jako pasta do chleba. Serniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki tak jak lubi. Składniki: SPÓD 1 szklanka ulubionych płatków 40 g masła 1 łyżka startego sera żółtego SERNIK: 400 g jogurtu naturalnego 250 g sera ricotta 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3/4 szklanki oliwek 1 mała puszka kukurydzy 9 suszonych pomidorów
Kuchnia w oparachzrobić najbardziej tradycyjną wersję pasztetu. Polecam Ci także inne przepisy: – pate z wątróbki – pasta z kurczaka – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane(...)czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki: – 500 g karkówki lub łopatki – 30 dag boczku – 30 dag podgardla – 30 dag wątróbki
nietylkopasta.plsuszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem
Moja smaczna kuchniapalonym sianie tartinki malinowe z wariacją z wątróbek szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet(...)padron daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki
królestwo garówwędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kozieradki 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżeczka nasion kolendry ½ łyżeczki płatków chili 2 łyżki oleju rzepakowego Sos BBQ: 500 ml pasty z czerwonych pomidorów 50 ml octu winnego 1 duża słodka cebula 3 ząbki czosnku 6 wędzonych śliwek 1 łyżka gorczycy 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka melasy(...)buraka szczypta płatków chili 1 łyżeczka oleju rzepakowego szczypta oregano sól do smaku Bułeczki bao: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 20 g świeżych drożdży (lub 7 g suszonych) 250 ml letniej wody 1 łyżka oleju rzepakowego + do posmarowania ½ łyżeczki soli Coleslaw: główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1 mała marchewka 1 gruszka 1 łyżka musztardy Dijon
Food Squarepasty a muszą uważać na gluten, w każdej Biedronce można już kupić makaron bezglutenowy :) Postanowiłam go wypróbować i powiem Wam szczerze, że byłam mile zaskoczona :) Składniki: ok 80 dkg mięsa mielonego ( ja używam z łopatki wieprzowej i wołowiny ) 2 puszki pomidorów 2 cebule świeża natka pietruszki 3-4 ząbki czosnku (zależy od ich wielkości) łyżeczka bazylii suszonej oliwa
The Sweet Damselpomidorami Galantyna Glazurowane marchewki Grissini z tymiankiem Grzybki Jajko na bekonie i rukoli Kapusta z grzybami Klops z papryką Koreczki na imprezę Krewetki z czosnkiem i natką Kurki w cieście naleśnikowym Lizaki wafelkowe Mini wafelki z makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną
Aga w kuchniDziś tak po prostu: Lasagne bolognese SKŁADNIKI: 200 g makaronu lasagne (bez wcześniejszego gotowania) 500 mięsa mielonego ( wieprzowo- wołowego) 2 ząbki czosnku 1 cebula
MarciochaKucharzyWlać na papier olej. Papryki obtoczyć w oleju. Do środka papryk wkładać farsz. Na wierzch wykładać po łyżeczce pasty tahini. Przykrywać papryki "kapeluszami". Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez ok. 20-30 minut. ------------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane pęczakiem Papryki faszerowane warzywami
Weekendy w domu i ogrodziepasty do kanapek. Tym razem wpadłam na pomysł zrobienia krokietów (a może kotletów) Nigdy wcześniej takich nie robiłam, a okazały się pyszne! Będę robiła częściej.składnikikrokiety170 g ziemniaków, ugotowanych100 g makreli wędzonej, obranej1 mała cebula, pokrojona w kostkę3 ząbki czosnku1 łyżka koperku1 jajo1/2 łyżeczki papryki w płatkach1 łyżka bułki tartej + do panierowaniasól, pieprzsos2 łyżki jogurtu1 łyżka majonezy3 pomidory(...)suszone - bardzo drobno posiekaneząbek czosnku, posiekanykopereksól pieprzPrzygotowanieWymieszać wszystkie składniki sosu Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę,cebulę, czosnek, koperek, jajo, paprykę. Dosypać bułkę, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Formować nieduże krokiety obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (na średnim ogniu
Stare Garydesery, na wytrawnie najczęściej przygotowuje z niej kotlety do obiadu z różnymi dodatkami, ale to nie koniec możliwości, możemy zrobić z niej również pyszny pasztet, dania jednogarnkowe, zupy oraz pasty do kanapek. Dla wszystkich mam polecam ugotować dla Waszych pociech domową kaszkę, w zamian gotowych kupnych kaszek, które niestety są naszpikowane chemią. Do domowej kaszki wystarczy zmiksować banana lub jabłko(...)dodać trochę soku i mamy pyszny i zdrowy deserek dla naszego dziecka. Zapraszam na kilka moich przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej: 1. Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami 2. Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 3. Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym 4. Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej
kulinarne odsłony patirozgnieciony czosnek, liść laurowy, słodką i ostrą paprykę i oregano. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy mięso i pastę pomidorowa. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami mięso, następnie pokrojone w plastry warzywa (podsmażone wcześniej bakłażan, cukinia, papryka, pomidory) i zblanszowane ziemniaki. Całość polewamy jogurtem z sokiem z cytryny, doprawiamy czosnkiem i oregano i wstawiamy
Smakowity Blog Kulinarnypołączenia się składników. Przelej sos dyniowy do garnka z makaronem i zacznij podgrzewać go na średnim ogniu. Dodaj szpinak, suszone pomidory, boczek, 1/4 szklanki oleju z suszonych pomidorów i dokładnie wymieszaj. Gotuj całość aż szpinak „zwiędnie”, przez około 5 minut. Zdejmij garnek z ognia, wmieszaj parmezan i 1/2 szklanki mozzarelli. Dopraw solą i pieprzem jeżeli konieczne(...)zawartość garnka do naczynia do zapiekania, posyp resztą mozzarelli i piecz przez 10 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni. Smacznego! English version Cheesy pumpkin, spinach and bacon pasta (6 servings) Ingredients: 1/2 a medium butternut squash or pumpkin, seeded and cut into 2 cm pieces 1 head garlic, outer skins removed 2 tablespoons oil salt and pepper
karmelowysuszonych pomidorów 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów 2 liście sałaty papryka słodka bazylia czosnek granulowany 1 rzodkiewka Jajka gotujemy na twardo i studzimy po ugotowaniu Tak przygotowane jajka obieramy i do miski oddzielamy żółtka Żółtka zodrabniamy dodajemy do nich pokrojone pomidory, oliwe spod pomidorów, przyprawy (według gustu) i pokrojoną drobno sałatę Wszystko razem(...)mieszamy, na koniec dodajemy majonez i dokladnie mieszamy aż uzyskamy gładką masę Tak przygotowaną pastę jajeczną wtłaczamy do białeg Na końcu przyozdabiamy rzodkiewką pokrojoną w plasterki Smacznego
Klaudynkowa kuchniacytryny,tahini i olejem włożyć do wysokiego naczynia i zblendować na gładkie puree.Dodać sól ,pieprz i stopniowo wlewać lodowatą wodę blendować,aż do uzyskania białej kremowej pasty.Konsystencję pasty regulować dodatkiem wody.Jeśli chcemy,by hummus stanowił smarowidło do chleba nalezy dodać 3-4 łyżki wody,pasztet będzie wówczas bardzo puszysty.Jeśli chcemy uzyskać dip do maczania warzyw(...)odpowiednio więcej wody. Podawać polany oliwą i posypany posiekanymi ziołami i sproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje świetnie także z suszonymi pomidorami wyłowionymi z aromatycznej oliwy, z ogórkiem kiszonym ,z rukolą lub orzechami. Do tego ciepły ,chrupiący chlebek prosto z własnego piekarnika.Po prostu pycha! ZYCZE SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!