pasta z suszonych pomidorów - 1315 przepisów (strona:52/88)

Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego 118

przyda), mielone siemię lniane (głównie używam w swojej kuchni zamiast jajka) oraz suszone pomidory (i tutaj mam dylemat co z nimi zrobić… zerkając na miskę z namoczoną ciecierzycą rozważam hummus z ich dodatkiem, ale jest ich na tyle dużo, że pewnie zostanie mi jeszcze do pasty z czerwonej fasoli z nimi). Czy polecam ich produkty

Blendman
Libańska zupa z soczewicą i ciecierzycą 192

mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki cieciorki 70g czerwonej soczewicy 500ml bulionu warzywnego sok z cytryny posiekana świeża kolendra (ewentualnie suszona) olej do smażenia Przygotowanie:  W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek

Codzienne Gotowanie
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 158

firmy Lubella 150 g rukoli 500 g ricotty 1 słoiczek pomidorów suszonych + olej z tych pomidorów 1 łyżka kaparów sól pieprz 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. 1 łyżka posiekanej mięty 1 łyżka posiekanej bazylii Pomidory kroimy w cienkie paski. Czosnek miksujemy z pomidorami na gładką pastę, dodajemy miętę i rukolę pociętą nożyczkami na mniejsze kawałki. Mieszamy, dodajemy kapary

Chocolate Muffin Blog
Makaron z pomidorowym pesto 227

osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W tym samym czasie suszone pomidory odsączamy z zalewy (zalewę można zostawić) i miksujemy w malakserze wraz z ząbkami czosnku, parmezanem, bazylią, chili i orzechami (można chwilkę podprażyć orzechy na suchej patelni, aby wydobyć więcej smaku) na pastę. Po zblendowaniu dolewamy oliwę (lub zalewę) i miksujemy ponownie. Doprawiamy pesto solą morską

Poezja smaku
Pikantna zupa meksykańska 142

chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki XXL o wadze 560 g) 1 puszka 400 g krojonych pomidorów (daję większe puszki XXL o wadze 560 g, takie ) sól

Moja Delicja
Światowy dzień makaronu 166

można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem brokułów. Penne z awokado Czas na szybki obiad. Szybki nie znaczy niezdrowy. Wręcz przeciwnie. Dzisiejsza propozycja to samo zdrowie. A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi awokado! Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem Kolejnym pomysłem na smaczny i zdrowy obiad jest przepis

Fit&Fast Kitchen
Makaron z pesto ze świeżych pomidorów, migdałów i czosnku 130

ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek 3 suszone pomidory z zalewy 1/4 szkl. oliwy do podania: listki bazylii starty ser (można pominąć) Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie w malakserze umieszczamy pomidory, migdały, rodzynki, czosnek oraz oliwę. Miksujemy na pastę ew. podlewając odrobina wody z gotowania makaronu. Makaron odcedzamy, łączymy z pesto. Nakładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Co weganie jedzą w pracy na śniadanie? 162

były kanapki z chleba razowego z domowy wegańskim serkiem topionym a la pasta skwarkowa (napiszę o nim później), do tego kotlet buraczano - ziemniaczany, pomidory i ogórek. Na lunch naszykowałam wczoraj (do zrobienia w ciągu 15 minut) sałatkę z makaronem - drobne kolanka - z rukolą, czarnymi oliwkami i suszonym pomidorami z odrobiną własnego oleju lnianego. Sałatka jest syta i jej przygotowanie

Co na wege obiad?
Pizza z rukolą,pomidorkami i prosciutto 183

łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku Pomidory (świeże i suszone) pokroić w kostkę, wymieszać z oregano. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory, dodać balsamico. Wymieszać, gotować ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Na koniec zmiksować na gładka pastę. Odstawić do przestudzenia

Pełny talerz
Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów 182

makrele - pęczek pietruszki - 6 suszonych pomidorów - 60 mililitrów oleju z suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - pieprz ziołowy - sól Przygotowanie: Makrele dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy ich skórę (trzeba uważać, żeby nie naciąć zbyt głęboko). Przy pomocy blendera rozdrabniamy składniki do marynaty - pietruszkę, pomidory i czosnek. Pastę mieszamy z olejem z pomidorów, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, a następnie

Życie zamknięte w smaku
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 151

węgierskiego koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka zmielonej garam masala 3 łyżki pasty Piros Arany 1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich  1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy

ClauditteMissCooking
Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 231

wyrazu, wręcz mdły łatwo daje się aromatyzować i doprawiać wyraźniejszymi smakami.Najbardziej popularne danie z bakłażana to chyba grecka musaka, czyli zapiekanka z mięsem i pomidorami. Można go także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak gąbka, więc lepiej uważać(...)poziom cholesterolu, stąd bardzo często jest łączony z tłustymi mięsami, baraniną i wieprzowiną. Dobrze smakuje również z serami.Tatar z pieczonego bakłażana to smaczna przekąska z chrupiącymi ogórkami i suszonymi pomidorami, z wyrazistym dodatkiem kaparów i marynowanego pieprzu, pod chmurką puszystego kremu pomidorowego.Całość uzupełniona lekko jabłkową nutą młodej kalarepki zamarynowanej w cydrze. Czas wykonania: 60 minutPorcje

SzczyptaSmaQ
Śniadanie z patelni 124

śniadanie z patelni! Moje ulubione to śniadanie wytrawne, najlepiej na podpłomyku z pasta z awokado i jajkiem na twardo. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki(...)razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jajko sadzone na grzance z bobem Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku

Moja smaczna kuchnia
KANAPKA NA CIEPŁO Z TUŃCZYKIEM, KAPARAMI I SEREM 146

gości. Nie wymagają skomplikowanych składników, ani też doświadczenia w kuchni. Składają się z chrupiącej grzanki przykrytej ciepłą pastą z tuńczyka, kaparów, czerwonej cebuli i majonezowego-czosnkowego dipu. Całość  ukryta pod warstwą roztopionego sera i wykończona plastrem świeżego pomidora.  Ich sukces to udane połączenie składników. SKŁADNIKI na 4-5 kromek 140 g tuńczyka z puszki w zalewie(...)cebulę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połaczą się z dipem. Kromki chleba (całe lub przekrojone na pół) układamy na papierze do pieczenia. Każdą smarujemy przygotowaną pastą. Na wierzchu kładziemy plasterek sera i po dwa plastry pomidora. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu, chili i oregano. Wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut. Wyciągamy, gdy na powierzchni sera pojawią się bąbelki

cool and minty
Kremowa pasta z awokado i pistacjami 197

pomidorów- na kolację. 2 minuty, 2 główne składniki + kilka dodatków i... rozkoszujemy się tym wybornym, kremowym smakiem :) * serek twarogowy do smarowania- 200 g * dojrzałe awokado- 1 szt. * sok z cytryny- 1 łyżka * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * pistacje- garść Awokado dokładnie rozgnieść widelcem, połączyć z cytryną, serkiem twarogowym oraz przyprawami i wymieszać. Pistacje rozdrobnić i posypać pastę

Kraina Miodem Płynąca