pasta z suszonych pomidorów - 1315 przepisów (strona:53/88)

Światowy dzień makaronu 149

można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem brokułów. Penne z awokado Czas na szybki obiad. Szybki nie znaczy niezdrowy. Wręcz przeciwnie. Dzisiejsza propozycja to samo zdrowie. A dlaczego? Dlatego, że w roli głównej wystąpi awokado! Ajvar - pikantna pasta warzywna z makaronem Kolejnym pomysłem na smaczny i zdrowy obiad jest przepis

Fit&Fast Kitchen
Makaron z pesto ze świeżych pomidorów, migdałów i czosnku 107

ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek 3 suszone pomidory z zalewy 1/4 szkl. oliwy do podania: listki bazylii starty ser (można pominąć) Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie w malakserze umieszczamy pomidory, migdały, rodzynki, czosnek oraz oliwę. Miksujemy na pastę ew. podlewając odrobina wody z gotowania makaronu. Makaron odcedzamy, łączymy z pesto. Nakładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Co weganie jedzą w pracy na śniadanie? 143

były kanapki z chleba razowego z domowy wegańskim serkiem topionym a la pasta skwarkowa (napiszę o nim później), do tego kotlet buraczano - ziemniaczany, pomidory i ogórek. Na lunch naszykowałam wczoraj (do zrobienia w ciągu 15 minut) sałatkę z makaronem - drobne kolanka - z rukolą, czarnymi oliwkami i suszonym pomidorami z odrobiną własnego oleju lnianego. Sałatka jest syta i jej przygotowanie

Co na wege obiad?
Pizza z rukolą,pomidorkami i prosciutto 158

łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz do smaku Pomidory (świeże i suszone) pokroić w kostkę, wymieszać z oregano. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory, dodać balsamico. Wymieszać, gotować ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Na koniec zmiksować na gładka pastę. Odstawić do przestudzenia

Pełny talerz
Makrela pieczona w marynacie z pietruszki, czosnku i suszonych pomidorów 156

makrele - pęczek pietruszki - 6 suszonych pomidorów - 60 mililitrów oleju z suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - pieprz ziołowy - sól Przygotowanie: Makrele dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy ich skórę (trzeba uważać, żeby nie naciąć zbyt głęboko). Przy pomocy blendera rozdrabniamy składniki do marynaty - pietruszkę, pomidory i czosnek. Pastę mieszamy z olejem z pomidorów, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, a następnie

Życie zamknięte w smaku
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 133

węgierskiego koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka zmielonej garam masala 3 łyżki pasty Piros Arany 1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich  1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy

ClauditteMissCooking
Tatar z bakłażana z pomidorowym kremem na kalarepce marynowanej w cydrze 210

wyrazu, wręcz mdły łatwo daje się aromatyzować i doprawiać wyraźniejszymi smakami.Najbardziej popularne danie z bakłażana to chyba grecka musaka, czyli zapiekanka z mięsem i pomidorami. Można go także grillować, dusić, zapiekać, przerabiać na pasty do pieczywa. Osoby na diecie powinny włączyć go do menu, ponieważ jest niskokaloryczny i poprawia przemianę materii, jednak chłonie tłuszcze jak gąbka, więc lepiej uważać(...)poziom cholesterolu, stąd bardzo często jest łączony z tłustymi mięsami, baraniną i wieprzowiną. Dobrze smakuje również z serami.Tatar z pieczonego bakłażana to smaczna przekąska z chrupiącymi ogórkami i suszonymi pomidorami, z wyrazistym dodatkiem kaparów i marynowanego pieprzu, pod chmurką puszystego kremu pomidorowego.Całość uzupełniona lekko jabłkową nutą młodej kalarepki zamarynowanej w cydrze. Czas wykonania: 60 minutPorcje

SzczyptaSmaQ
Śniadanie z patelni 112

śniadanie z patelni! Moje ulubione to śniadanie wytrawne, najlepiej na podpłomyku z pasta z awokado i jajkiem na twardo. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki(...)razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Jajko sadzone na grzance z bobem Jogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku

Moja smaczna kuchnia
KANAPKA NA CIEPŁO Z TUŃCZYKIEM, KAPARAMI I SEREM 126

gości. Nie wymagają skomplikowanych składników, ani też doświadczenia w kuchni. Składają się z chrupiącej grzanki przykrytej ciepłą pastą z tuńczyka, kaparów, czerwonej cebuli i majonezowego-czosnkowego dipu. Całość  ukryta pod warstwą roztopionego sera i wykończona plastrem świeżego pomidora.  Ich sukces to udane połączenie składników. SKŁADNIKI na 4-5 kromek 140 g tuńczyka z puszki w zalewie(...)cebulę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połaczą się z dipem. Kromki chleba (całe lub przekrojone na pół) układamy na papierze do pieczenia. Każdą smarujemy przygotowaną pastą. Na wierzchu kładziemy plasterek sera i po dwa plastry pomidora. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu, chili i oregano. Wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut. Wyciągamy, gdy na powierzchni sera pojawią się bąbelki

cool and minty
Kremowa pasta z awokado i pistacjami 180

pomidorów- na kolację. 2 minuty, 2 główne składniki + kilka dodatków i... rozkoszujemy się tym wybornym, kremowym smakiem :) * serek twarogowy do smarowania- 200 g * dojrzałe awokado- 1 szt. * sok z cytryny- 1 łyżka * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * pistacje- garść Awokado dokładnie rozgnieść widelcem, połączyć z cytryną, serkiem twarogowym oraz przyprawami i wymieszać. Pistacje rozdrobnić i posypać pastę

Kraina Miodem Płynąca
Produkty wegańskie Primavika - recenzja 129

orzechowe, na daniach gotowych kończąc. Oferta firmy jest naprawdę bogata. Samych past i pasztetów kanapkowych jest kilkanaście rodzajów - z ciecierzycą, z soczewicą, z kaszą jaglaną, warzywne, meksykańskie, z dodatkami np. bazylią, pieczarkami, ogórkiem czy koperkiem - do wyboru do koloru. Dodatkowo są różne rodzaje hummusów np. z suszonych pomidorów, paprykowy czy tradycyjny. Pasztety Primaviki znaliśmy już dużo wcześniej i niejednokrotnie

Bananowe Pole
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 111

oczywiście klasyki takie jak stek z polędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą.  Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę

Niezły Młynek
Pasta słonecznikowa 102

Składniki (na 10 porcji) - 10 łyżek słonecznika (ok. 100g),   - 5 suszonych pomidorów (ok. 100g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Zalewamy słonecznik wodą i moczymy przez noc (rano słonecznik odcedzamy). 2. Słonecznik miksujemy z pomidorami, czosnkiem i sokiem z cytryny (gdy pasta będzie zbyt gęsta, dodajemy 2-3 łyżki wody). 3. Całość doprawiamy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONYM ŁASOSIEM 83

kolejna odsłonę past kanapkowych. Tym razem prym wiedzie wędzony łosoś. Pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem lub pumperniklem. Ja ją jednak dzisiaj zaserwowałam z grzankami. Polecam serdecznie. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia 2 cebulki dymki 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 strąka białej papryki 2 suszone pomidory 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej (lub innej ostrej) sól pieprz

Kuchnia w opałach
57.Słonecznie i lekko: czyli wytrawne ciasto z fasoli w nieco pikantnej wersji! 210

durszlak i hartujemy zimną wodą.   W tym czasie suszone pomidory i ser feta kroimy w kostkę, kapary na pół, a czosnek siekamy na bardzo drobno. Piekarnik nastawiamy do 180*C. Ostudzoną i ugotowaną fasolę rozdrabniamy za pomocą blendera lub malaksera aż do konsystencji pasty. Przekładamy ją do dość głebokiej misy. Umieszczamy do niej również resztę rozdrobnionych składników

Symfonia Smaków
Sałatka z suszonym pomidorem, rukolą, szynką prosciutto, pestkami dyni, mozzarellą ... 125

zrobiłam pyszną, kolorową i zdrową sałatkę :-) Mąż kupił mozzarellę, taką w kształcie serduszek i powiem Wam, że w sałatce prezentowała się super. A sałatka to rukola, szynka prosciutto, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, prażone pestki dyni, mozzarella i łuskane nasiona konopne. To wszystko skropiłam olejem konopnym, który tak jak łuskane nasiona konopne możecie kupić w sklepie propharma24.pl .Ja sałatki robiłam(...)białka. Mogą być dodawane do różnych dań, nawet smażonych czy gotowanych. Mają orzechowy posmak.  Składniki sałatka: 1 opakowanie rukoli 6-7 plasterków szynki prosciutto 7 - 8 suszonych pomidorów  dwie garście pestek dyni uprażonych na suchej patelni opakowanie kulek lub serduszek mozzarelli łuskane nasiona konopne pomidorki koktajlowe olej z konopi 1. Rukolę myjemy, pestki dyni prażymy na suchej

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania