieczywo (żytnie) i ewentualnie dodatki, takie jak ogórek gruntowy czy pomidor. Smacznego! Artykuł Pasta bezrybna pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Nadziewany por z parowaru 230

dobre i polecam takie połączenie :) Składniki :  1 por - biała część 160g mięsa mielonego  1 papryka chili jalapeno  3 pieczarki  8 cebulek perłowych Silver 4 suszone pomidory  1 łyżka parmezanu  1 łyżka lnu mielonego złotego odtłuszczonego  3 łyżki kiełków brokułu  1 jajko  Przyprawy : pieprz czarny  bazylia  oregano Pora myjemy(...)mnie z dwóch kawałków pora, wykorzystałem po 2 wierzchnie warstwy, reszta pora poszła na pastę jajeczną . Nic się nie może zmarnować :) Pieczarki myjemy, obieramy daszki i drobno siekamy. Papryczkę chili jalapeno również myjemy i kroimy na małe kawałki, tak samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy na pół. Mięso mielone wykładamy do głębokiego naczynia. Przyprawiamy pieprzem czarnym, oregano i bazylią

Parowar Faceta
Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży) 137

jeśli masz czas, nawet dłużej (według tradycji 6-10 godzin). W pojemniku malaksera umieść suszone pomidory, czosnek, pestki słonecznika, starty parmezan, chilli, sól oraz listki ziół jeśli używasz. Zmiksuj pulsacyjnie do rozdrobnienia składników. Na końcu dodaj olej i oliwę i zmiksuj na gładką pastę. W razie potrzeby dodaj więcej oliwy lub odrobinę wody. Pieczarki pokrój na plasterki. Piekarnik rozgrzej(...)przez 5-15 minut.  Gdy farinata będzie już ścięta i lekko przyrumieniona na wierzchu, wyjmij ją z piekarnika. Piekarnik przestaw na górną grzałkę. Farinatę posmaruj pesto z suszonych pomidorów i obłóż plasterkami pieczarek lub nałóż wybrane przez Ciebie dodatki. Zapiekaj w piekarniku jeszcze przez 5 minut (do zrumienienia pieczarek lub też roztopienia się sera, jeśli robisz bardziej tradycyjną

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron ze szpinakiem i białą fasolą w pomidorowym sosie 128

współpracy z firmą JAMAR zastanawiałam się czy puszkę fasoli Piękny Jaś zużyć do zupy, do pasty na chleb, albo makaronu… decyzję podjęłam niemal błyskawicznie;) Dodałam mielone mięso drobiowe, świeży szpinak, pomidory w puszce oraz bardziej wyraziste dodatki, takie jak oliwki i suszone pomidory. Nam smakowało:) 300 g ulubionego makaronu 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku puszka fasoli

Smaki Na Talerzu
Pomidorowa pasta z nerkowców,wegańska 125

Puszysta, kremowa, delikatna, z lekką nutką suszonych pomidorów... Pyszna :) Składniki: 2 szkl. orzechów nerkowca 10 łyżek oliwy 6 łyżek koncentratu pomidorowego 6 łyżek wody papryka

chwile dla mnie
Pasta z wędzonej makreli, serka i pomidorów 176

pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. Do pasty można także ogórki kiszone, konserwowe, paprykę. Ja dodałam passatę, jajka i serek śmietankowy. Możecie dowolnie modyfikować pastę. Na pewno zawsze wyjdzie pyszna;D Składniki: 1 makrela obrana z ości i skóry 2 łyżki serka śmietankowego 4 łyżki passaty pomidorowej 1 średnia cebula 2 jajka ugotowane na twardo 1 suszony pomidor + łyżka oleju

Zasmakuj Kuchni
Pasta z sera białego, groszku i suszonych pomidorów. 129

zielonego z puszki 5 suszonych pomidorów sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Pomidory wyjmujemy z oliwy i kroimy w kosteczkę. 2. Ser biały rozcieramy z majonezem, dodajemy groszek, pomidory i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem, groszek można lekko rozetrzeć widelcem. 3. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego

Izabelawkuchni
Bagietka z pastą z fety i pomidorów 150

śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą  i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI  1 pełnoziarnista bagietka  180 g sera feta 1 puszka pomidorów krojonych (mogą być też świeże pomidory, ale o tej porze roku preferuję jeszcze  te z puszki) 1/2 pęczka bazylii pieprz oliwa z oliwek suszone oregano PRZYGOTOWANIE  Bagietkę kroimy(...)plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy oregano i zapiekamy przez 10 minut (w 180 stopniach). Pomidory odsączamy z zalewy i miksujemy z fetą i bazylią  (cześć możemy zostawić do ozdobienia). Doprawiamy pieprzem. Smarujemy kromeczki pastą i kładziemy listki bazylii. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasta twarogowo-jajeczna na kanapki 187

akurat nie miałam, ale takie połączenie znam. Kombinując możecie dodać serek wiejski, maślankę, suszone pomidory, koper włoski i oliwki. Wytrawne smaki na śniadanie lub przekąskę przed obiadem? Czemu nie.. Podawajcie udekorowane czymś zdrowym zielonym - natką, szczypiorem, koperkiem i kolorowym - pomidorami, ogórkami, oliwkami, buraczkami, a jak! Dodatkowe witaminy się przydadzą o każdej porze roku! Róbcie sobie(...)królewskie śniadania, by czuć energię na cały dzień. Dodatkowo salaterka sałat, łyżka oliwy z oliwek, parę warzyw i takie kanapeczki z pastą - zdrowa wielka rozpusta!:) Składniki: 250 g twarogu półtłustego 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone drobno mała cebulka pokrojona drobno 4 łyżki kefiru sól, pieprz do smaku opcjonalnie mielona ostra papryka i majeranek Przygotowanie pasty: Nic bardziej trudnego. Wystarczy

Zasmakuj Kuchni
Pikantne roladki z kurczaka 1513

imbirem, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, ser z pieprzem, pietruszkę,  oraz …. wykorzystałam do smażenia papier do pieczenia. Tak usmażona roladka wyszła doskonała w smaku, była krucha, do tego aromatyczna i pikantna. Faszerowane Roladki można przygotować z kurczaka, indyka, ale do przygotowania roladek nadaje się również schab wieprzowy. Polecam również: Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka(...)faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem Do przygotowania 2 porcji pikantnych roladek z kurczaka wykorzystałam: – 1 pierś z kurczaka – 1 łyżkę musztardy z chili i imbirem – 4 plastry sera z pieprzem – 1 łyżkę siekanej natki pietruszki – sól i pieprz do smaku – 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażany nadziewane kaszą jaglaną 109

piekarnika Składniki: 2 średnie bakłażany 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 cebule 2 ząbki czosnku (lub łyżeczka pasty czosnkowej ) 2 duże pomidory kilka gałązek natki pietruszki lub świeżej kolendry 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka kolendry suszonej 1 łyżka tamari lub sosu sojowego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości według przepisu

Lamarida.pl
Warsztaty kulinarne z Darią Ładochą- Bez laktozy? Bez glutenu? W LIDLU bez kłopotu! 149

się z przepisami, jak i ofertą sklepu, podczas najbliższych zakupów! Przygotowaliśmy cztery posiłki (przepisy na poniższym zdjęciu): 1. Pasta z zielonego groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą

SMYKWKUCHNI
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, PESTEK SŁONECZNIKA I ROSZPONKI 130

Pestki słonecznika już dawno zagościły w mojej kuchni i zawładnęły moimi kubkami smakowymi.W połączeniu z suszonymi pomidorami, to już niebo w gębie. Do tego jeszcze

pieprzny smaczek
Tajine z baraniny 174

sól i pieprz 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pasty harissa 16 suszonych moreli 2 garście rodzynek 3 goździki gwiazka anyżu kilkucentymetrowa laska cynamonu szczypta szafranu pół czerwonej papryki puszka krojonych pomidorów (400g) 250ml bulinu warzywnego 1 łyżka płynnego miodu 150g ciecierzycy z puszki posiekana kolendra do przybrania olej

Codzienne Gotowanie
Pizza margherita 163

małej cebuli 2 małe ząbki czosnku (orbane) ½ łyżeczki suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego oregano 2 kawałki (połówki) suszonych pomidorów (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy sól morska do smaku Wszystkie składniki (oprócz soli) umieścić w malakserze, zmiksować do otrzymania gładkiej pasty (można również drobno posiekać, a na koniec przetrzeć przez sitko). Sos przełożyć na patelnię lub do rondla, zagotować (uwaga

Pełny talerz